Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogród 20:58, 02 sty 2013

Do góry
Bożenko, witaj w Nowym Roku Samych pomyślności
U Ciebie tak wiosenne, więc z okazji tych 200 stron podsyłam Ci wiosenne kwiatuszki.
Zdjęcia jak zwykle piękne.

Kubusiowo 20:53, 02 sty 2013

Do góry
Ania aaaaa jak się rwą to pewnie, że nie ma co kręgosłupa nadwyrężać

ANulka ano mam gdzie Tylko ogarnąc to... ehhh

Kasia hehehhehe u mnie był pięęęęęęękny warzywnik - na wiosnę Potem jak zobaczyłam mini marchewki to się załamałam Ale i tak bylam dumna gdy skosiłam pół grządki, żeby szczypiorku narwać na jeden serek na śniadanie

A to mój warzywnik na początku maja

Roztoczańskie klimaty 20:52, 02 sty 2013

Do góry
Zeta napisał(a)

Tutaj mam kolejną donicę ....cyprys....żurawki i trawki . Ten cyprys jednak ciągle przemarza.

Tutaj fajnie wyglądałby Bonsai (przynajmniej tak mi się wydaje) no ale to jeszcze grubsza sprawa.
A bukszpany w donicy rzeczywiście najlepszy pomysł, ale z drugiej strony tak co roku zmnieniać na nowe troche szkoda by było jakby sie zniszczył
A może trzmielina podsadzona trawkami(np. nowozelandzkimi. Danusia ma ich teraz pełno u siebie)
Kiedyś na GAPie widziałem w dużej donicy cedra, fajnie mu gałęzie opadały(ale znowu czy przezimuje?)
Albo jakaś spiralka lub trzy kulki na kiju?
Ale to takie luzne sugestie

No dzieki każda sugestia dobra .....coś z tego wybiorę ...gdyby nie problem przemarzania ...byłoby więcej do wyboru.

Trzmieliny przemarzną, trawy też w końcu. Cedra odradzam w to miejsce. Cisa też bym odradzał, bo bywa tak że przemarza i on Przepraszam, że tak krytycznie, staram się pomóc
Ja bym się poważnie zastanowił nad jakimś stożkiem lub bonsai z np. grabu czy buka taki duży żeby był, nie jest on taki trudny do formowania jak mogłoby się wydawać, poza tym on nie przemarznie jak już się mocno ukorzeni w przeciwieństwie do cyprysika...
Może grujecznik 'Pendula' ?? Albo poszukaj czegoś rodzimego co rośnie w okolicy i nie przemarza i ci się podoba?
Mój ogród 20:49, 02 sty 2013

Do góry
Bożenko ale ja gapa
Kochana gratuluję drugiej seteczki życzę mega zadowolenia z roślinek na działce i pięknych plenerów do fotografowania

Mój ogród 20:44, 02 sty 2013

Do góry
Bożenko, robisz piękne zdjęcia.
Gratuluję drugiej setki i życzę jeszcze piękniejszych zdjęć, aby cieszyły nasze oczy.

Norweski ogródek... 20:39, 02 sty 2013

Do góry
Szczęśliwego,Odlotowego,Wspaniałego!

Dużo zdrowia!

Ogród zapachów u Jasi 20:36, 02 sty 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)
Ależ tu letnio i ciepło, modraki, bodziszki, piwonie, jak ja to lubię.

A teraz wiosennie i też cieplutko

Mój ogród 20:35, 02 sty 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Na Zgłowiączce niedużej rzece przepływającej przez park pełno łabędzi i dzikich kaczek.

Doszłam do wniosku, że kaczki są bardziej fotogeniczne od łabędzi.

Wisła była z brzegu dosyć zamarznięta. Tu tak samo pełno ptactwa.

Witaj Bożenko w nowym roczku fotki jak zwykle piękne
Witajcie w Wyżełkowie 20:33, 02 sty 2013

Do góry
Moje potwory to też pieszczochy i kto by pomyślał Zobacz tylko jak one sypiają gdyby nie to, że są w różnych kolorach to nie wiadomo by była czyja łapa jest czyja. A przecież legowisko mają ogromne, to znaczy miały, bo zeżarły i teraz mają trochę mniejsze.

Mój ogród 20:33, 02 sty 2013

Do góry
Na Zgłowiączce niedużej rzece przepływającej przez park pełno łabędzi i dzikich kaczek.

Doszłam do wniosku, że kaczki są bardziej fotogeniczne od łabędzi.

Wisła była z brzegu dosyć zamarznięta. Tu tak samo pełno ptactwa.

Zdjęcia Roku 20:31, 02 sty 2013

Do góry
Elfik napisał(a)

...czy to jest miłość, czy to jest kochanie?... lalala...

To jest chyba najbardziej romantyczne zdjęcie jak do tej pory..... aż mi sie łezka zakręciła....
Kubusiowo 20:30, 02 sty 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Kochani moi!

Dziękuje z całego serducha za życzenia noworoczne. Dla Was także wszystkiego naj naj!!!! Buziaków moc przesyłam

Chciałam także poinformować, że sezon 2013 uważam za oficjalnie otwarty

Ależ motywujesz ..... a ja jeszcze w ciemnej d....... i z planami i ze wszystkim innym również buziam noworocznie i co by Ci be bolączki chorobowe ustąpiły .... amen .....
Thuja occidentalis "Golden Tuffet" 20:30, 02 sty 2013

Do góry
U mnie rośnie na podwójnie szczepionym kijku

Na razie mam tylko takie zdjęcia
Mój ogród 20:26, 02 sty 2013

Do góry
No to mamy Święta i Sylwestra za sobą, Nowy Rok już się zaczął i zaczęło się normalne życie. Pogoda wiosenna i na razie zimy nie ma być. Mnie to nie przeszkadza, tylko boję się, żeby nie było powtórki z tamtego roku. Dzisiaj widziałam w cudzych ogródkach zielone rośliny. Na moją działkę pojedziemy chyba 12 stycznia, zobaczyć czy wszystko ok, ewentualnie rozgrabić kretowiska.
W ostatnią grudniową niedzielę poszłam do parku, słoneczko świeciło, miało się wrażenie, że to marzec a nie grudzień.
Jak zwykle wzięłam ze sobą aparat i kilka fotek pstryknęłam.

Wierzby nad wodą wyglądają zawsze malowniczo.

Roztoczańskie klimaty 20:26, 02 sty 2013

Do góry
Roztoczańskie klimaty 20:23, 02 sty 2013

Do góry
Lukas napisał(a)

Tutaj mam kolejną donicę ....cyprys....żurawki i trawki . Ten cyprys jednak ciągle przemarza.

Tutaj fajnie wyglądałby Bonsai (przynajmniej tak mi się wydaje) no ale to jeszcze grubsza sprawa.
A bukszpany w donicy rzeczywiście najlepszy pomysł, ale z drugiej strony tak co roku zmnieniać na nowe troche szkoda by było jakby sie zniszczył
A może trzmielina podsadzona trawkami(np. nowozelandzkimi. Danusia ma ich teraz pełno u siebie)
Kiedyś na GAPie widziałem w dużej donicy cedra, fajnie mu gałęzie opadały(ale znowu czy przezimuje?)

No dzieki każda sugestia dobra .....coś z tego wybiorę ...gdyby nie problem przemarzania ...byłoby więcej do wyboru.
Roztoczańskie klimaty 20:21, 02 sty 2013

Do góry
Zeta napisał(a)

Ogród zapachów u Jasi 20:17, 02 sty 2013

Do góry
Gaby ,Vito,Justyno ,Pszczółko,Agato moja budleja po zakupie prezentowała się bardzo mizernie - jeden patyk o wysokości 70 cm pokryty rzadkim drobnym listowiem, gdyby nie fotografia dorosłego egz. zobaczona w książce, nigdy bym jej nie kupiła . Z roku na rok staje się efektywniejsza i teraz nie wyobrażam sobie rabaty bez niej. W czasie kwitnienia staje się królową w ogrodzie. Warto zaryzykować i zaprosić ją do ogrodu, nawet gdy nie mamy stuprocentowej pewności i czy uda się jej przeżyć zimę.

Ogród zapachów u Jasi 20:14, 02 sty 2013

Do góry
Pozdrawiam Noworocznie i zostawiam powiew wiosny....
Zdjęcia Roku 20:13, 02 sty 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
To jak Danusia pisze ze potraktowac wszystko z przymróżeniem oka to dam jeszcze jedno oczywiście o Niej.

Słuchajcie, zorganizujmy jakiś transport i zabierzmy jej te rh.

Danusia: No to składka na transport...( patrz ręka)

Przemek: ale jak to zrobimy żeby nie zauwazyli?

Danusia: Juz ja cos wymyślę....

Danusia: Halo Zdzisław! Podjedź......

Danusia: Załatwione , podjedzie z tyłu ogrodu...

Najlepsze z najlepszych.... leżałem na podłodze ze śmiechu!!!!!!!!!hahaha
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies