Przede wszystkim dać na luz Wiadomo, że to czas "robót" ogrodowych i brak czasu na resztę to normalka Jak nie nadążysz nic się nie stanie - nadrobimy w jesienne i zimowe długie wieczory Ważne żebyś duszą z nami była
Zaczęłam prace w ogrodzie przyjaciółki Moniki (Sosnowo II), ale wyjeżdżam skoro świt a wracam o 19.30 jak już prawie ciemno
Co tu robić? Żeby nadążyć za Wami? Jestem w rozterce
Magnolia zapraszam do założenia wątku, jak ogród będzie powstawał i do doradzania innym jak zestawiać rośliny, zwłaszcza w dziale Projektowanie Ogrodów
Popcarol Rh sadziłam wielkie około 1 m średnicy tak żeby się stykały. Co metr to jest odpowiednia odległość i tnę je nawet, poczytaj w wątkach o RH, chyba gdzieś o tym pisałam, nawet jakieś rysunki były.
Opisuj Sebku swoje doświadczenia.
A z tą glebą dla pokrzywy - nie lubi kwaśnej tak mi się wydaje, a wiem, że tam gdzie rosła pokrzywa, jak ją wyrwiemy to jest niesamowicie próchniczna gleba. Jakby pokrzywa użyźniała glebę.
Pokrzywa użyźnia glebę (lubi azot). Ja też to zauważyłam.
A co zrobić z mączniakiem na azaliach pontyjskich?
A powiedzcie jak to jest z kupowaniem roślin na takich wystawach, bo ja nigdy nie byłam i nie wiem, jest jakies stoisko gdzie te roslinki wypatrzone się kupuje?no bo przy stoiskach na których są wystawione i prezentowane to chyba nie?
Kiermasz był wspaniały i tłoku nie było (w piatek) Ostatniego dnia na pewno była wyprzedaż stosisk. Zauważyłam wielki stożek cisowy (trochę krzywy) za 160 zł (była cena na nim)