Serdecznie dziękuję za te wszystkie życzenia i cudne kwiaty, wszystkie - bez wyjątku .
Urodę pierwiosnka też zauważyłam .
Jest mi bardzo miło, że do mnie zaglądacie, że doradzacie i wspomagacie w trudniejszych chwilach.
Dziękuję serdecznie, bardzo, bardzo
Ingrid to klasyka, ale to róża wielkokwiatowa, podobnie jak i Chopin.
Czy nie pomyslałaś o innych gatunkach róż?
Wielkokwiaty kwitną pięknymi kwiatami, ale z dużą przerwą pomiędzy kwitnieniem, na pędzie jest zwykle jeden kwiat..
Ta grupa wymaga także większej pielegnacji, odpowiedniego cięcia, nie tylko wiosną ale i po każdym kwitnieniu, częściej choruje i szybciej wymarza.
Przy tarasie widziałabym chmurkę mniejszych kwiatów, ale kwitnących w gronach.
Oczywiście proponowałabym żelazną Bonicę, z czerwonych róż - Ascot, Piano lub mniejszą Rotkapchen, z białych i kremowych - Tchaikovsky, Aspirin Rose, Pastella.
To są cenne, zdrowe i pięknie kwitnące róże.
Lepiej dac więcej za krzaczek, ale potem mniej na środki ochrony .
No nie!!! To nawet torty wam super wychodzą.... te torty to prawdziwe dzieła sztuki, aż szkoda je jeść. Cudne jak wasze ogrody....
Ja robiła w tym roku też po raz pierwszy tort autko. Sama robiłam masę plastyczną. Może nie wyszedł idealnie, ale nie to jest najważniejsze. Ważne że cieszył solenizanta.
Zaklinam słońce bo dzisiaj zimno i deszcz
Sosenki, których miało nie być, były kule bukszpanowe, wróciły sosenki Trzykrotna była przeprowadzka ..
I miskanty torchę podrosły. Już prawie prawie zasłaniają skryznkę elektryczną. Wiosna musze na płocie winobluszcz posadzić bo mi płot robotnicy uszkodzili..
Imponujące były. I te 200 Tete-a-Tete...! Wielu z nas przebolało straty po ubiegłorocznej zimie.
Ja upolowałam trochę botanicznych tulipanów, z T. akuminaty cieszę się najbardziej.
Dziś mnie zadziwiła prezentem niemałym
i w swej zawartosci niezwykle wspaniałym.
Chociaż o rocznicy nie wiedziała wcale
to w nią utrafiła po prostu wspaniale,
nawet się nie dziwię temu przypadkowi
często dobre serce komus coś podpowie.