Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:58, 11 lis 2012

Do góry
asc napisał(a)

Hej Aniu i jak tam przemyślenia na warzywnikiem

Przemyślenie taki, że też za rok posadzę sobie brukselkę.. spodobała mi się Twoja ... a jak na razie pochwaliłam sie pietruszką... górna część już w słoiczkach zamrożona,, a to pierwsza nowalijka...

I mam też kapustę Tak samo jadalna jak i moje potrawy

Ale to chociaż ładnie wygląda
Ania będziemy na szczęście robić razem tylko ja raczej inny warzywnik ten mi się podoba http://www.raisedbedvegetablegarden.org/plan-your-vegetable-garden/
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:55, 11 lis 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Mam leszczynę, i ciągle się zastanawiam czy jej nie wyrzucić i nie wymienić na coś innego. gdybym się zdecydowała to chyba na taki klon, jest wyjątkowy, a poza tym bardzo lubię liściaste.
Dzięki za link.

Elizka jeśli nie bedziesz jej opryskiwac to i tak nie będziesz miec owoców a leszczyna rozrasta się w olbrzymi , szeroki krzak którego potem pozbyc się jest bardzo trudno. Ja miałam kilka i dobrze że się szybko zorientowałam i wyrzuciłam A i jeszcze jedno - to jest jedna z ulubionych roslin kleszczy.

To samo miałam napisać na temat leszczyny... mam psa i na pewno z tego powodu jej nie posadzę

Jak Bogdziu po wizycie ??? Udane świętowanie... ?? Lecę już do Ciebie..... tylko wrzucę moje dziejesze pstrykadełka...
Chortensje.... po śenigu i deszczach leżały całe na ziemi.... miałam już je wyciąć by jakiego grzyba nie załapały tak leżąc... ale z braku czasu zostawiłam.. dziś patrzę... podniosły się.. a wcale tak przedwczoraj jeszcze nie wyglądały

Nie patrzeć na kanę.. do wykopania, ale ciągle zapominam...
Moja największa pasja - ogród 19:53, 11 lis 2012

Do góry
Witaj Kasiu... Też przyłączam się do gratulacji... To świetna sprawa, jak tyle ludzi przychodzi w odwiedziny...

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:53, 11 lis 2012

Do góry
asc napisał(a)

Goryczka też ma sie dobrze ..

Piękna jest .
Mój kawałek raju II 19:52, 11 lis 2012

Do góry
Serdeczności i .......mnóstwa gości!

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:52, 11 lis 2012

Do góry
Kondzio napisał(a)
Hej Aniu i jak tam przemyślenia na warzywnikiem

Przemyślenie taki, że też za rok posadzę sobie brukselkę.. spodobała mi się Twoja ... a jak na razie pochwaliłam sie pietruszką... górna część już w słoiczkach zamrożona,, a to pierwsza nowalijka...

I mam też kapustę Tak samo jadalna jak i moje potrawy

Ale to chociaż ładnie wygląda
Mój kawałek raju II 19:50, 11 lis 2012

Do góry
Gratulacje trzynastu setek. Pozdrawiam.

Kwiatki i rabatki u Elizy 19:50, 11 lis 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Wczoraj M powiesił karmnik dla ptaszków. Karmnik wisi wysoko na lince, bo kiedy był na paliku to koty atakowały i ptaszki wystraszone przestały przychodzić.
Teraz ptaki są bezpieczne, a ja mam cudowny widok z dwóch okien. Zdjęcia słabiutkie, bo aparat słabo zbliża, ale udokumentowane... zachęciła mnie Bogdzia.
Na obserwacje ptaków i tak będę chodziła do niej, bo jest niezrównana, a u mnie tylko taki ptaszkowy epizod.
To fakt, że sikorek trzeba szukać, ale zapewniam was, że są trzeba mieć tylko dobry wzrok

Świetny pomysł z podwieszeniem karmnika na lince , łatwo opuścic i dosypac ziarna a koty mają niewykonalne zadanie jak by chciały zapolowac, a zdjęcia bardzo mi sie podobają, jak na pierwszy raz są super. No i udało się zrobic nawet jedno zdjecie bardzo ciekawe które już wszyscy komentują . Pierwszy raz i juz sukces, gratulacje.

Bożenko, dużą przyjemność mi sprawiłaś swoimi słowami. Pomysł powieszenia karmnika należy do M, chciałam mieć ptaszki na oku
Zdjęcia takie sobie, ale pochwała z Twoich ust mobilizuje do próbowania dalej
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:50, 11 lis 2012

Do góry
Wrzośce głupieją.. i zaczynają kwitnąć...

Goryczka też ma sie dobrze ..

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:48, 11 lis 2012

Do góry
weronika77 napisał(a)
Aniu, cokolwiek postanowisz w sprawie "cieplarni", popatrz, Ogrody Frank-raju większej "cieplarni" się nie wstydzą. Pozdrawiam.

Trzeba zrobić tak by się nie wstydzić.. i proszę jaka pietrucha już na wiosnę.. Spod śniegu świeżutka zieleninka.. i jak zrezygnować z takiego dobra ....
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 19:48, 11 lis 2012

Do góry
Widzę ze już jest lepiej a życzę zeby było jeszcze lepiej i to jak najszybciej Joasiu.Serdecznie pozdrawiam.

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:47, 11 lis 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Buziak

Za buziaka ogniste kolory
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 19:45, 11 lis 2012

Do góry
Wrzos napisał(a)
Dajanko, no rozpuscisz te ptaszki łasuchy niemożliwie. Przecież maja jeszcze co jesć w tej chwili.
Zdjęcia piękne!

Niby mają Reniu ale ja tak lubię na nie patrzeć he,he Dzisiaj w karmiku tym pod lasem siedział kot .Znowu go goniłam po całej działce No uparł się na mnie dosłownie bawi sie ze mną w ciuciubabkę .Zaraz pokażę diabełka

Dzisiaj Bożenko narobiłam masę zdjęć ale mi nie wyszły ,,ciemne i niewyrażne ale mam jedno i choć nie jest zbyt ładne to interesuje mnie na nim ten niebieski ptaszek .Nie mam pojęcia ale ty na pewno będziesz wiedziała

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 19:45, 11 lis 2012

Do góry
Buziaczki i uściski ode mnie!

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 19:37, 11 lis 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
A z Chechła przez piękny las do jeszcze piękniejszego parku w Świerklańcu

Piękne fotki pięknego zalewu, no i pięknie się na nich prezentujesz.pozdrawiam
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 19:24, 11 lis 2012

Do góry
Zachwyca mnie ten murek porośnięty porostem i nenufary w takiej masie To jedno z pozostałości po wspaniałej historii tego miejsca.

To bardzo stary park, ma bardzo ciekawą historię. Kiedyś stał tam przepiękny pałac rodziny von Donnersmarck, spalony i zburzony po II wojnie światowej.

Przed wojną wyglądał tak, dziś niestety ocalały tylko mury dziedzińca i schody pałacowe. To zdjęcie archiwalne z Wikipedii.

Szkoda, takich perełek architektury. Jedynymi świadectwami historii pozostały Pałac Kawalera, w którym mieści się niestety tylko 3 gwiazdkowy hotel z restauracją, w której podają wyśmienitą kuchnię śląską .

Drugim takim świadkiem historii jest stary kościółek. Mój ulubiony Nie wiem dlaczego, ale kojarzy mi się z Anglią. Prawda, że uroczy ?

Dwa światy 19:17, 11 lis 2012

Do góry
hania napisał(a)
Aniu ,Weroniko, Izo bardzo dziękuje

Weroniko te róże to Feiry

..dla przypomnienia się,parę jesiennych obrazków z mojego ogrodu

pozdrawiam

Oj, jaka ładna kompozycja: ten koszyk, donice i roślinki. Pozdrawiam serdecznie
Kwiatki i rabatki u Elizy 19:16, 11 lis 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)
Wczoraj M powiesił karmnik dla ptaszków. Karmnik wisi wysoko na lince, bo kiedy był na paliku to koty atakowały i ptaszki wystraszone przestały przychodzić.
Teraz ptaki są bezpieczne, a ja mam cudowny widok z dwóch okien. Zdjęcia słabiutkie, bo aparat słabo zbliża, ale udokumentowane... zachęciła mnie Bogdzia.
Na obserwacje ptaków i tak będę chodziła do niej, bo jest niezrównana, a u mnie tylko taki ptaszkowy epizod.
To fakt, że sikorek trzeba szukać, ale zapewniam was, że są trzeba mieć tylko dobry wzrok

Świetny pomysł z podwieszeniem karmnika na lince , łatwo opuścic i dosypac ziarna a koty mają niewykonalne zadanie jak by chciały zapolowac, a zdjęcia bardzo mi sie podobają, jak na pierwszy raz są super. No i udało się zrobic nawet jedno zdjecie bardzo ciekawe które już wszyscy komentują . Pierwszy raz i juz sukces, gratulacje.
Mój kawałek raju II 19:07, 11 lis 2012

Do góry
Witaj Aniu... I ja przyłączam się do gratulacji... Super sprawa...

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:05, 11 lis 2012

Do góry
Sebciu gratuluję.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies