Punkt charakterystyczny to kamień..
Poprzednie foto rok 2009..... moje wiosenne nasadzenia.... RH już wyeksmitowany... a taka byłam dumna z rabaty Jak mnie ona wtedy cieszyła
A to z tego roku....
Oj Jolu wodzisz na pokuszenie tymi ciasteczkami, chociaż ja sama teraz częściej do szuflad zaglądam za słodkim, storczyki bardzo ładne i dekoracja balkonowa
Jolu, widzę że mamy jeszcze jedną rzecz wspólną. Obydwie mieszkamy w bloku. Dekoracja na balkonie fantastyczna. Ja na to nie wpadłam. U nas też dzisiaj ślicznie, oby tak było w sobotę, bo jadę na działkę. A jak jest taka pogoda jak dziś to tęsknię za moim ogrodem.
I ja do Was dołączam, bo też z blokowiska
Musimy trzymać się razem, bo tylko my wzajemnie rozumiemy nasza tęsknotę za roślinkami
Dzisiaj kończyłam pracę w folii z mieczykami, wyciągałam z doniczek z ziemi oczyszczałam i wsadzałam w trociny, bardzo dużo mi pogniło i dlatego nie kwitły, łodygi popaliłam, bo dzisiaj też paliłam ognisko.
Danusia wstawiła dzisiaj artykuł o kordylinach, to ja pokaże swoje które jeszcze są na dworze i dobrze się mają, zdjęcie zrobione przed chwilką oczywiście kordyliny mam dzięki Danusi, wrzosy też dobrze się mają no i jeszcze fuksje kwitną ładnie no i balkon jeszcze cały w kwiatach
a na kuchennym parapecie też tłok i kwitna fiołki ze spotkania
Staw, na razie nic ciekawego, ale w głowie już jest piękny. Niestety jest w "dziurze" , tzn dość duża skarpa.
Te zasieki to teściu pomątował, miały czaple odstraszać bo rybki wyjadała. Tylko nie dało się mu wytłumaczyć, że wystarczyłoby tylko przy brzegu, więc sobie zaszalał
A ja z przysłów znam jeszcze takie, że "czasami jest się gołębiem, a czasami pomnikiem..." a skoro już w tematach zwierzęcych to gratulacje składam razem z pewnym elegantem:
No i ta rabata do poprawy, chciałam posadzić cis na nóżce ale czytam w waszych wątkach że często przemarza, może bukszpan?tam sa 3 miskanty, nie wiem czy nie za blisko
.
Słabo widać te miskany na tle kamyczków. Może daj z bardziej zielone - zebrinusy tu by fajnie wyglądały
Ja bym linię tej rabaty z tujami tak poprawiła:
Poszerzyła za krzewem na pniu i zwęziła przy tarasie.
Ta masz chyba trochę cienia to może w to miejsce szersze wsadziłabym rododendrony a przed nimi hosty.
mi trudno uwierzyć, że w maju projekt zaczynał nieśmiało ... a już latem wybuchł na dobre ... fiem ... fiem było co nieco wcześniej ale ja zaczęłam przygodę mniej więcej wiosną ... i kilka moich skojarzeń Madżenkowych
moje ulubione ... ten dom tak ciekawy w formie i tu jeszcze soute
i mija chwila a o wersji soute już nikt nie pamięta ... za to wielu nad geometrią rabat się rozpływa ... karmnik i lawęda ujęta w kubiki to już legenda ... no zielona legenda ...
ten kadr to mój ulubiony
kapusta ... nie znałam ... zakochałam się ...
austinka, której nie kupiłam ... a którą mogę podziwiać tu
the fairy ... które kupiłam i wiem, że w kupie raźniej ... będzie przesadzanie ...
potwór .. no potwora pamiętamy wszyscy !!! tu tyci tyci ...
i na koniec ... lać .. ociec lać !!! koniecznie niech rośnie
Madżenka jak Ty jak twierdzisz tylko kopiować umiesz ... to ja bardzo ciem proszę kopiuj z rozmachem do końca świata i o jeden dzień dłużej ...
i na Zeusa ... nie można piekniej zakopać kawalerki ...
buźka