Aniu,witam cię.Spotkania pewnie juz zakończą się do wiosny,taka pogoda nie jest zachęcająca.
Bozenko,jestem,ale zapadłam w sen zimowy.Jestem na etapie reorganizacji kuchni.Mam już sprzęt,tzn.płytę,piekarnik i okap,wszystko w stylu retro.Meble zamówiłam,montaż bedzie 4 stycznia .Maja przyjechać dziewczyny z Torunia i mam nadzieję,że też zawitacie do mnie?
Maju,jestem,ale jakby mnie nie było,nie funkcjonuję jesienia.
hALINKO,PRZEJRZAŁAM 23 STRONE I NIE WIEM O KTÓRY KRZEW CI CHODZI?
Dorko,witam i zapraszam częściej.Nie przeszkadza mi,że masz taki sam tytuł,widocznie nie tylko moje marzenie spełniło sie.
Dzień dobry wszystkim przy niedzieli.
Ja już po porannej kawce, którą piłam z "Mają w ogrodzie"... i muszę się przyznać, że nie mogłam się oprzeć, aby nie spróbować ciasta, które zrobiłam w nocy. Piszę zrobiłam, bo ciasta się nie piecze.
Życzę wszystkim udanego dnia
Jestem, jestem...praca mnie pochłania, więc zaglądam tu tylko czasem. Cały czas zabezpieczamy przed zimą rosliny na szkółce i dla ogrodu znalazlam czas dopiero w sobotę. Posadziłam sporo cebul (wreszcie) ale dużo jeszcze przede mną. Mam nadzieję, że zdążę.
A poniżej kilka zdjęć z pięknego poranka (ostatni wtorek lub środa)
Szara obwudka to bukszpan.
Kule szare-bukszpan
Zielone plamy po lewej to tojeść rrozesłana a po prawej żurawki.
I wylewające się trawy - tylko jakie?
Do dyskusji
Witam,zdjęcie bajkowe,od samego początku zagadki?Pozdrawiam.Wpadnę potem.
Na dzień dobry....kwiatek!A może kilka......
Haniu dziekuje za kwiatki sa piekne
Przepraszam nie chcialm zeby to byla zagadka.
Nie bylam pewna czy z po za Polski tez mozna do Was dolaczyc.
pozdrawiam Haniu
Moja droga do domu a wokół same lasy ,zapach sosen unosi się cały dzień
Piękne jest to twoje miejsce na ziemi,Dajanko.Takie lasy iglaste uwielbiam ze wzgl. na zapachy dlatego posadziłam ich namiastkę.Danusiu , twój ogród będzie oazą różaną wśród lasów i ugorów-tak sobie myślę ...
Wiem ze je lubisz Aniu jak wiele innych rzeczy które obie kochamy .Sosny przepięknie pachną nawet na tarasie je czuję,, Oprócz róż chciałabym również troszkę piwonii.Mam jedną ale ani razy nie zakwitła Wykopałam ją i przesadziłam na rabatę przy oknie jadalni pomiędzy róże.Zauważyłam takie różowe kłącza,, to chyba dobrze? troszkę płycej ją posadziłam może zakwitnie Powinnam ja okryć po przesadzeniu? Wcześniej tego nie robiłam i nigdy mi nie zmarzła.W sumie ma trzy lata .Sama jestem ciekawa jaki ogród stworzę Marzę o pięknym jak każdy troszkę romantycznym troszkę naturalnym Jednego jestem pewna ,,nigdy nie będę się pastwiła nad żadnym drzewem mam na myśli te pompony wiązanie i naginanie gałęzi, takie na siłę męczenie drzewa aby zadowolić człowieka Ja kocham rośliny takie jakie je stworzyła natura i takie będą u mnie rosły .Za póżno ci odpisałam ale miałam przerwę na bardziej przyziemne zajęcie .Uśmieszek dla ciebie)