A moim zleceniodawcą jest firma z Krakowa No i Kondzio masz już winnego nieszczęść..... ale ja z innej branży
Masz troszkę jesieni..bo widzę, że nawet żadnej fotki nie wstawisz...... masz wspaniałego fotografa w osobie Ell i nic????????????
Więc trochę koloru dla poprawy nastroju.... i zmiany tematu...
I popatrz jaki mam bałagan..... ale ja wolę to nazwać artystyczny nieład
Mi tez się podoba taki bałagan jestem ci wdzięczny za wizytę
Dzisiaj M wjechał rozrzutnikiem do warzywnika i nawiózł obornikiem.Teraz tylko zaorać i byle do wiosny A wyglądało to tak (może mało ciekawie,ale za to ogrodowo )
Krzysztofie Kto ci ten raj projektował,kto sadził,kto dbał? Czyżby Danusia ukradkiem tu palce maczała?
Poważnie to Krzysiu,jak już masz tak perfekcyjnie skończony ogród i pracy ogrodowej ci brak - weż chłopie narzędzia i wyżywaj się u mnie - samorealizacji ci nie braknie
Jam otwarta na nowe aranżacje
Znalazłam taki cytat który idealnie pasuje do Twoich zdjęć
Najlepsza jesień tego nie zrodzi, czego wiosna nie zasiała.
Lena. Tak Danusia w tym palce maczała tworząc piękny portal OGRODOWISKO.
Czerpiąc z niego inspiracje dopełniały moje wizje co mogłem przełożyć w mój ogród za co bardzo dziękuję Danusi i Wam. Może mam jakieś ukryte zdolności ogrodnika- sam nie wiem.
Nie mnie to oceniać, po to mam Was Lena na tym pięknym forum.
Cytat bardzo pasuje do fotek mojego zakątku.
Lena w razie co jestem otwarty na wszelką pomoc możemy u Ciebie dalsze realizacje ogrodowe "pozamiatać". Serdecznie pozdrawiam.
Dziś moczyłam storczyki.. co 2 tygodnie..... mam taki Meksyk w domu..... kiedyś moczyłam w garnuszkach..teraz z braku czasu w osłonkach...... wiec na 4 partie się wyrabiam..... tak wygląda jedna partia moczących się jednocześnie patyczaków
No to padłam na twarz - czy to klon palmowy. Nie przemarza Ci?? CUDO!!!
To nic szlachetnego-pojęcia nie mam co TO.
To zwykły klon ponoć sadzony jako podkładka do szczepienia - kupiony u "Batko"...bez nazwy..ale jest rewelacyjny - nigdy nie okrywany,rośnie w przeciągu,nie przemarza i od wczesnej wiosny do..następnej wiosny jest piękny.Nawet jak liście opadną to ma bordowe gałązki
Ach ten Batko... Przepiękny, wzdycham i wzdycham. U siebie muszę miejsce wygospodarowac na takie cudo
Chyba raczej niezwykły jest ten klon.Przypomina mi "Katsura".Rośnie do 5 m i wiosną ma kolor cynamonu.Widziałam w pewnym ogrodzie,dobrze zniósł kolejną zimę.
Dzisiaj w końcu zrobiłam wszystko co należało zrobić jeszcze przed zimą, więc ogródek powinien się poczuć dopieszczony... aby nie być gołosłowną zrobiłam parę fotek.
Zanim zabrałam się do pracy pospacerowałam, aby sprawdzić co należy zrobić i uchwycić jeszcze troszkę jesieni, bo pogoda była śliczna, jak na listopad.
Bardzo lubię grabić liście, bo efekt jest natychmiastowy