Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 21:29, 05 gru 2012

Do góry
Hej karola

poczytałam o końcu świata ,
wiesz że pracuję w WOŚP to ja do końca świata i JEDEN DZIEŃ DŁUŻEJ .
Holandia - Mondo Verde. 21:23, 05 gru 2012

Do góry

Holandia - Mondo Verde. 21:20, 05 gru 2012

Do góry

Holandia - Mondo Verde. 21:18, 05 gru 2012

Do góry

Holandia - Mondo Verde. 21:16, 05 gru 2012

Do góry
Kto z nas nie słyszał o Fileas Fogg, któremu podróż dookoła świata zajęła 80 dni.
Był też program ogrodniczy : 80 ogrodów dookoła świata.
Ale gdy zawędrujemy do najbardziej wysuniętego na południe rejonu Holandii / Ladraaf/, taką podróż odbędziemy w 8 godzin. W Mondo Verde, bo o nim to mowa, mamy możliwość zobaczenia ogrodów z typowymi budowlami ze wszystkich kontynentów.
Jest ogród włoski, chiński, japoński. Zawędrujemy do Maroka. Portugalii, Anglii.
Możemy odpocząć pośród brzóz w rosyjskiej daczy. W australijskiej zagrodzie nie brakuje kangurów.
A w szklarni roślin tropikalnych. Jest i ptaszarnia.
Na mnie największe wrażenie wywarł Mityczny Las. W dniu w którym zwiedzałam MV upał był niesamowity, a w lesie sceneria taka, że dostałam gęsiej skórki.
Olbrzymie kamienne kolosy, każdemu kto je widział, na pewno zapadną w pamięć.
Na koniec bardzo długiego spaceru dotrzemy do fragmentów znanych ogrodów, np. Moneta czy Sissinhurst.
Są tam i miejsca do odpoczynku, relaksu, np. przykryte szklaną kopułą 'Patio de los Leones'.
Gdy zwiedzałam MV, to nie przypuszczałam, że kiedykolwiek będę upubliczniała zrobione tam zdjęcia .
Dlatego też są one, jak ja to nazywam, osobowe.

Dla odmiany czas na zmiany... 21:13, 05 gru 2012

Do góry
beta napisał(a)
a to bombki

a teraz już uciekam, wieczorem Was odwiedzę

Beta te bombki są fantastyczne, domyślam się, że kosztowały masę pracę, jak się takie cuda robi?

pozdrawiam
Ogród Sylwii od początku cz.II 20:59, 05 gru 2012

Do góry
Syla napisał(a)
Witam wszystkich radośnie Szczególnie Nowe Buziaki

Od rana biegałam za ozdobami na stroiki do szkoły .... nic ciekawego ..... Musiałam się zadowolić tym co było ..... Palce poparzone , buźki zadowolone , super zabawa , stroiki zrobione ..... Załączę tylko zdjęcia stroika biało niebieskiego .... pozostałych nie zdążyłam udokumentować

Cuuudny Pozostałe musiały też świetnie wyglądać
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 20:58, 05 gru 2012

Do góry
dajana napisał(a)

Siewki młode,można wiosną przesadzać.

Swietnie Hanusiu,że mi o niej przypomniałaś,kiedyś uprawiałam.Warto wrócić bo jest urocza.Ja jeszcze lubię Ostrzeń powabny -sam doskonale się sieje,kwitnie całe lato ,taka wyższa letnia niezapominajka.Siewki rosną i zakwitają nawet jeszcze w tym samym sezonie.Polecam na większe przestrzenie bo się roznosi.Jest też biała i różowa.

Ostrzeń też mi się podoba bo uwielbiam niezapominajki Lecę do ciebie Aniu!

To ja też lecę za tobą!!!!!!!!!
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 20:53, 05 gru 2012

Do góry
akanta napisał(a)

Swietnie Hanusiu,że mi o niej przypomniałaś,kiedyś uprawiałam.Warto wrócić bo jest urocza.Ja jeszcze lubię Ostrzeń powabny -sam doskonale się sieje,kwitnie całe lato ,taka wyższa letnia niezapominajka.Siewki rosną i zakwitają nawet jeszcze w tym samym sezonie.Polecam na większe przestrzenie bo się roznosi.Jest też biała i różowa.

Ostrzeń też mi się podoba bo uwielbiam niezapominajki Lecę do ciebie Aniu!
Grembosiowo 20:50, 05 gru 2012

Do góry
Dziękuję dziewczyny

Ja też nie mogę doczekać się prac ogrodniczych w przedogródku, bo brukarskie właściwie już skończone, drobne poprawki i detale wykończeniowe już na wiosnę.

A to ostatni etap- ścieżka wzdłuż garażu.

Miejsce od ścieżki do ogrodzenia przeznaczone jest na domek ogrodowy z wiatą, tam nie przewiduję żadnych nasadzeń. Na końcu ciągu gospodarczego umieszczę kompostownik.
Nie zwracajcie uwagi na ten bałagan- tu jeszcze trwa budowa

Kubusiowo 20:44, 05 gru 2012

Do góry
Bożenko ano jestem I to bardzo zdziwiona, bo mi się ciągle wydaje, że mało robię Co do wianka ... w tym na stół, tak będą świeczki

Anek no kurde ale żebym nie pamiętała co robiłam przez lato??? Dobrze, że dokumentacje mam foto bo inaczej krucho by było

Ula a ja nie robię podsumowania, po prostu tak jakoś chciałam pooglądać ten mój "ogród"

Monika wpadaj, wpadaj I ja pozdrawiam

.....Nie byłam ostatnio na forum (tzn zalogowana byłam ale nie siedziałam przy kompie ) no bo przecież Święta za pasem. W sklepach szaleństwo! Ludzie ganiają jak opętani, włażą na siebie, niemal wyrywają sobie produkty z rąk.....no masakra To chyba jedyna rzecz jakiej nie lubię przed Świętami - czyli szał marketowy
Jutro przecież Mikołajki więc Kuba dostał zadanie bojowe i miał zrobić kanapki dla Mikołaja... i zrobił

Przy okazji wianek się nawinął
Zielono mi! 20:42, 05 gru 2012

Do góry
Na dworze minus 7, ostatnie bukszpany w piwnicy, wolę nie ryzykować. To ostatni dzień na wolności.

Sikory wreszcie zaprzyjaźnione z karmnikiem.

A grudnik zapowiada świąteczny czas.
To właśnie tu 20:39, 05 gru 2012

Do góry
Dzidka napisał(a)
Udało mi się wreszcie 'ustrzelić' , oczywiście bezkrwawo, nowego mieszkańca ogrodu.
Ilekroć wchodzę w strefę, którą uznał za swoją , to wyfruwa z budki i przeraźliwie na mnie pokrzykuje.

Piekny dzięcioł i zdjęcia.Ja nie mam szans na takie polowanie.Gdzie się ruszę już pieski tam są i nici!
To właśnie tu 20:36, 05 gru 2012

Do góry
Udało mi się wreszcie 'ustrzelić' , oczywiście bezkrwawo, nowego mieszkańca ogrodu.
Ilekroć wchodzę w strefę, którą uznał za swoją , to wyfruwa z budki i przeraźliwie na mnie pokrzykuje.

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 20:35, 05 gru 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)

Ogródek Hanusi po zimie 20:21, 05 gru 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Miłe Panie,Do ciasta na uszka daję wyjątkowo jajko.Wtedy nawet jak długo w barszczu popływają to będą się trzymać w całości. Można dać same białko.
Kiedyś była taka rada w książce ,żeby tylko brzegi białkiem smarować, ale dodanie do ciasta jest wygodniejsze,i ciasto dobrze się wałkuje,

Ja uszka podaję osobno.Każdy do swojego talerza nakłada ile ma ochotę.

Tu Hanusia z pytaniem: Czy warto kupić sanki n a zim,będzie śnieg?

Haniu odnośnie pytania o sanki, no pewnie, że warto kupić, moje dziecko dzisiaj trzy razy zaliczyło spacer na sankach, choć śniegu ubyło o połowę
Mój ogród 20:18, 05 gru 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)
To był ostatni dzwonek, żeby ocieplić moje rośliny. Po minionej zimie postanowiłam być mądrzejsza i ociepliłam też powojniki. Przez cały sezon patrzyłam czy wyjdą czy nie, nawet to puste miejsce podlewałam, ale się nie doczekałam. Opatuliłam trawy, one też są wrażliwe na mróz.

Bożenko ta rabata jest bardzo ładnie skomponowana nawet tak późno wygląda bardzo efektownie, podziwiam i pozdrawiam
Same wątpliwości 20:14, 05 gru 2012

Do góry
Pobawiłam się jeszcze dziś Twoim przeogródkiem
Założyłam że od domu do sąsiedniej działki jest jakieś 3 m. Nie wiem czy dobrze dom wrysowałam w działkę.

1. Żywopłot z cisa
2. Żywopłot bukszpanowy
3. Czeremcha Shubert
4. Rododendrony
5. Tuje szmaragd
6. Bukszpan kula
7. Miskant
8. Hortensje limelight
9. Tawuła japońska Goldflame
10. Turzyca Ice Dance
11. Zurawka Marmolade
12. Zurawka - jakaś w bodowym kolorze
13. Hosta Patriot
14. Trawnik
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 20:06, 05 gru 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ice Dance w Essen rośnie dość ekspansywnie, ale nie w sposób uciążliwy, to raczej jego zaleta. Zdjęcia styczniowe.

Oj to niech te potwory będą u mnie takie ekspansywne Miodzio!! Dziękuję Danusiu za pokrzepienie serc
Krowy, staw i my... 20:05, 05 gru 2012

Do góry
Marlenaa napisał(a)
Natura to siła

PÓŁNOC - POŁUDNIE

...też mam takie widoki...robi mi je płot albo raczej cień płota...pół trawnika zamarzniętego, pół odmarznietego...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies