Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

dajana 20:56, 31 gru 2012

Bogdzia napisał(a)
W przedsylwestrowy wieczór szczęścia życzę wiele
Wam ogrodowiskowi moi Przyjaciele.
Niechaj w Nowym Roku sprzyja Wam pogoda
świeci cudne słonko, z nieba spada woda.
Byliny niech kwitną cudnymi kwiatami,
drzewa hojnie obdarzają swymi owocami,
na grządkach warzywnych zbiory będą duże ,
przez rok cały niechaj kwitną storczyki i róże.
Życzę zdrowia i pieniążków na wydatki nowe
oczywiście przede wszystkim na te ogrodowe.
Miłych wielu spotkań, wycieczek bez liku
podziwiajcie też ogrody Holendrów, Anglików,
a gdy wrażeniami ktoś będzie zmęczony
w wolnej chwili niech obejrzy me rododendrony.
I każdemu jeszcze zycze takiej sposobnosci
by był gościem , lub by innych w swym ogrodzie gościł.

Bożenko dopiero dojrzałam Twój wiersz. Uczyniłaś mi wzruszającą niespodziankę za którą z całego serca dziękuję.Od wczoraj szwankuje mi komputer ,czas go zresetować bo pamięci mam już mało ,,miele i miele i nic nie mogę zrobić.kurka wodna

Piękne życzenia mi przesłałaś w najcenniejszej formie ,autentyczne i prawdziwe płynące z serca ,osobiste wraz z załączonym prezentem ,Twoimi przyjaciółmi To znak chyba aby przykucnąć do tej grupy i cieszyć się wraz z nimi Twoim towarzystwem Dla mnie to ogromny zaszczyt Bożenko .Mam nadzieję że w 2013 roku nie będę podziwiała Twoich rododendronów jedynie na zdjęciach .Przyjadę kiedy zakwitną aby na żywo ujrzeć ich piękno .To moje marzenie na Nowy Rok ,mam ich więcej związane z O ale bardzo bym sobie życzyła aby to właśnie się spełniło.Reszta to przyziemne sprawy które i tak będą biegły własnym torem .Niektóre osoby już rozpoznaję ze zdjęcia. Ciebie i Danusię to ja wszędzie rozpoznam ale i Małgosię Anię.i dwie inne jeszcze .Bardzo dziękuję Bożenko ,umiliłaś mi te ostatnie godz starego roku Ściskam mocno i tulę cieplutko Sczęśliwego Nowego Roku

jagoda99 21:06, 31 gru 2012

Szczesliwego Nowego Roku

ka1sia 21:11, 31 gru 2012

Szczęśliwego Nowego Roku!

aldonaz 22:39, 31 gru 2012

Niechaj Nowy Rok zabłyśnie kolorami tęczy
niech będzie radość i szczęście
i niech zostanie z Wami
hanka_andrus 22:42, 31 gru 2012

Dajanko! Za małpeczkę dziękuję!Zawsze mile jest poczytać coś osobistego,chociaż to mniej wygodne w pisaniu,bo do każdego trzeba inaczej.A tak....kartkę wklejamy i dalej gnamy!
Tym bardziej cieszą takie życzenia od serca!
A TY tego serca masz ...... chyba ze 4 wory i pół komory!
Szczęśliwego Nowego Roku

Martek 13:59, 01 sty 2013

Dziękuję za życzenia i odwiedziny Dajano

Życzę Ci samych radosnych dni w tym Nowym, rozpoczętym właśnie Roku 2013 .

weronika77 20:44, 01 sty 2013

dajana napisał(a)

Ogladam Twoje zdjęcia Dajano, i śmiem twierdzić, że nowe miejsce daje Ci radość życia, co mnie bardzo cieszy.[/quote

O tak Weronko !!gdyby tak można było jeszcze wyeliminować robala który mnie gryzie mogłabym poczuć tak do końca tę radość .Kocham to miejsce ogromnie To dziwne ale nawet przez chwilę nie wspomniałam poprzedniego Nie mogę się doczekać wiosny kiedy nareszcie zacznę tworzyć ogród ..Nawet za łopatą tęsknię hi..Masz jeszcze nasionka tych ślicznych kwiatuszków które mi kiedyś proponowałaś? Teraz mogę je przyjąć,, tylko musisz mi powiedzieć co mam z nimi zrobić bo ja jeszcze nie umiem wielu rzeczy Buziaki przesyłam

Dajanko, jeżeli masz na myśli floksy szydlaste, to mogę zaryzykować i wysłać Ci wiosną sadzonki w kopercie bąbelkowej, lub gdybyśmy się spotkały w czyimś ogrodzie...Kwiatki dla Ciebie zawsze się znajdą.
dajana 23:28, 01 sty 2013

Witaj Weroniko ! cały dzień spędziłam w ogrodzie Gabik i nawet śladu nie zostawiłam Tak się zapatrzyłam i zaczytałam że aż mnie głowa rozbolała he,he.Oj sporo sie nauczyłam ,nie widziałam go wcześniej Następne wspaniałe dzieło Danusi Czasami wchodzę na Ogrodowisko i przez przypadek gdzieś trafiam a potem znikam na długie godziny Jest wiele miejsc tak zajmujących że nie sposób się oderwać .Już wracam do tematu Tak ,,chodziło mi o floksy szydlaste,, jesli je masz to ja chętnie je przyjmę Poczekajmy ,jeszcze jest zima może bliżej wiosny gdzieś się spotkamy a jeśli nie to jakoś się umówimy ".Kwiatki dla ciebie zawsze sie znajdą " Az mi się mordeczka śmieje do tych słów . Jakie to miłe z twojej strony ,przyjemnie będzie je posadzić wiedząc że sa z twojego ogrodu Czy one lubią słońce ? U mnie to przewaga słońca niemal w całym ogrodzie Jedynie pod lasem mam cień Kiedy wiosna posadzę świerki serbskie na wschodniej stronie płotu troszkę słońca się ograniczy bo na patelni to niewiele roslin ma szansę na urodę.Buziaczki na dobranoc przesyłam Niestety rano do pracy trzeba wstać .Do jutra Weroniko Dziękuję
weronika77 22:26, 02 sty 2013

Dajanko, floksy nie są kapryśne, w słonku pięknie zakwitną, a w cieniu troszkę później.
Mam dla Ciebie taką jaśniutką różową peonię, którą dzieliłam w tym roku, nie chcę zapeszać ale mam nadzieję, że przetrwa zimę. Chyba, że już taką masz?
dajana 20:30, 03 sty 2013

weronika77 napisał(a)
Dajanko, floksy nie są kapryśne, w słonku pięknie zakwitną, a w cieniu troszkę później.
Mam dla Ciebie taką jaśniutką różową peonię, którą dzieliłam w tym roku, nie chcę zapeszać ale mam nadzieję, że przetrwa zimę. Chyba, że już taką masz?[/quote

Nie mam Weroniko ,,,ja mam tylko róże i same szkody po tych chłopach co mi kończyli dom Peonie są cudne ,już się cieszę.Bardzo żle mi się zaczął rok.Pomyślałam sobie że jak tak dalej pójdzie to ja niczego nie doczekam ,muszę zmienić skórę na grubszą bo beze mnie też się świat będzie kręcił a życie jest tylko jedno .Tyle lat żyję a nauczyć się nie mogę .Pozdrawiam serdecznie i dziękuję Jutro wejdę na dłużej Dobranoc