Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:51, 07 lis 2012

Do góry
asc napisał(a)

A to jeszcze raz szkic........

Ania, to do mnie przemawia. Tam, gdzie planujesz. Jeszcze tylko sprawdź ustawienie wejścia do szklarni, to ma znaczenie. Tak jak u mnie znaczenie ma jak stoją ule. To ważne. Połączenie warzywnego i wsiowego dla mnie świetne.
Po kąpieli i spacerze w stroju nieoficjalnym wpadniesz zerwać pomidorka i skubnąć kwiatka do wazonu .

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 09:51, 07 lis 2012

Do góry
Karola, gratuluję 600 !!!
Ogródek na trzy lata 09:48, 07 lis 2012

Do góry
Szaro na dworze. Szaro, mgliście i kropliście.

Pozostają ciepłe swetry, herbatka z cytrynką, moje rozliczne plany na zimę do rozważania oraz widoki parapetowe, ale i te najfajniejsze są gdy zaświeci słońce.

Jak bambusy... : )

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 09:30, 07 lis 2012

Do góry
Hura! doszła książka wypatrzona na wątku Pszczółki, a kupiona na Allegro bo nowego wydania nie znalazłam. Bardzo ciekawa, będę się delektować, bo bardzo miło się przegląda. Piękne zdjęcia i jeszcze piękniejsze rysunki. Dzięki Ewuś za pokazanie tej książki Rysunki kojarzą mi się z Kubusiem Puchatkiem, nie wiem czemu...

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 08:35, 07 lis 2012

Do góry
Syla napisał(a)

no to one też do budy za mną, ścisk się zrobił okrutny, jak tu szukać!

szukam i szukam

w końcu wyłażę i nici, cała w sianie..

Kobieto ! oddaj mi trochę tego luzu i fantastycznej energii , bardzo proszę .... ściskam mocno !!!

Właśnie miałam to samiutko napisać, bo za Irenką choć jestem młodsza to trudno nadążyć. Nim się oglądnę to już mi przed nosem umknęło 100 stronek.
Pozdrawiam
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:29, 07 lis 2012

Do góry
Kolejnych słonecznych i uśmiechniętych stronek życzę
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:08, 07 lis 2012

Do góry
bacowa napisał(a)
Karolina , kidyś górale wyjeżdżali za chlebem za " wielką wodę " (czyt.Ameryka ) ,a nam starczyło tylko na bilet do Kwidzyna .
Szkoda że nie jedziemy w tym roku , bo chętnie bym się z tobą spotkała i pogadała przy dobrym " grzańcu "
Pod choinkę mamy dostać wnuka i trzeba siedzieć w domu .

haha, przez Kwidzyn do Hameryki powiadasz? Kiedyś się spotkamy, nie martw się! Może przy okazji którejś z naszych imprez? Wnuka - gratuluję!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 08:06, 07 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ja w kwestii formalnej widełek poszukiwanych w budzie.

Ostatnio wrzuciłam sekator do kontenera ze śmieciami, innym razem do worka z chwastami i potem do kosza... a do czego wrzucasz chwasty? Może poszło wszystko na kompost? Poszukaj w kompoście...tylko gdzie on jest? Zapomniałam

Danusiu, to ja widzę, ze twoje poszukiwania pewnie nie mniej śmieszne były jak moje..kompostownika nie ma, więc widzisz nie mogłaś sobie nawet przypomnieć...chwasty wywalam na ognisko, podsychają i wtedy palimy; liczę, że się odnajdą, ale kiedy?? dlatego chciałam drugie zakupić i plewienie jeszcze zaliczyć, ale towar niedostępny

jak się znajdą odtrąbię, ciekawe gdzie? ostatni moment kiedy je widziałam, to jak ci pokazywałam na pergoli i koniec, dalej mgła!...chyba, że ty pamiętasz?

Na pergoli to pokazywałaś mi inne narzędzia chyba, o... te kwiatkowe,

Poszłąś potem chyba tam do kanciapy. Tam na lewo za Zygmunta

Widełki zamówiłam i inne (nowości) też.

w kanciapie sprawdzałam, nie ma; ale najważniejsze, że zamówiłaś, kupię nowe no i ciekawa jestem, jakie inne jeszcze nowinki ściągnęłaś...podpowiem domownikom, gdzie dla mnie szukać prezentów
Ogródek Hanusi po zimie 07:51, 07 lis 2012

Do góry
Haniu u mnie plucha okropna . Zimno i wieje. U Ciebie pewnie nieco lepiej ale też niezbyt. Odnalazłam więc zdjecie gdzie obydwie mamy słoneczka pod dostatkiem.

Pozdrawiam serdecznie.
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 07:42, 07 lis 2012

Do góry
Pokażę Wam dzisiejszy wschód słońca.

niektóre rzeczy widać dopiero na zdjęciu
Rododendronowy ogród II. 07:40, 07 lis 2012

Do góry
Krys napisał(a)

I jeszcze inne zdjecia z ogrodu.

Spośród wszystkich uroczych widoków wybrałam ten... och, te barwy!!!

To lubisz Basiu to samo co ja, napatrzec sie nie mogę na te liście , ich kolor, są cudne, do tego jeszcze szeleszczą, jak ja to lubię.

Bożenko cudne zdjęcie pamiętam ten zakątek ,mamy tam grupowe zdjęcie

Dużo osób robiło tam zdjęcia ale tylko jedna wstawiła potem do wątku. Pewnie kiepsko wyszły bo tam taki wielki cień jest że dobrego zdjecia latem też nie udało mi sie zrobic.Za to cudownie jest tam posiedziec w upalne dni.Krysiu pozdrawiam.
Kolorowe rabaty 00:57, 07 lis 2012

Do góry
Zdjęcie ze spotkania w uroczym zakątku Asc, sierpień 2012 rok .

Kolorowe rabaty 00:51, 07 lis 2012

Do góry
To coś z sierpnia i tu wrzucę bo Asc zaraz 1000 ,a ja nie wyjdę z dwóch setek w tym roku .

Ogrodnik Mimo Woli cd 00:48, 07 lis 2012

Do góry
Kondzio.. niesprawiedliwe??? ... sprawiedliwe.... proszę .. nawet ja nie miałam takiej okazji i przyjemności ... za to teraz mam z nawiązką Ładną łamigłówkę dał Danusi, że aż za głowę się złapała. A foto autostwa Gabi.. no właśnie .. też musi wrócić bo została się bluzeczka i ręcznik
Danuś jeszcze raz dzięki...... za 4 wypasione projekciki mojego największego problemu
Ogrodnik Mimo Woli cd 00:44, 07 lis 2012

Do góry
Zadymał się Kondzio ...To takie niesprawiedliwe !

Ogrodnik Mimo Woli cd 00:42, 07 lis 2012

Do góry
Powiększenie punktu X

Ogrodnik Mimo Woli cd 00:30, 07 lis 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Mam tylko jedno zdjęcie warzywniaka i szklarni .Bardziej rzuca się szklarnia w oczy w tym miejscu niż prawdopodobnie będzie w nowym.

A tu ma być nowe miejsce i powiew wsi angielskiej jak rozumiem.Bo ja tych szkiców to nie pojmuję ,muszę mieć obraz jak krowa na miedzy

Martek pojęłaś w lot o co chodzi... jak istota dwunożna i w pełni rozumna.....
Dokładnie tak ma być

A to jeszcze raz szkic........
Ogrodnik Mimo Woli cd 00:27, 07 lis 2012

Do góry
Sąsiedzi mają od mojej strony cześć gospodarczą.. i muszą gdzieś ją mieć.... jest porządek w obejściu... są kurki i mi to nie przeszkadza wcale... ale będzie ładniej jak zasłonięte te części gospodarcze... i w żaden sposób nie mogę tego zrobić z powodu szklarni w tym miejscu... kombinowaliśmy na rożne sposoby....
Propozycja Ell ma jeszcze jedna wadę... mamy z sąsiadami zostawione prześwity i widoki w miejscu takim gdzie nasze ogrody sie łączą optycznie i sprawiają wrażenie, że jest on większy.... i nie mogę sąsiadom zepsuć widoku W końcu dzięki nim mam tę działkę.... to oni nas przekonali by kupić wszystko.. jakby nie to gniotłabym się na 10 arach.. innej upatrzonej działki..
Tę część chcę zasłonić i tym sposobem tu ogród nabierze takiego fajnego kształtu (foto sprzed nasadzeń..... bo tak widać... )

Ogrodnik Mimo Woli cd 00:22, 07 lis 2012

Do góry
Mam tylko jedno zdjęcie warzywniaka i szklarni .Bardziej rzuca się szklarnia w oczy w tym miejscu niż prawdopodobnie będzie w nowym.

A tu ma być nowe miejsce i powiew wsi angielskiej jak rozumiem.Bo ja tych szkiców to nie pojmuję ,muszę mieć obraz jak krowa na miedzy

Kolorowe rabaty 00:09, 07 lis 2012

Do góry
marzena napisał(a)

Ukłonię się Wam słonecznikiem
Musze zadbać o gości bo pouciekali ))))))))

bardzo piękna fotka

No tak Marzenko ty zawsze wiesz kiedy już trzeba się pokazać,żeby Martek wiedział,że jesteś )))))))
Żartuję wiem,że jesteś i wiem gdzie cię znaleźć Marzenko
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies