Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Blaski i cienie nowego życia 17:09, 22 paź 2012

Do góry
Ula, kiepsko wyszło, najpierw poczęstowałam się tortem, a potem zorientowałam, że to imieninowy.
Najlepsze życzenia, ogrodowe i osobiste.

Urszulla napisał(a)
A to moje prezenty
fiołek (czy można go wysadzić do gruntu i kiedy)

Jesteś pewna, że to fiołek, wyglada jak cyklamen i to z tych, raczej na zewnątrz nie zimujących.
Ale u mnie na paraperach tylko i wyłącznie escheverie i aeonia, resztę morduję, chociaż wcale nie chcę!
Ogród w lesie 17:04, 22 paź 2012

Do góry
Jako ciekawostka na koniec prace ogrodowe w wykonaniu naszych kur. W taki właśnie sposób nasze zielononóżki przygotowują rabaty pod nowe nasadzenia.

Ciekawe...szkoda tylko, że dziobią tylko tam, gdzie one chcą a nie tam gdzie my byśmy chcieli...
Ogród w lesie 16:54, 22 paź 2012

Do góry
Poproszę o zidentyfikowanie tego iglaka. Mam go od dawna ale nie mam pojęcia jak się nazywa. Wygląda na cyprysik. Być może się mylę.

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 16:45, 22 paź 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
A na działce...

Cześć Kasiu,
ta rabata ma solidne 'plecy', to jeszcze Twój ogród, czy widok pożyczony?
Jak wiśnia rozbuduje koronę, to ładnie się wpisze w całość. Ostrokrzew masz jeden?
No i oczywiście gratuluję ukorzenionych bukszpanów, to jest coś! Pozdrawiam.
Ania i róże i cała reszta :) 16:45, 22 paź 2012

Do góry
pokażę Wam moją owieczkę- ja je baardzo lubię ( teraz wsadziłam kilka do donic, jako zimową dekorcję- zobaczymy czy się sprawdzą)

Tylko co ok 3 lata warto ja wyjąć i podzielić , bo jak jest stara to dziura jej się robi w środku. Na wiosnę wyczesać ze starych liści, albo nawet ściąć krótko. I najlepiej nie dać jej kwitnąć, ściąć kłosy- wtedy jest ślicznie zielona, nie podsycha. Sadź ją rzadko- co 40 cm, bo inaczej nie widać jakie ma ładne kępy.

Białe to floksy, zapomniałam.
Aniu , generalnie to podwójne rzędy, ale mogą być miejsca gdzie jest grubiej, bardziej operuj plamami niż rzędami.
Kostrzewy ułóż sobie tak żeby było ładnie, może 6szt obok siebie, może 8-9 .
Owies - jak poukładasz, to poprzymierzaj go, czy nie może gdzieś być jako akcent, czy ozdoba. Nawet na brzegu kostrzew, jako kontrast-ale sprawdź czy nie gryzą się faktura, miękkością
( nie zestawiałam nigdy tak)
Moje zmagania ogrodowe 16:45, 22 paź 2012

Do góry

tylko jedna hosta się u mnie trzyma, reszta już wygląda tak

droga o Ol.

Mój ogródek pod Gdańskiem 16:44, 22 paź 2012

Do góry
Slawko napisał(a)

Śliczna kompozycja...wyjątkowo ta pelargonia wygląda w tej wiklinowej donicy pozdrawiam

jakie to piękne muszę się sporo jeszcze uczyć
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:43, 22 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
i jesień, mgła i duża wilgotność...ale i słońce i kolory

Bukiet chryzantem przed budą... u Irenki nawet pieski mają ukwiecone Która piesa ma tak ukwieconą budę??
Moje zmagania ogrodowe 16:39, 22 paź 2012

Do góry
Witam!
Ładna jesień powoli zaczyna zmieniać się w pochmurną, ale zdjęcia z soboty jeszcze w słonecznym klimacie

Mój ogródek pod Gdańskiem 16:37, 22 paź 2012

Do góry
ewalm napisał(a)

Zobaczcie jak pięknie wygląda kwiat kobei - bardzo późno je zasadziłam w tym roku i myślałam że w ogóle mi nie zakwitnie, ale jednak udało się i kilka kwiatków sie doczekałam w październiku

U mnie też nadal kwitnie, i ma już pędy długości około 5 metrów. Wprowadziła się już na balkon.

Bardzo ładne to "naczynie na owoce". Tu u nas jest sklep z antykami, w którym mają trochę rzeczy w podobnym stylu, np.:

Oj ! Jaki piękny ten rowerek bardzo by mi pasował
A kobe to ja juz któryś rok z rzędu uprawiam, tego roku wyjątkowo późno mi zakwitła ! Ale nie żałuje bo jak w poprzednich latach "rozwinęła skrzydła" to zadusiła mi wiciokrzewa o powojnika teraz tylko do donica ja sadzę.
Ewo, Elu dzięki za odwiedzinki pozdrawiam m
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 16:30, 22 paź 2012

Do góry
Wielki krzak kosmosów - ok. 2m, ma jeszcze wiele pączków, ale chyba już nie zdążą się rozwinąć

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 16:26, 22 paź 2012

Do góry
bukszpany jeszcze mają młode przyrosty

a teraz moje małe sukcesy ogrodnicze ):

- hortensje z patyków wiosną znajdę im nowe miejsce

- i.... ukorzenione bukszpany z wiosennego cięcia ) ukorzeniło się ok.20 sztuk co mnie napawa dużym optymizmem, że jednak może się udać ) w przyszłym roku będę znowu próbować ) miałam je w doniczkach, teraz dałam do gruntu w różnych miejscach

a teraz pytanie:
czy irysom ścina się liście czy zostawić jak jest?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 16:20, 22 paź 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Zachwycający widok Fajnie, że masz taką przestrzeń i możesz tak mgłę uchwycić
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 16:17, 22 paź 2012

Do góry
Bergenia

Brunnera

trzmielina się wspina ))

Ostrokrzew
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 16:14, 22 paź 2012

Do góry
A na działce...

horti

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 16:13, 22 paź 2012

Do góry
I u mnie dzisiaj mgła. Cóż moi Drodzy jesień

widok za płotem

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:11, 22 paź 2012

Do góry

Kwiatki i rabatki u Elizy 15:56, 22 paź 2012

Do góry
Wykopałam hortensję, która na stronie południowej, słabo kwitła i przesadziłam ją na poszerzoną rabatkę w cieniu jałowca, rozchodniki też do przeniesienia, ale dopiero wiosną.

W miejsce hortensji wsadziłam małego szmaragda, ten sobie da radę w palącym słońcu i oczywiście trochę poszerzyłam rabatę.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:52, 22 paź 2012

Do góry
i jesień, mgła i duża wilgotność...ale i słońce i kolory

Kwiatki i rabatki u Elizy 15:49, 22 paź 2012

Do góry
Ostatnie ciepłe dni sprzyjały pracom w ogrodzie. Zwykle więcej przerabiam wiosną, ale stwierdziłam, że grzech nie wykorzystać sprzyjającej aury i złapałam za łopatę.
Postanowiłam poszerzyć rabatę i zrobić miejsce na rododendrony i wrzosy, które posadzę w przyszłym sezonie. Na razie pozostawiłam darń i zobaczę wiosną, albo ją wytrzepię z ziemi i wyrzucę, albo pozostawię i przykryję korą. Z czasem powinna się stracić, widziałam już taką metodę, ale sama się zastanawiam, a może jeszcze poszerzyć?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies