Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:49, 21 gru 2012

Do góry
I jeszcze taki łańcuch znalazłem na strychu - ładnie wygląda taki ośnieżony

I obiecane zdjęcia przedpokoju Drzewo z tego co mi wiadomo jest jedyne w Polsce, bo w zostało tylko wykorzystane na cele artykułu na jednym z portali wnętrzarskich Dostanie jeszcze kilka niewidocznych haczyków i będzie wieszakiem

Miałem pokazać przed i po, ale to chyba byłaby zbytnia kompromitacja - więc zdjęcia tylko PO
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:46, 21 gru 2012

Do góry
Przedstawiam bombki ze szmaty

Tak to wygląda z daleka ... drugiego okna nie fociłem, bo jest identyczne

Ogródeczek jagody99 16:46, 21 gru 2012

Do góry
jagoda99 napisał(a)
fotograf to juz ze mnie nie bedzie

Sorki, że dopiero dziś tu trafiłam... moje diagnozy są diagnozami postawionymi przez samouka..
Po pierwsze chore storczyki postaw w oddali od zdrowych, bo storczyki zapadają na choroby zakaźne... Diagnoza chorób u storczyków jest trudna, bo różne plamy na liściach mogą powstać z powodu złego oświetlenia, złego podlewania....... Jeżeli nie jest żal to chore najlepiej wyrzucić na wszelki wypadek...
Ten storczyk mi wygląda na cierpiącego na fytoflorozę... to groźna choroba.
Jeżeli nie dotarło do głównego pędu i wierzchołka, a chory jest tylko liść..to urwij go lub odetnij (narzędzia którym cięłaś musisz odkazić!!!!) Miejsce cięcia posmaruj sypkim cynamonem (ja mam amerykański od brata, gotowac nie gotuję ,ale cynamon używam do storczyków) lub węglem drzewnym (jest np w tabletkach np na sraczkę). Dobrze byłoby opryskać i podlać go co tydzień minimum 2-3 razy Sandofan Manco 64WP - 0,2% (najlepiej różnymi środkami), Previcur Energy 0,15% zmieszany z Sarfunem 0,07%. Jeżeli zaatakowany masz środek rośliny niestety musisz go wyrzucić.... przykro mi.. mam też dużo storczyków i wiem jak to boli....
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:42, 21 gru 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Fajowe

No pokaż choinkę, nie daj się prosić
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:36, 21 gru 2012

Do góry
asc napisał(a)
Ta dam, ta dam...... właśnie wróciliśmy ze szkółki i mam dwie choinki.. jedna do biura, a druga do domku (koreanka)... obydwie pójdą potem do gruntu (mniejsza kupowana wcześniej ). Wielka ledwo do auta weszła.. musiałam razem z nia podróżować w bagażniku

Warto było
Czubek mojej jechał z przodu między mną a M,
Ogródeczek jagody99 16:31, 21 gru 2012

Do góry
jagoda99 napisał(a)

tak to wyglada z bliska

a to tez nie wiem co to jest holli czy jakos tak tez bardzo sie rozrasta czy moge ciac?

To wygląda na ostrokrzew

A choinkę przesadź puki młoda..... iglaki dość dobrze to znoszą... jak największa bryła korzeniowa i fruuu na nowe miejsce....
Ogródeczek jagody99 16:29, 21 gru 2012

Do góry
jagoda99 napisał(a)
To takie rozne zdjecia taki balagan ale to nic popatrzcie

bardzo lubie te krzaki nazywam je plonacymi krzakami niestety nie znam ich nazwy

Mi to wygląda na iteę wirginijską.... jak mia białe kwiatki to napewno.. ale jak jest młoda to może jeszcze nie kwitła...

Masz jakeigoś linka do stronki.. popatrz w necie...
http://www.funkie.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&category_id=75&product_id=326&option=com_virtuemart&Itemid=85
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:12, 21 gru 2012

Do góry
asc napisał(a)
Ta dam, ta dam...... właśnie wróciliśmy ze szkółki i mam dwie choinki.. jedna do biura, a druga do domku (koreanka)... obydwie pójdą potem do gruntu (mniejsza kupowana wcześniej ). Wielka ledwo do auta weszła.. musiałam razem z nia podróżować w bagażniku

Oj Aniu Aniu
Igiełkowy ogródeczek 16:09, 21 gru 2012

Do góry
Choinką zostałam obdarowana, a właściwie czubkiem świerka, który sąsiadka ścięła 1,5 miesiąca temu ze swojego drzewka, dość drastyczne to było posunięcie, ale trzeba przyznać, że iglaki ma gęste i zwarte. Miało zostać pocięte, a roślinki nim osłonięte. Jak się jednak okazało na choinkę się nadało i nawet stróża się doczekało
Mój stróż cały czas obserwuje, żeby kto nie ukradł choinki, a bo to wiadomo czy się komuś nie spodoba
Raz w lewo

Raz w prawo

P.S. A może on wianka pilnuje, dobry kiciuś
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:00, 21 gru 2012

Do góry
asc napisał(a)

Aniu Ty to masz pomysły żeby w bagażniku jeździć oj się w głowie nie mieści Pozdrawiam.
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:56, 21 gru 2012

Do góry
Dziś pojawił się nowy gatunek ptaka w ogrodzie....... i Bogdzi nie ma
Kto mi teraz potwierdzi, że to jest jer, a nie zięba..... i komu się pochwale

Zakładam, że to zięba jer

W Gąszczu u Tess 15:48, 21 gru 2012

Do góry
Dzięki, Karola! Wzajemnie wesołych

Zrobiłam jeszcze jeden wianek. Wyszedł zupełnie inaczej, niż planowałam a to dlatego, że bardzo szybko zaczęły opadać listki z gałązek ostrokrzewu. Musiałam zamiast całych gałązek, jak planowałam, przyczepiać każdy listek z osobna. Koronkowa robota
Wianek powiesiłam w oknie.

Nie wiem, po co ja myłam te okna skoro znowu są takie brudne Ale już myć ich nie będę. Jest 13 stopni mrozu a ja chora.

Już prawie święta. Wystawiliśmy szopkę.

Życzę Wam wszystkim, Mili Ogrodomaniacy radosnych, pogodnych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia, spędzonych w gronie Rodziny i Przyjaciół.
Pszczelarnia 15:47, 21 gru 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Wzajemnie Ewcia
Śledzie 15:14, 21 gru 2012

Do góry
Śledzie w Pomidorach

1 wiaderko śledzi Matiasy -1kg
1/2kg cebuli, 5 łyżek octu 10%, 1/2 szkl oleju
Kilka ziaren ziela angielskiego ,5 liści laurowych. 1 koncentrat pomidorowy ok 200 ml, sól ,cukier do smaku.

Cebilę pokroić w krążki,dodać olej, ocet i przyprawy,poddusić-nie rumienić.
Dodać koncentrat, sól i cukier do smaku, zagotować i odstawić do wystygnięcia.
Śledzie wymoczone,pokroić w paski i wymieszać z cebulą.
Na drugi dzień gotowe

Ogrodnik Mimo Woli cd 15:14, 21 gru 2012

Do góry

Kondziowy Ogród :) 15:04, 21 gru 2012

Do góry
asc napisał(a)
No....... to mi się podoba
Może jeszcze kiedy ?????

Powiesz tak serca kofam was wszystkich
Kondziowy Ogród :) 14:53, 21 gru 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
Konrad, głowa do góry
Człowiek czasem musi się przewrócić, żeby wstać, otrzepać się i iść dalej do przodu Za każdym razem silniejszy. Takie doświadczenia też są w życiu potrzebne.
W każdym związku są takie chwile, kiedy mamy wrażenie, że się oddalamy od siebie, że nie potrafimy się dogadać z tą drugą osobą. Trzeba przede wszystkim szczerze rozmawiać ze sobą, a jak nie potrafisz pewnych rzeczy powiedzieć drugiej osobie, to może po prostu napisz co Ci leży na serduchu i czego oczekujesz.
A co do ogrodu, to zawsze możesz liczyć na nas, ludzi z Ogrodowiska. Nie wiem, jakie masz tam rośliny w projekcie, ale na pewno każdy z nas ma w swoim ogrodzie coś, co da się bez problemu podzielić. Kraków nie tak daleko
Poza tym jak się do czegoś dochodzi wolniej, to się to bardziej docenia. Ja prawie 7 lat ogród tworzyłam. Dopiero w tym roku od czerwca mam trawnik. Wszystko robiliśmy po malutku, co miesiąc trochę, kosztem innych przyjemności i tak czas przeleciał, a dziś mogę się cieszyć z pięknego ogrodu. Też miałam wiele chwil zwątpienia i złorzeczyłam na cały świat, po co mi to było. A teraz czuję radość i satysfakcję, że się nie poddaliśmy. Ty też dasz radę!!!! Musisz w to uwierzyć. Masz cel i to jaki! Trzymam mocno kciuki za Ciebie.
A w te nadchodzące Święta życzę Ci dużo chwil radości, spokoju i miłości

Buziam i przesyłam choineczki ode mnie

Dzieki ściskam gorąco
Boćkowe perypetie ogrodkowe 14:51, 21 gru 2012

Do góry
bociek napisał(a)

Ale wracajac do Swiat, Wy macie choinki, a ja mam dziada. Po slowiansku

Kasiu, boskie! A skąd się bierze taką prostą słomę?
Rewelacyjne!
Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 14:49, 21 gru 2012

Do góry
Wklejam z wątku Boćka.

bociek napisał(a)

Ale wracajac do Swiat, Wy macie choinki, a ja mam dziada. Po slowiansku

Milego dnia
Wyglądam jak trzy czwarte kotleta więc zaczyna się dieta.... 14:45, 21 gru 2012

Do góry
Oj dziewczynki wykończycie sobie zdrowie tymi dietami ale każdy jest panem swego ciała nie będę wam prawic morałów Wkleję wam dla humoru cudowne lustereczko .

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies