Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Hanusi po zimie 07:51, 07 lis 2012

Do góry
Haniu u mnie plucha okropna . Zimno i wieje. U Ciebie pewnie nieco lepiej ale też niezbyt. Odnalazłam więc zdjecie gdzie obydwie mamy słoneczka pod dostatkiem.

Pozdrawiam serdecznie.
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 07:42, 07 lis 2012

Do góry
Pokażę Wam dzisiejszy wschód słońca.

niektóre rzeczy widać dopiero na zdjęciu
Rododendronowy ogród II. 07:40, 07 lis 2012

Do góry
Krys napisał(a)

I jeszcze inne zdjecia z ogrodu.

Spośród wszystkich uroczych widoków wybrałam ten... och, te barwy!!!

To lubisz Basiu to samo co ja, napatrzec sie nie mogę na te liście , ich kolor, są cudne, do tego jeszcze szeleszczą, jak ja to lubię.

Bożenko cudne zdjęcie pamiętam ten zakątek ,mamy tam grupowe zdjęcie

Dużo osób robiło tam zdjęcia ale tylko jedna wstawiła potem do wątku. Pewnie kiepsko wyszły bo tam taki wielki cień jest że dobrego zdjecia latem też nie udało mi sie zrobic.Za to cudownie jest tam posiedziec w upalne dni.Krysiu pozdrawiam.
Kolorowe rabaty 00:57, 07 lis 2012

Do góry
Zdjęcie ze spotkania w uroczym zakątku Asc, sierpień 2012 rok .

Kolorowe rabaty 00:51, 07 lis 2012

Do góry
To coś z sierpnia i tu wrzucę bo Asc zaraz 1000 ,a ja nie wyjdę z dwóch setek w tym roku .

Ogrodnik Mimo Woli cd 00:48, 07 lis 2012

Do góry
Kondzio.. niesprawiedliwe??? ... sprawiedliwe.... proszę .. nawet ja nie miałam takiej okazji i przyjemności ... za to teraz mam z nawiązką Ładną łamigłówkę dał Danusi, że aż za głowę się złapała. A foto autostwa Gabi.. no właśnie .. też musi wrócić bo została się bluzeczka i ręcznik
Danuś jeszcze raz dzięki...... za 4 wypasione projekciki mojego największego problemu
Ogrodnik Mimo Woli cd 00:44, 07 lis 2012

Do góry
Zadymał się Kondzio ...To takie niesprawiedliwe !

Ogrodnik Mimo Woli cd 00:42, 07 lis 2012

Do góry
Powiększenie punktu X

Ogrodnik Mimo Woli cd 00:30, 07 lis 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Mam tylko jedno zdjęcie warzywniaka i szklarni .Bardziej rzuca się szklarnia w oczy w tym miejscu niż prawdopodobnie będzie w nowym.

A tu ma być nowe miejsce i powiew wsi angielskiej jak rozumiem.Bo ja tych szkiców to nie pojmuję ,muszę mieć obraz jak krowa na miedzy

Martek pojęłaś w lot o co chodzi... jak istota dwunożna i w pełni rozumna.....
Dokładnie tak ma być

A to jeszcze raz szkic........
Ogrodnik Mimo Woli cd 00:27, 07 lis 2012

Do góry
Sąsiedzi mają od mojej strony cześć gospodarczą.. i muszą gdzieś ją mieć.... jest porządek w obejściu... są kurki i mi to nie przeszkadza wcale... ale będzie ładniej jak zasłonięte te części gospodarcze... i w żaden sposób nie mogę tego zrobić z powodu szklarni w tym miejscu... kombinowaliśmy na rożne sposoby....
Propozycja Ell ma jeszcze jedna wadę... mamy z sąsiadami zostawione prześwity i widoki w miejscu takim gdzie nasze ogrody sie łączą optycznie i sprawiają wrażenie, że jest on większy.... i nie mogę sąsiadom zepsuć widoku W końcu dzięki nim mam tę działkę.... to oni nas przekonali by kupić wszystko.. jakby nie to gniotłabym się na 10 arach.. innej upatrzonej działki..
Tę część chcę zasłonić i tym sposobem tu ogród nabierze takiego fajnego kształtu (foto sprzed nasadzeń..... bo tak widać... )

Ogrodnik Mimo Woli cd 00:22, 07 lis 2012

Do góry
Mam tylko jedno zdjęcie warzywniaka i szklarni .Bardziej rzuca się szklarnia w oczy w tym miejscu niż prawdopodobnie będzie w nowym.

A tu ma być nowe miejsce i powiew wsi angielskiej jak rozumiem.Bo ja tych szkiców to nie pojmuję ,muszę mieć obraz jak krowa na miedzy

Kolorowe rabaty 00:09, 07 lis 2012

Do góry
marzena napisał(a)

Ukłonię się Wam słonecznikiem
Musze zadbać o gości bo pouciekali ))))))))

bardzo piękna fotka

No tak Marzenko ty zawsze wiesz kiedy już trzeba się pokazać,żeby Martek wiedział,że jesteś )))))))
Żartuję wiem,że jesteś i wiem gdzie cię znaleźć Marzenko
Kolorowe rabaty 00:06, 07 lis 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Ukłonię się Wam słonecznikiem
Musze zadbać o gości bo pouciekali ))))))))

bardzo piękna fotka
Ogrodnik Mimo Woli cd 00:00, 07 lis 2012

Do góry
Tak Pszczółeczko..tak.... Agnieszka.. rozumie co mi chodzi,..... chcę gospodarcze rzeczy przenieść w jedno miejsce... szklarnie, warzywnik, sad, a wokół domu zrobić ogród ozdobny

Czyli gospodarcze rzeczy w kąt w którym najrzadziej bywam i najdalej od domu..... w dodatku tam ma zbiórkę rożnych wyciętych badyli do suszenia i utylizacji... wszystko w jedno miejsce... A że gospodarcze w dużym ogrodzie też musi być..wiec gdzieś musi być i już.. nie wszystko jest piękne... ale rabata bylinowa czyli wsiowa też jest okropna zimą i w okresach takich jak teraz..... Wiec połączenie (zbliżenie ze sobą) warzywniaka z rabatą wsiową.. a`la styl angielski.. róże już tam są.. powinno grać...
Marzą mi sie taki rabaty w deseczkach i ścieżki wyłożone czymś by nie trzeba było ich pielić....
No i tam ogród dostanie trochę słońca..bo tu go nie ma...
Natomiast brakuje mi w ogrodzie miejsca w cieniu.. pomyślałam że wtedy tam gdzie warzywniak.. będzie idealne miejsce na zacieniony zakątek.. siąść w upale w cieniu.. i można nawet grila tam by ustawić.
Po Pszczółkowemu tworzę szkielet...
Pszczółko dla Ciebie jeszcze raz...
Tam w oddali będzie warzywnik..... szklarnia schowana za choinkami pod płotem
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 23:57, 06 lis 2012

Do góry
Karolino, dalszym miłych i pracowitych stronek Ci życzę

Puste pole z wysepką kwiatową 23:41, 06 lis 2012

Do góry
Elu, dzwonki dzwonią! Obudź się!

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:19, 06 lis 2012

Do góry
Ja to rozumiem tak: nowa szklarnia to ta na szaro, ale Ania wstawiła zdjęcie rabaty, na której Ell umieściła tą szarą szklarnię na tym rysunku. Dla mnie to jest bez sensu niszczyć tak piękne nasadzenia i zgadzam się z Anią, ta wersja jest nie do przeforsowania.
No zobaczcie, czy warto niszczyć to (szklarnia miałaby stać na miejscu rabaty po prawej):
asc napisał(a)
Jeszcze myśle.. i jednak tego fragmentu pod szklarnię nie przeznaczę....

Mi osobiście bardzo podoba się pomysł z przeniesieniem części gospodarczej w jedno miejsce. A zaprojektowanie warzywnika na angielską nutę będzie super!
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:18, 06 lis 2012

Do góry
te różowe ? - u mnie też marnieją i chyba trzeba je odmłodzić - wyrwę wszystkie i kilka sadzonek ponownie wsadzę i zobaczymy - to jest inny gatunek niż te białe

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 23:16, 06 lis 2012

Do góry
Karolina , kidyś górale wyjeżdżali za chlebem za " wielką wodę " (czyt.Ameryka ) ,a nam starczyło tylko na bilet do Kwidzyna .
Szkoda że nie jedziemy w tym roku , bo chętnie bym się z tobą spotkała i pogadała przy dobrym " grzańcu "
Pod choinkę mamy dostać wnuka i trzeba siedzieć w domu .
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:11, 06 lis 2012

Do góry
ell napisał(a)

Ania, że ja gamoń przestrzenny to wiesz, która szklarnia już jest a która w planach Ell?

Wiesz, żeby wstawić szafę trzeba przesunąć wersalkę - ale to nie ja wymyśliłam (cytuję z pamięci).
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies