Danusiu na końcu trawnika pomiędzy drzewami myślę o altance Marzy mi się taka delikatna może metalowa malowana na biało lub niebiesko, a może z drewna ale delikatna, też malowana aby się odcinała na tle ciemnej zieleni. Nie mam jeszcze projektu konkretnego - może coś podpowiecie?
Danusiu - ostatnio dwa worki kompostu podarował mi ogrodnik, u którego kupuję kwiaty Może i teraz się do niego usmiechnę
A mogę kompost wymieszać z odleżałą drobniutką korą czy też lepiej nie?
Danusiu a jesli chodzi o stożki?? bo jakoś bardziej skłaniam się ku stożkom jednak
No i co sądzicie o różance - może być w obiecnym kształcie? Nie wiem czy nie będzie za rzadko - choć staram się planować wg wymiarów podanych na stronce (wys i szer)...Lepiej gęściej czy trzymać się podanych wymiarów??
Nika - cieszę się, że do mnie zaglądasz Faktycznie, niby wirtualny świat taki wielki, a jednak spotykamy się w nim w kolejnym miejscu
Dzisiaj sobie na spokojnie skosiłam trawkę, poskubałam wrzośce z suchych gałązek, poskubałam surfinie i popatrzyłam jak piękna, biała róża wchodzi mi na furtkę.
Niespecjalnie się napracowałam, ale trawka po ostatnim nawożeniu i deszczu zancznie się poprawiła.
Zaciekawiłeś mnie Grzesiu tą żóltą, musze się na wiosnę zapoznać z ofertą, popatrzeć powąchać. Mam jeszcze inne miejsce na taką magnolię. Może w końcu się zdecyduję na tą Elisabeth?
Ania obejrzy Twoje róże Grzesiu, na pewno.
Jak zwykle ślicznie i konewki miło wspominam, a werbenka na pewno się wysieje, nic nie urywaj, zostaw na krzaczkach