Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kubusiowo 14:44, 14 paź 2012

Do góry

Kubusiowo 14:43, 14 paź 2012

Do góry

Kubusiowo 14:42, 14 paź 2012

Do góry
...wiszę sobie, mech też wisi, liść leży i tabliczki tajemne

Kubusiowo 14:41, 14 paź 2012

Do góry
A teraz będzie troszkę ogrodowo - spacerowo Coby tak słodko w wątku nie było Wybraliśmy sie dzisiaj na spacer i w końcu nie zapomniałam aparatu

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 14:27, 14 paź 2012

Do góry
A może przy tej ławeczce zrobić taki placyk żwirowy na środku z zegarem?
Zdjęcia Danusi z Ogrodu na piaskach

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 14:06, 14 paź 2012

Do góry
Lena, zdaje się, że tojeść jest jednoroczna ale faktycznie, żółta tojeść wygląda fajnie.
Pozwolę sobie na komentarz do obsadzenia zegara. Ja bym jednak te bukszpany trochę odsunęła od postumentu i rozrzuciła te kulki bukszpanowe. Zaraz poszukam zdjęcia
Oto zdjęcie Danusi z Ogrodu z lustrem

Wprawdzie tutaj jest rabata w kształcie łezki, ale ja bym te kulki rozrzuciła dookoła postumentu (na kole) i podsypała żwirem jak na zdjęciu.Jeśli chcesz jeszcze coś dodać pomiędzy to może niskie, jasne trawki?
Pozdrawiam
Ogród Leny. 14:02, 14 paź 2012

Do góry

Lenka, zostaw tam cisy. Zobaczysz, że za kilka lat dadzą efekt o którym marzysz.
Działanie na skróty bywa zwodnicze, wiem coś o tym. Z czosnkami nadrobisz w porzyszłym sezonie, będzie dobrze "
Ogród z perspektywą na przyszłość 13:54, 14 paź 2012

Do góry
Zaczynam robić nowe wianki Dziś małe z mchu.

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 13:50, 14 paź 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)

Ostatnie zapomniane cebule, które znalazłam w domu - posadzone. Czosnki również ) jak kończyłam sadzić na termometrze było tylko +3 ((

Witak Kasiu, chyba pierwszy raz u ciebie

Przyznaję się od razu, że nie jestem na bieżąco, ale postaram się w zimie, ja ostatnio sadziłam moje cebulki, koło 400 sztuk, część też późnym wieczorem i nie było zbyt ciepło, grunt, że posadzone

Witaj Kasik u mnie doskonale Ciebie rozumiem, bo ja również nie jestem na bieżąco z forum, tak wiele nowych wątków, że nie wiem czy kiedyś to ogarnę a w ubiegłym roku śledziłam wszystkie a w tym to już niemożliwe
Udało mi się w tym tygodniu posadzić dużą skrzynkę różnych cebul, nawet nie wiem ile bo nie liczyłam, a te na zdjęciu się zapodziały ) ale jak mówisz, grunt, że posadzone ) mam nadzieję, że mi ich nornice nie skonsumują ) Pozdrawiam
Anemone × hybrida (zawilec mieszańcowy) , Anemone hupehensis (zawilec japoński) 13:43, 14 paź 2012

Do góry
Dla odświeżenia tematu. Zawilec japoński biały, piękna bylina na jesień, spektakl trwa.

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 13:27, 14 paź 2012

Do góry
vita napisał(a)
Beato, zdjęcie Eden Rose niestety archiwalne. Tej zimy, pomimo karkołomnych zabiegów z mojej strony, mocno zmarzła i zakwitła dwoma kwiatami. Na fotce poniżej stan aktualny, rozpięta na murze, po lewej stronie.
Jak na październik, liście ma prawie w idealnym stanie. To bardzo zdrowa róża.
Co do Lupo, to potwierdzam, jesienne kwiaty ma czerwone...muszę dopytać u producenta.
A co do twojego opisu, to nie kojarzę, może Sweet Pretty? Pokaż ją.

Kochana jak znajdę zdjęcie to wkleję

dziekuję
Nasz przydomowy ogródek 13:12, 14 paź 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Irenko , Agatko , Aniu. Walczę na różnych frontach a czas tak szybko leci że nie ma czasu załadować jak to mówią.

Agatko - klonik był zabezpieczony ale niestety minus 32 stopnie mrozu zrobiły swoje. Umroziło go do połowy . Obciąłem na wiosnę i teraz tak wygląda - ale nie dam za wygraną , zabezpieczę jeszcze lepiej na zimę i może się zahartuje pomalutku. Później wpadnę do Ciebie zobaczyć Twój ogród . Pozdrawiam.

Dzięki za foto. Najważniejsze że przeżył przy takich mrozach. Może ta zima nie będzie tak bardzo mroźna. Ja planuje zakup klonika na drugi rok. A jaki ty masz?
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 13:02, 14 paź 2012

Do góry
Jaki wczoraj miałam pracowity dzień!
W wątku Danusi, kilka dni temu zobaczyłam fotkę z pączkującymi bukszpanami. Obrazek podziałał mi na zmysły. Mam nawet kilkanaście metrów ścieżki, którą mogłabym tak obsadzić, ale ten pomysł odrzuciłam, nie dałabym rady ze strzyżeniem. Natomiast (a stało się to u AniDS) mogłabym zaaranżować tak, oprawę swojego, smutnego zegara słonecznego! Ania zadziałała u siebie ekspresowo, czym dała mi skuteczny impuls.
Tak wyglądało obsadzenie, czyli wcale nie wyglądało...

Usunęłam wszystkie siewki werbeny, zostawiając jedynie powojnika (C. Integrifolia 'Rooguchi'), przygotowałam mieszankę ziemi z popiołem drzewnym, wykopałam z ogródka wszystkie 'wolne' bukszpany. Miałam ich akurat jedenaście, w różnym stanie, o niektóre muszę zadbać, bo rosły trochę zapomniane. Sadzenie nie było łatwe, bo to nie szpaler, ale jakoś poszło, zabrakło mi czterech niewielkich.

Trzeba będzie dokupić i zrobię to jutro.

Nie przycięłam ich, kończyłam robotę nocą, ale chyba trzeba to zrobić.
Zastanawiam się też, czy pozostawiony powojnik da tam radę, w takim zagęszczeniu. Ostatnio łapał maczniaka.

Połowa działki - czyli mam powoli dość 13:00, 14 paź 2012

Do góry
Połowa działki - czyli mam powoli dość 12:57, 14 paź 2012

Do góry
[img size=639
Kiedyś będzie tu pięknie ... 12:53, 14 paź 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Wykopany....
Smutno mi orzyzwyczaiłam się do mojego potworka

W miejsce potowrka - nastepny potór rozplenica medium bunny ...
Wiem że nic nie zastąpi potworka....

A właśnie, że zastępstwo super wygląda!

Witam

Ja również uważam Marzenko, że Potwór zyskał godne zastępstwo Ślicznie jest!

Wszystkiego miłego życzę
Mój mały raj na ziemi :) 12:44, 14 paź 2012

Do góry
Dzieńdobermanki

Anulko, przekaż proszę ode mnie Franiowi najlepsze życzenia dla niego, uściski i moc całusów Niech rośnie zdrowy, Przystojniak Dla Frania misio Fredek

i dla Ciebie jako dumnej Mamy kwiatuchy

i torcik dla Was

Postawić trawkę nad i... 12:28, 14 paź 2012

Do góry
....klimat i kolory jesieni..
...pozdrawiam zaglądających...

Postawić trawkę nad i... 12:21, 14 paź 2012

Do góry
...a takie wielkie czerwone ... rosną przed wejściem do mojego domu...

Połowa działki - czyli mam powoli dość 12:20, 14 paź 2012

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies