Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kwiatki i rabatki u Elizy 19:16, 14 gru 2012

Do góry
Bawiłam całkiem nieźle, nawet saniami jechałam

Ogród w Alei Lipowej... 19:14, 14 gru 2012

Do góry
Marzenko, Boćku, Aniu, Irenko bardzo się cieszę że zaglądacie, dziękuję. Ja nie wyrabiam się na zakrętach ostatnio. Tyle rzeczy mam do zrobienia, ech.... a goście świąteczni już w drodze, właśnie M powinien na lotnisko po nich dojeżdżać. Lecą do mnie z uroczej Norwegii, może będą mieć jakieś fotki świąteczne to wstawię, ale nie za szybko pewnie. Tak na szybko wstawię jeszcze moje fotki. Wianek-krzywus został, nie zmieniałam podkładu i za to są nowe. Pewnie niektóre będą prezentami, ale nie mogę się zdecydować które, bo wszystkie mi się podobają Jeden zagościł w oknie

Moje poletko 19:11, 14 gru 2012

Do góry

Mam Celinko i ja Nawet z mogramami Ale używam higieniczne. Te z koronką to tylko do otarcia łzy wzruszenia

Ile pamiątek jeszcze skrywają nasze szuflady ???

Oj ,dużo i to dziwnych niektóre chyba nigdy nie będą wykorzystane,a jakoś wyrzucić żal
Znalazłam taką narzutę na łożka!
Co jakiś czas wyciagam ,popatrzę i chowam.Podobmie jak sukienkę ślubną

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 19:10, 14 gru 2012

Do góry
Przepraszam, podałam niewłasciwą nazwę rośliny o którą mnie pytaliście.
Nie jest to oczywiście marchewnik, a trybula, dokładnie: Anthriscus sylvestris 'Raven's Wing'.
Zajrzałam do notatek (których chyba już nigdy nie uporządkuję!?) po tym, jak zobaczyłam trybulę w artykule Danusi.

Kwiatki i rabatki u Elizy 19:00, 14 gru 2012

Do góry
Miasto ślicznie udekorowane, nasz piękna fontanna rozbłysła światełkami

Blaski i cienie nowego życia 18:59, 14 gru 2012

Do góry
Urszulla napisał(a)

zobaczcie co zrobiliśmy wspólnymi siłami

Fantastyczne aniołki. Aż chce się takie mieć.
Mój kawałek raju II 18:58, 14 gru 2012

Do góry
Wg życzenia!
Mój kawałek raju II 18:56, 14 gru 2012

Do góry
Dzidka napisał(a)

No i nareszcie dzisiaj udało mi się polowanie

O, i u Ciebie pojawił się wyczekiwany .
Ale zajada. I nic dziwnego, kuchnia u Ciebie taka, że i ja mam ochotę na twoje smakołyki.

Dzidko chyba nie muszę zapraszać przyjeżdżaj jak masz ochotę

Aniu, dziękuję, ale z powrotem toby mnie trzeba było wytaczać, bo o własnych siłach bym nie potrafiła się unieść

Transport zapewnimy nie bój żaby
Kwiatki i rabatki u Elizy 18:56, 14 gru 2012

Do góry
Wróciłam właśnie z corocznego jarmarku świątecznego i trochę poczułam już klimat świąteczny.
Nasza śląska gwiazda tv pan Rączka gotował śląskie potrawy wigilijne między innymi makówki

a w kramach ustawionych na placu wszystko co świąteczne do jedzenia i udekorowaniu domu.

Mój kawałek raju II 18:55, 14 gru 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

Na poprawę humoru......cieszmy się,że nie mamy tak w ogrodach.......

Haniu wklej jeszcze kwiatki dla ogrzania ja mam tu prawie lodówkę

Podobnie ma Zaczarowana w Norwegii. Ja bym tak chciała miec , przecież to piękne a mrozu bardzo wielkiego nie trzeba , mysle ze -10 by wystarczyło wiec mogło by byc. Ania faktycznie rozgrzewka Ci potrzebna.
Mój kawałek raju II 18:54, 14 gru 2012

Do góry
Moniika napisał(a)

http://fundacjarazem.org.pl/ptasieradio/atlas.html
dobranoc wszystkim

Jaki fajny
Macham z zimnego podGdańska
U mnie dzis rano - 12 było.... Na szczęście wczoraj wielkie donice wciagnelam do garażu ( z narażeniem życia i zdrowia bo pewnie było by po powojnikach .... ) Dzis okryłam tez większość roślin stroiszami z jadly czy świerka ( licho wie co to było Tata mi nawiózł pełno bo u siostry " golenie zimowe " drzew iglastych robił tak zmarzlam ze szkoda gadać
Pozdrawiam M
Jakoś na święta wcale nie mam ochoty ...

No ja też jutro troszeczkę pookrywam szczególnie azalie, bo róże po kopczykowane, wierzę Moniko, że zmarzłaś, wilgotność u nas duża i wiatr do tego Ochota przyjdzie mnie już przyszła jak odpoczęłam
ogrodoweimpresjejolki 18:53, 14 gru 2012

Do góry
Celina napisał(a)

Święta to czas rodzinny, trzeba pomyśleć o tych, których już nie ma z nami ...
Jutro w planie odwiedzanie grobów i ich przygotowanie na Święta. Właśnie szykuję stroiki

Ale masz profesjonalny warsztat pracy Te wstążeczki równo poukładane!!

Jeżdżę światełko zapalić Rodzicom zawsze w Wigilię.
I jakoś ciągnie mnie w pierwszy dzień Świąt...choć na chwilkę..

U mnie Wigilia obowiązkowo no i drugi dzień Świąt bo to imieniny mojego Taty ...

U siebie wspominałaś chusteczki batystowe, a ja dziś wróciłam do wspomnień kiedy nie było jeszcze papieru do pieczenia i trzeba było smarować blaszki
Mój kawałek raju II 18:52, 14 gru 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)

Haniu wklej jeszcze kwiatki dla ogrzania ja mam tu prawie lodówkę
Moje poletko 18:48, 14 gru 2012

Do góry
Celina napisał(a)
Znalazłam w szufladzie takie husteczki do nosa
Ktoś jeszcze takie ma? własnoręcznie robione

Mam Celinko i ja Nawet z monogramami Ale używam higieniczne. Te z koronką to tylko do otarcia łzy wzruszenia

Ile pamiątek jeszcze skrywają nasze szuflady ???
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 18:41, 14 gru 2012

Do góry
Dla wszystkich zaglądających słonecznik w czapeczce. Zobaczcie jak Was pozdrawia, macha łapką jak Zdzisław

Ogródek Hanusi po zimie 18:38, 14 gru 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Dziś zawiozłam swemu ślubnemu na grób stroik.........
Niestety o nic go już nie spytam.......[/quote

Zapytać możesz Haniu lecz odpowiedzi będziesz musiała się domyśleć. Po tylu latach bycia razem nie będzie to trudne .Najtrudniejsza jest ta cisza i wiele innych rzeczy bardzo osobistych .Mam wielu bliskich po tamtej stronie ale najbliższa memu sercu jest moja babcia .Wiesz co robię w wigilię? Mam swój rytuału który nie zmienia się od dnia w którym odeszła .Wytrzymuję przy stole maksymalnie godz ,,po czym zmieniam zastawę ,podaję słodkości ,owoce i wychodzę do łazienki .Na wannie stawiam tyle płonących świeczek ile tylko się zmieści Zabieram ze sobą kieliszek czerwonego wina ,,wchodzę do pachnącej wody i mówię Teraz jestem dla ciebie babciu .Długa ta nasza rozmowa ,a tyle mamy sobie do powiedzenia że muszę dolewać gorącej wody aby nie zmarznąć W końcu minął cały rok od naszej poprzedniej rozmowy . Nikomu nie pozwolę odebrać sobie tych chwil ,,nikt nawet tego nie próbuje W taki sposób jesteśmy razem ,,moja ukochana babcia i ja .Dlaczego akurat w wigilię ?bo to dzień magiczny w którym mogę odtworzyć zdjęcia robione wcześniej przez moje serce i poczuć czar tamtych chwil .Połączyć się ,, poczuć jej obecność.i naszą wzajemność miłość .Wprowadziłam sentymentalny nastrój ale ty się nie pogniewasz wiem to Śliczny wianuszek , i zrobiony twoimi łapkami dla swego M więc jest najpiękniejszy i najcenniejszy na świecie .Ściskam
Moje poletko 18:38, 14 gru 2012

Do góry
Znalazłam w szufladzie takie husteczki do nosa
Ktoś jeszcze takie ma? własnoręcznie robione
Mój kawałek raju II 18:34, 14 gru 2012

Do góry

Kwiatki i rabatki u Elizy 18:33, 14 gru 2012

Do góry

Cudne!! Z czego je robisz ? Jeśli to nie tajemnica handlowa?
Masa solna? akolorek jak?
Mój kawałek raju II 18:31, 14 gru 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

No i nareszcie dzisiaj udało mi się polowanie

O, i u Ciebie pojawił się wyczekiwany .
Ale zajada. I nic dziwnego, kuchnia u Ciebie taka, że i ja mam ochotę na twoje smakołyki.

Dzidko chyba nie muszę zapraszać przyjeżdżaj jak masz ochotę

Aniu, dziękuję, ale z powrotem toby mnie trzeba było wytaczać, bo o własnych siłach bym nie potrafiła się unieść
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies