Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W cieniu - zacieniona 21:03, 21 paź 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
Co ja bym dała za taki widok
Dla Ciebie...
Dla odmiany czas na zmiany... 21:02, 21 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Półkole będzie dobre, Dałabym tam śliwę wiśniową na pniu, a pod nią kilka hortensji jednej odmiany, albo Limelight, albo Vanille Fraise. Na dole coś niskiego, żurawki, trawki, na lewo za świerkami może ekranik z cisa przy płocie jako tło i kilka dereni Ivory Halo, Takie modne ostatnio u nas, a pod nimi berberysy Stardust. ? albo Admiration?.

Nie wiem czy Szefowej o takie rozmieszczenie chodziło ale strzelam

W cieniu - zacieniona 21:01, 21 paź 2012

Do góry
Mój mały raj na ziemi :) 21:00, 21 paź 2012

Do góry
Gratulacje Aniu.

W cieniu - zacieniona 20:58, 21 paź 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
Bogusiu dziś królują nastrojowe fotki z mgiełką w tle i u ciebie też takie piękne nostalgiczne obrazy
Aniu,do południa było mgliście,potem piękne słońce.
Moja największa pasja - ogród 20:57, 21 paź 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)
Witam wszystkich, dzięki, że zaglądacie,
a oto fotki z sadzenia wiśni Umbraculifera, mam nadzieję, że się przyjmą, oby

jak się dobrze wpatrzycie to zobaczycie trzy chude i długie patyki

Chciałam się przywitać. I zapytać ile płaciłaś za wiśnię, bo choruję na nie. Chciałabym mieć jakąś orientację ile kasy muszę sobie uskładać.
Pozdrawiam
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 20:56, 21 paź 2012

Do góry
Mój ogród służy nie tylko do podziwiania i do pracy Tutaj rozgrywają się również ważne rodzinne rozgrywki sportowe A uczestnicy -seniorzy są tymbardziej warci pochwały, gdyż mają za sobą ponad 72 wiosen, a kondycja i witalność, jak u młodzieży Poznajcie moich wspaniałych Teściów

I tu seniorzy razem Odpoczynek i kawka w ostatnich jesiennych promieniach słońca

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:53, 21 paź 2012

Do góry
Takie kwiatki poszły w zapomnienie... Trochę szkoda, bo ładnie przebarwiały się jesienią.... ale już po ptakach... nie ma... nie pasowały w tym miejscu i już... zresztą dziś wytypowałam do odstrzału dużo takiego dobra..

Kępa na czerwono.. tyle tego było....
W cieniu - zacieniona 20:50, 21 paź 2012

Do góry
Jesienny poranek -mgła...
Ogród Eli 20:44, 21 paź 2012

Do góry
Witaj monteverde, dziękuję za mile słowa. To bonsai zrobiłam z przemarzniętego cyprysika, ocalało po zimie tylko kilka gałązek, no nie mogłam go wyrzucić i odwzajemnił się , pięknie rośnie( nawet się tego nie spodziewałam) ale teraz okrywam go na zimę żeby nie przemarzł
to moje bonsai kilka lat temu

podobne???
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:43, 21 paź 2012

Do góry
Dziś zrobiłam wstęp do przemeblowania w przyszłym roku rabaty bylinowej... wykopałam tojeść pospolitą... rozrosłą się bardzo i zasłaniała róże... rosłą pomieszana z tojeścią orszelinowatą.. tej drugiej mi szkoda, bo ładna.... wiosną i to dość długo , dwa gatunki są nie do odróżnienia... musiałam wykopać w tym roku.... do końca posegregować tego się nie da, ale będę w przyszłym roku pędzelkiem pozbywać się tej pierwszej.....
Tym sposobem po raz pierwszy świadomie i z premedytacją pozbyłam się roślin....... gdybym miała miejsce przesadziłabym ją, bo nie była taka zła.. ale miejsca na takie rośliny już brak... Ależ tego było.....

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:43, 21 paź 2012

Do góry
Irenko ... promieniej jeszcze bardziej ... mnóż szczęście i uśmiechaj się do nas tak jak zawsze ... wielka buźka ... dziś nie kwiat tylko szalone drzewko co chciało być papużką

Co z tym ogródeczkiem począć 20:41, 21 paź 2012

Do góry
Kasiu czy coś takiego miałaś na myśli

Troszkę nie tak poszły te citronelki one poszły by tak że złapały by jeszcze tego całego cisa
Ale mniej więcej o to chodziło ?
Mój mały raj na ziemi :) 20:40, 21 paź 2012

Do góry
Szósta stóweczka, gratuluję
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:39, 21 paź 2012

Do góry
a w nowej części wystawionej na działanie słoneczka bez ochrony wielkich parasoli koron królowały berberysy ... czarowały odcieniami czerwieni ... jeden klon przeszedł samego siebie ... chyba myślał, że jest papugą ... obłędny ... w każdym razie ja papugą go nazwałam

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:38, 21 paź 2012

Do góry
dzisiejszy dzień był u nas mglisty jak na poniższych fotach... ale nie o tym chciałam
wczoraj zmierzyłam się z 5 rh które są posadzone za bukszpanami póki co tycie i ledwo im czupryny zza obwódki wystają w projekcie te 3 świerki sa lekko w prawo, ale nie chcialm ich przesadzać po prawej mialy być 3 brzozy ale za chiny ludowe tam nie wlezą w obecnej sytuacji, jak myślicie czy dać dwie po prawej i jedna po lewej, czy zrezygnować z nich zupełnie i dać tam coś innego na rozjaśnienie np derenie, bo ciemno się zrobiło w tym kącie?
w projekcie tego nie ma ale na wiosne zagospodaruję przestrzeń przed ogrodzeniem i będą tam wiśnie osobliwe, nie wiem czy sie nie bedą gryzly z brzozami? ale mam pytań

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:37, 21 paź 2012

Do góry
kolory jesieni w buskim parku to istne szaleństwo ... jesień i jej odcienie ... zupełnie inaczej niż na moim tarasie gdzie różyczka the fairy ciągle dominuje i nawet winobluszcz się nie przebarwił jak w poprzednich latach ... nie wiem kompleksy ??? ma chłopak czy jak ...

w każdym razie jesienna gra świateł w starej części parku gdzie promienie słońca przenikały przez obszerne korony drzew gdzieś tam baaardzo wysoko to widok za jaki można zapłacić małym rypnięciem ... rypłam bo trudno nie rypnąć jak się idzie z łbem w chmurach i traci się poczucie rzeczywistości ... to trudna wyprawa bo nad bajorkiem tak zapamiętale chciałam te nietowarzyskie kaczuchy złapać w kadr, że mokasynka umoczyłam ... a i tak siem cieszyłam, że nie zazyłam kąpieli ... no z uwagi na słynące z siarkowej mocy buskie wody może i terapeutycznie by było ale jednak to koniec października

Ogrodomania Oli 20:36, 21 paź 2012

Do góry
Olu. Podglądałem i podglądam Twój piękny ogród ,bez pozostawienia mojego śladu .
Nie ukrywam jestem zauroczony, piękny ogród, ma to coś, ma w sobie moje wizje.
cieszę się że u mnie zawitałaś .pozdrawiam.

mój kwiatuszek dla Ciebie

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:26, 21 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)
U Izy cisza........ ale składam rewizytę
I terapeutyczne kolory zostawiam..

Anuś strzeliłam sobie wczoraj max terapeutyczny ... po koszmarnym tygodniu w pracy ... jakby życiowej hustawki z podbijaniem było mało poszukałam ukojenia w uzdrowiskowym parku ... jestem pewna, że szpalery drzew wymyslił pierwszy psychoterapeuta tylko może jeszcze świadom tego, że jest terapeutą szczęściarz nie był ... zanim jednak w plener wyruszyłam od świtu cebulki w ziemię powtykałam ... mam nadzieję na wiosenne iluminacje koloru ... za ile to ta wiosna ??? ...

dziś moje kolorki ... i terapeutyczny szpaler ... jak siem nie ma alejki za oknem to trzeba szukać w przyrodzie ...

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 20:21, 21 paź 2012

Do góry
Bea napisał(a)

I następne Inny świat, tuż za rogiem

Piękne to inne oblicze, ale takie miejsca u nas są i nie jest to wyjątek

Beatko, zacznę od Ciebie Bardzo Ci dziękuję za te słowa!

Dla mnie to ogromnie ważne, żeby ludzie zaczęli pozytywnie odbierać Górny Śląsk, a zwłaszcza miasto, w którym mieszkam Dlatego będę pokazywać różne zielone i ciekawe zakątki, żeby ludzie przestali utożsamiać ten region wyłącznie z dymiącymi kominami i przemysłowym krajobrazem.
Beatko, pokazujmy więcej tego zielonego Śląska

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies