Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Bajszowe klimaty 12:49, 29 paź 2012

Do góry
Zimowo!!! Pozdrawiam
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 12:43, 29 paź 2012

Do góry
dajana napisał(a)
Póżno ale zajrzałam Cały dzień prawie spędziłam nad kuchnią .Gotowałam potrawy na przyszły tydzień ,.zamroziłam sobie aby mieć więcej czasu na inne rzeczy niż stanie nad garnkami .Wykąpałam moją kudłatą pupilkę ,pobiegałam z nią po śniegu , włączyłam ogrzewanie podłogowe i nareszcie mam w łazienkach cieplutką podłogę .Tak mi jakoś szybko dzień zleciał .Jeszcze jedną pożyteczną rzecz zrobiłam, znalazłam na allegro walonki dla męża .On nie ma żadnych butów bo nie ma w sklepach na jego chore nogi Lewa noga jeszcze by się może w coś zmieściła ale prawa nie ma mowy .W sklepach specjalistycznych też wszystko za szczupłe i małe .Kupiłam mu trzy pary ,zimowe ,bambosze i takie za kostkę Mają zamki z przodu i są dość szerokie mam nadzieje że będą dobre .Kiedyś to można było u szewca zamówić a teraz szewców nie ma niestety .Spójrz jaka u mnie zima Bożenko

A moje róże nadal kwitną

Jakie piękne-jak w cukrze ! I żywopłocik sporo Ci podskoczył.I koło domu już obsadzone,będzie pięknie dzięki tak wielkiej pracy jaką wykonałaś.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:42, 29 paź 2012

Do góry
i tak ten mokry śnieg narozrabiał u mnie; połamane moje cudne skayrokety, tyle lat wytrzymały! tamaryszek i inne!
zdjęcia kiepskie, bo tak na szybko rano robiłam, a aparat zanim namierzy to trwa!

Ogródek na trzy lata 12:37, 29 paź 2012

Do góry
wszystkie zasuszone kwiatki i nasionka ubrane na chwilę w białe igiełki...

Ogródek na trzy lata 12:34, 29 paź 2012

Do góry

nawet jabłoń sąsiada oszroniona, chociaż z daleka słabo to widać..

Ogródek na trzy lata 12:28, 29 paź 2012

Do góry
zamarznięta pszczółka nadal tam jest...

cyprysik już chyba na Boże Narodzenie przygotowany..

'Smaragd' tylko troszkę ozdobiony - rośnie w cieplejszym rogu ogródka..

a róża jak koraliki i diamenciki..

Ogródek na trzy lata 12:23, 29 paź 2012

Do góry
biedne, biedne pająki, czy one zdążyły się pochować? i czy u mnie w domu ?? Wiem, że tak. Jeszcze się spotkamy.

Ogródek na trzy lata 12:20, 29 paź 2012

Do góry

Ogródek na trzy lata 12:17, 29 paź 2012

Do góry
Moja wierzba już zupełnie bez liści...

Na łące tylko mech na piaskowcowych blokach nie dał się oszronić, albo już się odszronił w słońcu..

u sąsiadów...

Ogródek na trzy lata 12:13, 29 paź 2012

Do góry
Dzisiaj mamy mróz, w południe dopiero zrobił się +1 stopień. Czy to na pewno październik?

Czy ja na pewno chciałam oglądać oszronione koperki? Miały być oszronione, a nie skute lodem..

Ogródek Goniak 12:09, 29 paź 2012

Do góry
Bardzo proszę, oto mój świerk Iseli Fastigiate
Muszę stwierdzić, że dosyć szybko przyrasta.

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:44, 29 paź 2012

Do góry
Dziewczyny.... fota jest robiona na południe...czyli niestety warzywniak z powodu sosny u sąsiadów ma dość cienisto, bo całe południowe słońce jest zasłaniane przez drzewa.. i dlatego nie chcę zasłaniać się za bardzo i za wysoko... tylko minimum i odsunąć się od szklarni i warzywnika.... Przedłużenie rabaty odciągnie też wzrok od tła I na wysokości warzywnika tylko niskie rośliny.... maks 80cm...

A teraz moje futro wróciło z obchodu ogrodu... i jak ja mam mieć czysto w domu???

Ogród - moje miejsce, mój dom, moja pasja 11:25, 29 paź 2012

Do góry
Dzisiejszy poranek
był mały mrozek ale przynajmniej śniegu nie ma.

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:22, 29 paź 2012

Do góry
Dlatego chcę coś posadzić co można regulować wysokość.... na razie myśli krążą jak błyskawice... ostatnia myśl.... rozwalam przedogródek.... i jak się okaże że Matka Chrzestna wyeksmitowała mi wszystkie moje kolczaste chabazie z przedogródka.. to mogę je tam przenieść... kompozycyjnie będzie pasowało do mojego misz-maszu..... a nie wyrzucę tego czego mi jednak żal
Ale ten widok muszę zmienić... foto robione teraz ... tzn 10 min temu..

Na lewo od szklarni pod płotem posadziłam Szmaragdy.... zasłonią widok.. ale szklarnię musss....

I pierwszy śnieg...

I zakwitł jaśminowiec...

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:19, 29 paź 2012

Do góry
Szron...śnieg... zima!

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:05, 29 paź 2012

Do góry
Hej Agatko!
Nie, to nie był 3dniowy Lexus niestety
Okazuje się ze gość 2x w M przyłożył, wiec tym bardziej super ze nic nikomu się nie stało... na szczęście Młoda była w foteliku po drugiej stronie...
Będzie dobrze!! Dzięki

Dzisiaj był u nas mróz - nie spodziewałam się, specjalnie prognozę oglądałam i nikt nie mówił że o 7mej będzie jeszcze 5,5 stopnia... dobrze że trochę śniegu jest, to -mam nadzieję - nie okryte trawy i róże są ok...
We środę ma być 11 stopni, więc pewnie wszystko stopnieje, to pookrywam wszystko...

Parę fotek

Chryzantema jakoś przetrwała pod kołderką ze śniegu - w załomie przy nieszczelnych drzwiach, pewnie dlatego Za to dynia zmarznięta, pewnie zgnije niedługo i wyląduje w kompostowniku

Na trawiastej z dziewczynką kupa śniegu z dachu - zimą mi się przypomina że tam nie powinno być kruchych roślin...

Resztki róż:

Rozchodniki zmrożone:

Największy się brzydko rozłożył...

Morwa rano - teraz już prawie łysa, ekspresowo straciła liście...

To właśnie tu 11:04, 29 paź 2012

Do góry
Zmiana tematu.
Będzie zupa

To właśnie tu 10:57, 29 paź 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)
Dzidko, czy masz inne zdjęcia Wkurzonego Beethoven'a?
Z innych kwitnień.

Aniu, uzupełniam o zdjęcia pędów i liści.

Aktualnie najdłuższe pędy mają ok.1,5 m, ale stać ją chyba na więcej.
Wielkość kwiatów zbliżona jest do wielkości kwiatów róży Kent. Kwiaty pojawiają się, aż do mrozu.
Nigdy nie mów nigdy 10:32, 29 paź 2012

Do góry
Kindzia napisał(a)
I jeszcze wczoraj przykleiło się do mnie takie coś

śliczna a gdzie kreacja? jak zabawa?
i wielkie gratki na 100!!
Kolorowe rabaty 10:25, 29 paź 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Mina jak zawsze jak modelki ))))))))))))) A włosów nie ma mi kto ani ostrzyc jak bym chciała,ani też ułożyć .Spieszyłam się i nie lubię szczerze mówiąc dłubać samej przy włosach.

wow, w tych okularach, to jak celebrytka!
pięknie wyglądasz, włosy idealne, nie ma co narzekać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies