Następna grupa roślin jak gości w moim ogrodzie to hosty. W związku z faktem, że wszystkie wydają mi się jednakowe, ograniczyłem swoją kolekcję do dwudziestu kilku odmian charakterystycznych.
Sadzę je w różnych częściach ogrodu, w dużych grupach. To rośliny, które do wszystkiego mi pasują, a i jest się czym dzielić z drapieżcami - rzadziej z wujkami, częściej z ciociami, co wypełnia ich potrzeby i pojemne bagażniki.
No i jest , przyjechał, uwierzcie na słowo, że ta ciemna plama to Marek wychodzimy z dworca w Malborku jadąc do domku Marek fotografuje zamek nocą
a to nasza dzisiejsza kolacja makaron linguini z krewetkami w sosie maślanym z czosnkiem i cytrynką oraz pietruszką, Marek b. mało je Marek Was wszystkich pozdrawia a te prezenty dostałam za pośrednictwem Marka od św. Mikolaja, wykorzystał moment, że Marek jechal do mnie w tej "buteleczce" sławna ze spotkania u Ani dereniówka
Ze śniegiem też na pewno u Ciebie ładnie więc zrób trochę zdjęc , ja jestem bardzo ciekawa.Pozdrówka.
Bogdziu, robię zdjęcia zimie choć za nią nie przepadam, ogród też wolę bez śniegu. Śnieg wszystko przykryje i trzeba się tylko domyślać co pod nim jest skryte.
Zagościła w naszym ogrodzie biała dama, która tak się prezentuje (tymczasem bez sukienki i bez słońca)
Sukienka i słońce w swoim czasie, miejsce dla białej damy znalazłaś idealne.
Vito, ta brzoza zasługuje na widokowe miejsce na sukienkę trzeba troszkę poczekać, a posadzona jest w miejscu, gdzie bardzo brakuje roślin liściastych. W tym roku jeszcze inne tam trafiły. Będę czekać na wiosenne efekty.
Witam wszystkich radośnie Szczególnie Nowe Buziaki
Od rana biegałam za ozdobami na stroiki do szkoły .... nic ciekawego ..... Musiałam się zadowolić tym co było ..... Palce poparzone , buźki zadowolone , super zabawa , stroiki zrobione ..... Załączę tylko zdjęcia stroika biało niebieskiego .... pozostałych nie zdążyłam udokumentować
Ja coś takiego wymyśliłam. Przez środek zostawiłam pas trawnika tylko na po przekątnych rośliny. Tylko co do tego bonsai na środku nie mam przekonania.