Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Wywary, odwary, napary i gnojówki do opryskiwania roślin 14:25, 29 sie 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Opisuj Sebku swoje doświadczenia.
A z tą glebą dla pokrzywy - nie lubi kwaśnej tak mi się wydaje, a wiem, że tam gdzie rosła pokrzywa, jak ją wyrwiemy to jest niesamowicie próchniczna gleba. Jakby pokrzywa użyźniała glebę.

Pokrzywa użyźnia glebę (lubi azot). Ja też to zauważyłam.
A co zrobić z mączniakiem na azaliach pontyjskich?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 07:20, 29 sie 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Pomimo zimna jest słonecznie

Wczoraj Danusiu upatrzyłam sobie ostrokrzew na pniu, czy jest nadzieja,ze pień trochę urośnie?
Takie wysokie są okrutnie drogie
Wystawa "Zieleń to życie" 2011 06:43, 29 sie 2011

Do góry
Napisałąm wczoraj artykuł z 80 zdjęciami, Ronin dziś powinien zamieścić. Pooglądacie galerię, natomiast resztę zdjęć zamieszczę na tym wątku

Tynka koniecznie pokaż swoje fotki, ciekawa jestem perukowca
Wystawa "Zieleń to życie" 2011 06:40, 29 sie 2011

Do góry
Bogda napisał(a)
A powiedzcie jak to jest z kupowaniem roślin na takich wystawach, bo ja nigdy nie byłam i nie wiem, jest jakies stoisko gdzie te roslinki wypatrzone się kupuje?no bo przy stoiskach na których są wystawione i prezentowane to chyba nie?

Kiermasz był wspaniały i tłoku nie było (w piatek) Ostatniego dnia na pewno była wyprzedaż stosisk. Zauważyłam wielki stożek cisowy (trochę krzywy) za 160 zł (była cena na nim)
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 06:34, 29 sie 2011

Do góry
Aniu, dziękuję za linka do "Bobo".

Kasiu, nie spotkałam jej w sprzedaży "sklepowej", ale niedługo na pewno będzie. MNie też odpowiadają jej kompaktowe rozmiary
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 00:04, 29 sie 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

Wolno, ale zamieszczamy w wątku o Wystawie, tam mamy możliwość umieszczenia własnej recenzji i zdjęć co nam się podobało a co nie https://www.ogrodowisko.pl/watek/888-wystawa-zielen-to-zycie-2011

Dziękuję ślicznie - powrzucałam fotki i komentarze do odpowiedniego wątku.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 23:42, 28 sie 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

Żurawka dla mnie?czymże ja sobie zasłużyłam!!!???nie wierzę!!!!!!!!!!!!!!!!

Bogda prosiłaś o podobną żurawkę co duża rośnie.

Jesteś NIESAMOWITA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 23:26, 28 sie 2011

Do góry
Wygląda na wielki i masywny ten Cabaret, a Variegatus uwielbiam i mam, faktycznie szaleje za stożkiem.

No ciekawe co ten Cabaret tak nie chce poszaleć
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 23:25, 28 sie 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Jeśli Cabaret mi się nie spodoba, pójdzie na ulicę

Ja też mojemu daję następny rok, a będzie to jego trzeci u mnie, w tym roku ma tyle samo odrostów co w zeszłym i jest niższy, inne trawy szaleją a cabaret się ociąga.
Pogaduchy skowronków 23:20, 28 sie 2011

Do góry
Pozdrowienia dla dziadków i rodziców. Śliczna mama dzidziusia
Mój kawałek raju 23:19, 28 sie 2011

Do góry
Podziwiam Was dziewczyny niektóre za te wszystkie frykasy. Ja nic nie robię, jakoś nie było sposobności i chęci
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 23:17, 28 sie 2011

Do góry
Jeśli Cabaret mi się nie spodoba, pójdzie na ulicę
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 23:11, 28 sie 2011

Do góry
Kaisia napisał(a)
Danusiu piękne zmiany, choć maleńkie w porównaniu do całości. Miskant Cabaret kupiłaś całkiem spory, chociaż powiem Tobie, że jest to jeden z wolniej rosnących i ma późny start wiosną przynajmniej u mnie. Miskant variegatus przy nim to wariat. Nigdy nie łączyłam ich z hortensjami, ale widzę że te biało paskowane pięknie przy nich wyglądają, dobrze by wyglądał również miskant morning light, ale ten jest bardziej delikatny i musiało by go być kilka sztuk dla efetu.

Ten planuje akurat jeden Prawdopodobnie w żwirku pod lustrem i bez hortensji jednak.

Większych zmian niestety nie da się już przeprowadzić.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 23:10, 28 sie 2011

Do góry
Bogda napisał(a)
Żurawka dla mnie?czymże ja sobie zasłużyłam!!!???nie wierzę!!!!!!!!!!!!!!!!

Bogda prosiłaś o podobną żurawkę co duża rośnie.
Ogród w budowie - nieustającej 22:28, 28 sie 2011

Do góry
Ładny ogród i super taras. Bardzo mi się spodobał pomysł ze spaniem na tarasie - już mi się tez taki marzy.

Oglądałam Twoje zdjęcia z zapartym tchem i czekałam kto pierwszy zwróci uwagę na dużą ilość szmat w ogrodzie i kiedy wreszcie padnie hasło, by ją usunąć. I jest - sama szefowa!

gardenarium napisał(a)

jak mi się to podoba:

Mnie także - nasadzenia, ale widzę "szmatkę" - ja bym ją usunęła Koniecznie, wystająca bardzo szpeci rabatę, a o wadach nie wspomnę

Ogród w budowie - nieustającej 22:22, 28 sie 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
[Mnie także - nasadzenia, ale widzę "szmatkę" - ja bym ją usunęła Koniecznie, wystająca bardzo szpeci rabatę, a o wadach nie wspomnę

Oj, czekałam kto pierwszy zauważy no i dostało mi się od czujnej szefowej. Już parę dni temu wytłumaczyłam się na wątku o macie ogrodowej, po prostu przy mojej powierzchni bez takiej "pomocy" trudno byłoby utrzymać ogród. Szkółkarze w swoich ogrodach pokazowych też ją stosują. Bez maty posadzone jałowce i irgi po prostu ginęły w trawie i wszelkich chwaściorach. Ten kawałek maty na zdjęciu jest tylko na tym trójkącie, rosną w nim właśnie jałowce płożące i kulista tuja a wiatr zwiewa korę, mimo że rozłożona jest grubą warstwą i trzeba poprawiać. Nie mam złych doświadczeń z matą i roślinami, przynajmniej do tej pory.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 21:02, 28 sie 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Monic - nie mam nigdzie włókniny, nawet pod żwirem. Wsdzyscy mogą potwierdzić co byli u mnie.

Ten temat jest u nas dość często poruszany https://www.ogrodowisko.pl/watek/736-mata-przeciw-chwastom

To nieprawdopodobne - u mnie nie byłoby szans na takie kamyczki - wciąż jeszcze za dużo chwastów, m.in. powoju, który przebił się nawet w kamieniu na podjeździe, mimo, że tego kamienia jest ok.40-50cm i jest ubity - to koszmar. Może kiedyś doczekam się tego, że wytępię te paskudy łącznie z perzem ...
U Ciebie pięknie to wygląda - wszystko idealnie skomponowane, zadbane. Ładnie wygląda fiolet przy bieli. Właśnie ostatnio pisałam u mnie, że jak już jakieś połączenie z bielą to fiolet lub niebieski
Ogródek Hanusi po zimie 20:58, 28 sie 2011

Do góry
Nam posmakowała nalewka aroniowa, wyborna w smaku i niemocna, ale moc swoją jednak ma
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 20:56, 28 sie 2011

Do góry
Monic - nie mam nigdzie włókniny, nawet pod żwirem. Wszyscy mogą potwierdzić co byli u mnie.

Ten temat jest u nas dość często poruszany https://www.ogrodowisko.pl/watek/736-mata-przeciw-chwastom
Początki 20:53, 28 sie 2011

Do góry
Śliczna hortensja i ten kolor, ja też bym sobie nie odmówiła
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies