Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród do odświeżenia 22:14, 26 paź 2012

Do góry
I nadal twierdza w Chocimiu

i sprzyjające walkom okoliczne wały

i samo wejście do twierdzy

Ogródek na trzy lata 22:12, 26 paź 2012

Do góry
Na pastwiskach i łąkach pod lasem też zielono :

na polach poukładane:

czy to zdjęcie przypomina jakiś obraz? męczy mnie to, ale nie mogę sobie przypomnieć..

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:11, 26 paź 2012

Do góry
butterfly napisał(a)
Takie ładne tło robi się dla moich wiśni 'Umbraculifera'

Jeszcze się dopytam gdzie kupiłaś takie ładne wiśnie? Na jakiej wysokości są sczepione, no i ile kaski kosztowały?
U kogo je zobaczę to męczę tymi patynami.
Pozdrawiam
Mój ogród 22:09, 26 paź 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Jest takie patio na starym mieście, gdzie często zaglądam. Mimo, że słońce dzisiaj było piękne na patio było dosyć ciemno. A jest tam naprawdę pięknie.

Na schodkach stały byty z wrzosami.

A to piękne okno, może za chwilę pojawi się panienka z okienka.

... nigdy nie byłam w Toruniu..ale widzę żę to piękne miasto...szkoda że tak daleko.
...pozdrawiam cieplutko ze Śląska
Ogród do odświeżenia 22:08, 26 paź 2012

Do góry
A to już Chocim i twierdza, chociaż budowana o wiele wcześniej zasłynęła z ...historycznego zwycięstwa Jana Sobieskiego- hetmana koronnego

(zdjęcia robione tym razem wiosną 2010 r., tych z 2011 nie mogę się dokopać. W 2010 byłam tylko na zewnątrz twierdzy)

Ogródek na trzy lata 22:05, 26 paź 2012

Do góry
Czas strasznie szybko płynie. Dopiero co był wrzesień, byłam na spacerze w lesie i było całkiem zielono - buki zielone, paprocie zielone - a słońce świeciło przez bukowe liście, :

O....! 22:00, 26 paź 2012

Do góry
marzena napisał(a)
jutro ma być u mnie śnieg... ale na razie jesień...

winobluszcz już chyba maksymalnie przebarwiony, a metasekwoja zaczyna zmieniać kolor...

Mój winobluszcz już zupełnie bez liści, gdzieniegdzie jeszcze owoce wiszą. A było ich w tym roku wyjątkowo dużo. Aż się dziwiłam.
U Was dłużej ciepełko było i wolniej jesień odchodzi.
A od jutra ma być śnieg, takie nagłe zmiany najgorsze
Ogród w Holandii 21:59, 26 paź 2012

Do góry
Agato, gratulacje, dużo jeszcze fajnych stronek życzę.
Ogród w Tarnowie 21:58, 26 paź 2012

Do góry
Wyprowadzka doniczkowych przed zapowiadanymi mrozami, zdecydowanie za wcześnie...

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:51, 26 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ogród z okien

[i

Przyznaję, że mam coś wspólnego z ogrodem Szefowej........................... możliwość zrobienia zdjęcia ogrodowi z okrągłego okienka
Chociaż tyle
Jutro zrobię, jeśli Danusia pozwoli skopiować pomysł oczywiście.
ogrodoweimpresjejolki 21:51, 26 paź 2012

Do góry
Brrrr, czy to znaczy, ze sandały, koszulki bez rękawów i krótkie spodenki maja powędrować na dno szafy?

Mój jesienny ogród 21:50, 26 paź 2012

Do góry
Klamber napisał(a)
Witajcie. Uff wszystkie paczki puściłem dziś hurtem, mogę spać spokojnie w sumie to i tak spałem snem kamiennym a zasypiam już kładąc się, jestem tak narobiony że o 22 zasypiam na stojaka przy maszynie. Jeszcze dwa tygodnie i będę miał wszystko w nosie, Nareszcie będę mógł się wyspać chyba przez pierwszy tydzień będę spał po 12 godzin, teraz śpię 4-5. Narobiłem dziś ostatnich zdjęć z liśćmi, po dzisiejszym mrozku już wszystko obleciało jeszcze z rana były a sypały się jak śnieg. Po wsadzałem dziś co przywiozłem w niedzielę i przy okazji kopania host do paczek podzieliłem sobie kilka.
Majka, fakt że dawno Cię nie było w nagrodę puściłem Ci pakę

Robercie ! Zrób nam przyjemność i pokaż te drzewa bez liści... Strasznie jestem ciekawa jak sie zmieniły.. Wiem ze nie masz czasu, ale jak będziesz miał i będziesz robił zdjęcia to zrób proszę to samo ujęcie tylko aktualne.. To musiałoby byc niesamowite zreszta zawsze uwielbiałam tzw, cztery pory roku ( te same pejzaże tylko w czterech porach roku) zawsze mnie to fascynuje... Gdy popatrzylam na te Twoje CUDNE drzewa od razu pomyślałam jakie piekne muszą byc zima .... I wiosna gdy są żywo zielone młode listki.... I widzisz jak działają Twoje zdjecia Pozdrawiam serdecznie M
ogrodoweimpresjejolki 21:45, 26 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)
Brrrr .. na minusie.. u nas ma być tak dzisiaj.. i liście z drzew zrobią sruuuu ...... .. a żółte chryzantemy zimujące też są...
Jakby co to mogę Ci wiosną też podrzucić kawałek... tylko powłaziły między płotek i tak się poniewierają.. Maryśki je dogniotły..przekwitłych kwiatków nie obrywam ... ale daja radę....

Edytuję.. bo zapomniałam napisać, te inne chryzantemy wieloletnie dopiero zaczęły kwitnąc, a ta żółta kwitnie od lata..
Oooooooooooooo w radiu mówią, że nad morzem pada.......

No ja tam wole jak liście spadają jak cienki plasterek żółtego sera w bajce Disneya jak nastał głód. Ale wiatr zapowiada raczej to "sruuuu"
A w sprawie chryzantemy żółtej to czekam na wiosnę
Jutro w planie wykopanie dalii, bo pewnie już nie zdobią
bidulki ...
Rajski ogród Ani 21:43, 26 paź 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

W ogrodzie robi się pustawo i widać krecią robotę, zmasowały chyba swój atak ;(

Jakie pustawo!? Jeszcze sporo barw masz. A te niebieskości i różowości, to co? bo nie rozpoznaję
U mnie kretów od dawna nie ma. Wyniosły się w lepsze, żyźniejsze pod względem zdobycia pokarmu miejsca I dobrze dla nich i dla mnie
Basiu to jest szałwia trójbarwna, wysiała się sama, urosła nie wiem kiedy i jak wyrwałam cynie i astry to się ujawniła i dobrze, bo smutno już by było
Rajski ogród Ani 21:42, 26 paź 2012

Do góry
800 -setka! Nie zauważyłam. Poprawiam się i gratuluję!

Moje roślinki 21:38, 26 paź 2012

Do góry
Majeczko, mój duet to też niczego sobie łobuzeria, ale kocham je nad życie

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:37, 26 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Przyznaję,że mnie zaskoczyłaś tym ujęciem.
Rajski ogród Ani 21:37, 26 paź 2012

Do góry
Zaglądam do Ani, a tu święto. Serdeczne życzenia z okazji 800 stron wątku. Aniu, zawsze pięknie pokazujesz swój ogród i uroczy domek.

Ogród do odświeżenia 21:36, 26 paź 2012

Do góry
A to już Bakota stąd do Mołdawii "rzut beretem" . Niesamowity zbiornik wodny (zalano kilkanaście wsi) tworzący swoisty mikroklimat, a do tego monastyr sprzed prawie 800 lat

i droga do monastyru

i sam monastyr

a w wykutych skałach kapliczki...różnych wyznań

Rajski ogród Ani 21:35, 26 paź 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
W ogrodzie robi się pustawo i widać krecią robotę, zmasowały chyba swój atak ;(

Jakie pustawo!? Jeszcze sporo barw masz. A te niebieskości i różowości, to co? bo nie rozpoznaję
U mnie kretów od dawna nie ma. Wyniosły się w lepsze, żyźniejsze pod względem zdobycia pokarmu miejsca I dobrze dla nich i dla mnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies