Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:23, 27 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)

a iskanie tak bolesne dla dłoni, tyle suchych patyków do cięcia sekatorem, tych igieł pełno, piłowanie gałęzi!!! nie skończyłam, bo jeszcze płożące w kolejce, ale powiem, że jest ładniej, tak inaczej

widać te igły, ten brąz, a ja lubię ten zakątek i wyglądało to okropnie; cięcie jednak odświeży i odmłodzi rośliny

Daj jaką fotę sprzed ciachania...bo sie gubię gdzie to jest w Twoim ogrodzie i szczerze mówić dalej mam problemy z orientacją.. wiec plic mi plan ogrodu na kartce wstawić.... bo spaceruję i się gubię co chwila....

I pliss mi jeszcze raz zapodać nazwę tej ślicznej czerwonej żurawki..bo nie zapisałam w trwałym miejscu tylko na karteluszku, który porwał kosmos...

Więc co to ciąć iglaki..... współczuje... ja moje w porównaniu do Twoich małe cięłam.. i byłam całą w kropkach.. pojałowcowych...

Jak pomagierzy kopali dziurę pod kałużę to wywozili ziemie przy jałowcu.... jeden z nich trafił po iluś krotnym tylko dotknięciu się gałęzi do szpitala... jałowce silnie uczulają...... ja do nich straciłam po tym serce.... i ograniczę ich ilosć... rosną jak głupie, łysieją w środku... i jeszcze uczulają.....

zacznę od żurawki; jedna, ta przy bluszczu to Georgia Peach, a druga Autumn Leaves, obie cudne w słońcu i bez i bezproblemowe, naprawdę je polecam
zrobię ci plan ogrodu, po co masz błądzić, przynajmniej jak będziesz u mnie w gościach, nie zabłądzisz
sporo osób jest uczulonych, ja też mam kropki czerwone, ale miałam długi rękaw i pozapinana na 3 spusty i okulary ważne, bo raz właśnie na trwałe w ten sposób uszkodziłam rogówkę oka!
Nigdy nie mów nigdy 13:23, 27 paź 2012

Do góry
Mariken wyłysiał przez noc

a tak wyglądał jeszcze tydzień temu

wczoraj ścięte z wierzchołków króciutkie róże

i kocurek na koniec, ale mu dobrze

Moja największa pasja - ogród 13:21, 27 paź 2012

Do góry
wyskoczyłam na chwilę na taras zrobić kilka zdjęć, niestety jest tak zimno, że cyknęłam fotkę i w te pędy uciekłam do domu

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:14, 27 paź 2012

Do góry
Ale tak czy siak.. pełen podziw za waleczność...... i mówią, że kobieta słabą jest
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:10, 27 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
a iskanie tak bolesne dla dłoni, tyle suchych patyków do cięcia sekatorem, tych igieł pełno, piłowanie gałęzi!!! nie skończyłam, bo jeszcze płożące w kolejce, ale powiem, że jest ładniej, tak inaczej

widać te igły, ten brąz, a ja lubię ten zakątek i wyglądało to okropnie; cięcie jednak odświeży i odmłodzi rośliny

Daj jaką fotę sprzed ciachania...bo sie gubię gdzie to jest w Twoim ogrodzie i szczerze mówić dalej mam problemy z orientacją.. wiec plic mi plan ogrodu na kartce wstawić.... bo spaceruję i się gubię co chwila....

I pliss mi jeszcze raz zapodać nazwę tej ślicznej czerwonej żurawki..bo nie zapisałam w trwałym miejscu tylko na karteluszku, który porwał kosmos...

Więc co to ciąć iglaki..... współczuje... ja moje w porównaniu do Twoich małe cięłam.. i byłam całą w kropkach.. pojałowcowych...

Jak pomagierzy kopali dziurę pod kałużę to wywozili ziemie przy jałowcu.... jeden z nich trafił po iluś krotnym tylko dotknięciu się gałęzi do szpitala... jałowce silnie uczulają...... ja do nich straciłam po tym serce.... i ograniczę ich ilosć... rosną jak głupie, łysieją w środku... i jeszcze uczulają.....
O....! 12:50, 27 paź 2012

Do góry
a jednak nie było u mnie śniegu...tylko deszcz, ale to mnie akurat ucieszyło...
pozdrawiam zaglądające/-cych

kilka fotek z dzisiejszego krótkiego rekonesansu w ogrodzie

Basiu i Aniu, a mój winobluszcz traci liscie od góry...

metasekwoja na wietrze

liscie metasekwoi ...też zaczynają się przebarwiać...
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:43, 27 paź 2012

Do góry
popcarol napisał(a)

Psa bym nie wygoniła
Młoda miała radochę; może po obiedzie znów wyjdziemy na chwile?

Moja biedna chryzantema...

I dynia...

I róże...

Karolino nie mogę uwierzyć, że u ciebie tytle śniegu i jeszcze pada...
Dzieci lubią taką pogodę, a my już mniej
Mój ogródek pod Gdańskiem 12:39, 27 paź 2012

Do góry
Moniko, gratulacje
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:38, 27 paź 2012

Do góry
i ciachnęłam na drabinie skayroketa, zasłaniał lampę i ciemno miałam w zakątku
przed i po

zachwycam się tym złocieniem, pięknie się wybarwia, na fiolet i wrzos

Mój ogródek pod Gdańskiem 12:25, 27 paź 2012

Do góry
ale ładna liczba...
Rajski ogród Ani 12:23, 27 paź 2012

Do góry
witaj Aniu, w ten zimny dzień kwitnącego zawilca przesyłam...
trochę spóźniona jestem...
ogrodoweimpresjejolki 12:22, 27 paź 2012

Do góry
A ja, na przekór zimowym widokom w innych wątkach, pokażę troszkę słoneczka zamkniętego
w roślinach

Mój jesienny ogród 12:17, 27 paź 2012

Do góry
Klamber napisał(a)
Dziękuję wszystkim za miłe słowa, a o to zimowe fotki, jeszcze ciepłe.

Zwrot "zimowe fotki jeszcze ciepłe" brzmi trochę sarkastycznie

Ale jak ładna roślinka, to i w śniegowym okryciu wygląda pięknie Szkoda, że tak szybko
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:16, 27 paź 2012

Do góry

Metasekwoja chińska (Metasequoia glyptostroboides) 12:14, 27 paź 2012

Do góry

Mam to drzewo od ok 8 lat, rośnie sobie u mnie przed ścianą innych drzew iglastych, jest okazałe, ma ładny pokrój, ciekawie wybarwia sie jesienią ale na zimę traci swoje delikatne wiotkie liście...
Chciałam mieć to interesujące drzewo również dlatego, że jest długowieczne, jest także żywą skamieniałością z ery mezozoicznej, myślano, ze wymarła...ale w 1941 roku odkryto ją rosnącą w Chinach...
świetnie aklimatyzuje się w naszych warunkach...
http://pl.wikipedia.org/wiki/Metasekwoja_chi%C5%84ska

metasekwoja jest u mnie wyeksponowana przed innymi szpilkowymi, taki ma naturalny pokrój, nigdy nie była przycinana...

i jej usytuowanie na tle krajobrazu widoczne z innego ujęcia...

zaczynaja się przebarwiać liście...

liście...

przebarwiona - zdjęcie sprzed roku

.i w zimie... z 2010

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:01, 27 paź 2012

Do góry
Hej Irenko!

Psa bym nie wygoniła

Młoda miała radochę; może po obiedzie znów wyjdziemy na chwile?

Ciągle pada, teraz jest sporo więcej śniegu, ale fotek nowych nie robię

Moja biedna chryzantema...

I dynia...

I brateczki pod bukszpanem:

Trawki cudne:

I róże...

A na razie marchewkowe ciasto próbujemy (wygląda dobrze, to mój pierwszy raz, z marchewki własnej!) i kakao

Ogród w Holandii 11:59, 27 paź 2012

Do góry
Zimno się zrobiło okropnie. Białe dachy samochodów nie pozostawiają złudzeń. Ale nie ma ani śniegu, ani gradobicia, ani nawet nie pada, za to świeci piękne słońce.
Wyprawiłam w związku z tym męża po zamówione obeliski pod róże. Przywiózł jeden, bo dwa nie chciały się zmieścić. Drugi weźmiemy wiosną , bo i tak róże będą dopiero w listopadzie sadzone więc obelisk będzie zanim wypuszczą nowe pędy. A ten, który teraz przyjechał będzie podporą dla Eden Rose. Oby się Edenowi partner spodobał

I jeszcze kilka fotek przy okazji

Mój ogródek pod Gdańskiem 11:58, 27 paź 2012

Do góry
Gratulacje 100

Mój ogródek pod Gdańskiem 11:58, 27 paź 2012

Do góry
Gratulacje z okazji seteczki.

Rododendronowy ogród II. 11:51, 27 paź 2012

Do góry
an_tre napisał(a)

. U mnie pogoda brzydka,pada drobny śnieg i strasznie jest wilgotne powietrze . Temp około zera stopni.

Pozdrawiam Was serdecznie.
Witak Bożenko, to masz już przedsmak zimy, coś za prędko, ale wczoraj przewidywałaś ten śnieg, pociecha tylko taka, że może szybko zginie i pogoda poprawi się a tak swoją drogą widoczek z okna piękny, nic tylko podziwiać ozdrawiam cieplutko

widoczek to takie pomieszanie z poplataniem , rude liscie i ta biel .A u Ciebie Aniu nie ma śniegu? Przecież ode mnie do Ciebie nie tak daleko.
nie ma i jak do tej pory nie zanosi się, brrr... ale ziąb, nie chce się wychodzić na dwór

tak jest bardzo nieprzyjemnie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies