Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kwiatki i rabatki u Elizy 15:56, 22 paź 2012

Do góry
Wykopałam hortensję, która na stronie południowej, słabo kwitła i przesadziłam ją na poszerzoną rabatkę w cieniu jałowca, rozchodniki też do przeniesienia, ale dopiero wiosną.

W miejsce hortensji wsadziłam małego szmaragda, ten sobie da radę w palącym słońcu i oczywiście trochę poszerzyłam rabatę.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:52, 22 paź 2012

Do góry
i jesień, mgła i duża wilgotność...ale i słońce i kolory

Kwiatki i rabatki u Elizy 15:49, 22 paź 2012

Do góry
Ostatnie ciepłe dni sprzyjały pracom w ogrodzie. Zwykle więcej przerabiam wiosną, ale stwierdziłam, że grzech nie wykorzystać sprzyjającej aury i złapałam za łopatę.
Postanowiłam poszerzyć rabatę i zrobić miejsce na rododendrony i wrzosy, które posadzę w przyszłym sezonie. Na razie pozostawiłam darń i zobaczę wiosną, albo ją wytrzepię z ziemi i wyrzucę, albo pozostawię i przykryję korą. Z czasem powinna się stracić, widziałam już taką metodę, ale sama się zastanawiam, a może jeszcze poszerzyć?

Rododendronowy ogród II. 15:32, 22 paź 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
jeszcze zdjęcia z dzisiejszego ogrodu

Cudnie.... Te brzozy we mgle..... tylko jelenia na rykowisku brakuje... cudny landszaft

Dawaj jeszcze foty, bo zapowiadają opady... śniegu... nacieszmy się bajkowymi kolorami...
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 15:19, 22 paź 2012

Do góry
Renatko - super! To sporo musieliście znaleźć!! Smacznego!

Majeczko - fajnie ze masz prywatnego rolnika U nas warzywnik niestety trzeba skopać, i tak by maszyna nie wjechała - przez obwódkę bukszpanową

Cyknęłam zdjęcia - teraz żałuję ze go nie poprosiłam o zaoranie całego tego kawałka... wygrabiłabym chwasty, poleżałoby przez zimę, wiosna można by trawnik posiać... trudno, i tak mam mega rabatę teraz do zagospodarowania

Wygląda jakby pijany rolnik zjechał z kursu

I bliżej:

I przy okazji mój róg - wczoraj posadziłam tam 2 borówki amerykańskie:

I zbiory wczorajsze
Co z drzewami w przyszłości? 15:18, 22 paź 2012

Do góry
I obiecane drzewa liściaste;
1. magnolia parasolowata

2. ambrowiec 3. śliwowiśnia

4. tulipanowiec 5.klon
Co z drzewami w przyszłości? 14:54, 22 paź 2012

Do góry
marzena napisał(a)
Irenko, pieknie napisałaś o drzewach, naprawdę rewelacyjny pomysł z tym przypisaniem drzew bliskim ...

ale te stare drzewa w ogrodzie to musiałaś odziedziczyć po kimś....

moje drzewa zostały posadzone po zakupie ziemi na wsi - to nie była żadna działka budowlana, tylko kawałek pola z nieurodzajną glebą ...i M zaczął sadzić pierwsze drzewa, to były kilkunastocentymetrowe sadzonki z leśnictwa...

a tu fotka z ubiegłego roku na metasekwoję pięknie przebarwiającą się podczas jesieni ...

Dzięki Marzenka stare drzewa, sadził ktoś dawno temu, są olbrzymie i piękne, chociaż ich liście lądują u mnie, to się nie gniewam
a metasekwoja w koresie wybarwienia zachwyca mnie
Nigdy nie mów nigdy 14:41, 22 paź 2012

Do góry
Kindzia napisał(a)

I wróbel i latarenki cudne, a wieczorkiem jak klimatycznie...a Rudzielec lepiej, że domek ma bo co Ty byś Kasiu z taką ilością kotków u siebie robiła?

Wiem, że dobrze, ale...szkoda
Tak balowały między przybyszowymi mieczyków (już wykopane, jutro pokażę jak urosły)

Mama lubi wskakiwać na kolana, za nią dzieci

i z Kubusiem

i to już koniec

Kasiu, widoki piękne obejrzałam, ale te kociaki zachwycają i ty z nimi

Ogród Sylwii od początku :) 14:25, 22 paź 2012

Do góry
...piękne zdjęcie...
Kubusiowo 14:24, 22 paź 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)

Chciałam Wam tylko napisać, że byczyłam się w Kubusiowie jak nigdy! W końcu byliśmy na grzybkach, o których tak marzyłam

Ale cudniaste widoczki! I widzę też, że u Ciebie przynajniej ma kto potem czyścić zbiory, bo u mnie do zbierania wszyscy chętni, tylko do brudnej roboty nikogo
Kolorowe rabaty 14:22, 22 paź 2012

Do góry
...bardzo...bardzo energetyzujące....
Kubusiowo 14:21, 22 paź 2012

Do góry

No i obierający

Kubusiowo 14:19, 22 paź 2012

Do góry
Ale dużo nowych wpisów! Dziękuję Wam Postaram się na wszystkie odpowiedzieć, ale to później - dziś dzień jakiś szalony....

Chciałam Wam tylko napisać, że byczyłam się w Kubusiowie jak nigdy! W końcu byliśmy na grzybkach, o których tak marzyłam

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:02, 22 paź 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
Irenko,
samych dobrych rzeczy, zdrowia i czego tylko sobie wymarzysz Przepraszam za spóźnienie, tylko nieobecność mnie usprawiedliwia! Nawet fotek nowych nie mam więc kwiatek wiosenny

dziękuję bardzo i od razu na myśl przychodzi wiosna
Ania i róże i cała reszta :) 13:57, 22 paź 2012

Do góry
magnolia napisał(a)
witaj Aniu Namazałam w paincie jak myśle o bylinach. rzeczywiście najchętniej wysadziłabym goździki na rzecz lawendy, żeby było spójnie , ale rozumiem że możesz nie chcieć tego zrobić.

Zerknij ( być może wchodzę w Twoje plany różane, wtedy oczywiście róże mają pierwszeństwo)

Czerwone kółka- azalie
żólte- przywrotnik
Zielonym kostrzewy
granat- szałwia
fiolet- lawenda
niebieski-amsonia

I teraz mam czarno na białym, tzn. tak kolorowo, jak mi potrzeba było , jestem wzrokowcem a wyobraźnia bez obrazka nie działa u mnie, jak trzeba .
Lawenda i szałwia w dwóch rzędach, a kostrzewa?
Białe kółeczko to floksy?
Dziękuję i buziam w podzięce
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:55, 22 paź 2012

Do góry
Irenko,
samych dobrych rzeczy, zdrowia i czego tylko sobie wymarzysz Przepraszam za spóźnienie, tylko nieobecność mnie usprawiedliwia! Nawet fotek nowych nie mam więc kwiatek wiosenny
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 13:37, 22 paź 2012

Do góry
Hej Ewo,
wyrzucić roślin nie wyrzucam, a tych oddać szkoda... berberysy się pięknie wybarwiły, miałam je zresztą pokazać...

Tyle ze od 3 tygodni rosną sobie na taczce...

i do tego 2 sosny, jodła kaukaska, 2 karłowe sosenki Pumilo, berberysy te powyżej - czekają już ze 2 lata pod płotem... zimę przeżyły w doniczkach...
Rododendronowy ogród II. 13:31, 22 paź 2012

Do góry
....piękna jesień...w tym roku jest wyjątkowa...
Ania i róże i cała reszta :) 13:24, 22 paź 2012

Do góry
JulkAd napisał(a)
Słoneczka życzę i uciekam do ogrodu porządkować

Julitko, słoneczko się przydało, dziękuję

Urszulla napisał(a)
No fajne te roślinki. Ale maleńkie te bukszpaniki. Zakopiesz je do ziemi chyba z tymi osłonkami, bo ma podobno szybko zima nadejść. I nowe róże! To jesteś chyba szczęśliwa.

Hm, a już je wsadziłam.. bez doniczek.. Może im nic nie będzie?
Malutkie są, malutkie, ale ładnie ukorzenione, z potencjałem .

wiunia napisał(a)
Aniu ,w taki piękny dzień nawet goździczki mi się przesadziły z klombiku z przedogródka na większą rabatkę w kształcie serduszka

Pozdrawiam pracusia

Wiuniu, jak słodko , fajnie, pomysłowo to zrobiłaś .
Mój ogród 13:23, 22 paź 2012

Do góry
....droga w nieznane...dalej tylko mgła....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies