To pokażę taki rzut z mojego okna w salonie na ogród w dzisiejszy słoneczny piękny dzień
przecudowny widok, chyba lubisz patrzeć przez okno, bo kto by nie lubił, widząc coś takiego
ta szałwia na pierwszym planie jest śliczna, oby i u mnie tak się rozrosła
Uwielbiamy patrzeć przez okno na nasz ogród do tego stopnia, że jesteśmy gotowi wymienić dwuskrzydłowe okna ze szprosami na jedną taflę witryny, żeby nic nam nie zaburzało tego widoku
Anitko, widok śliczny wymieniajcie okna. Mi czasem u mnie ściany przeszkadzają.
Kuruj się kochana, dużo dużo zdrówka Ci przesyłam i pozytywnej energii
'Celebration'
Odmiana podobna do prezentowanej wyżej 'Mayla", o pięknych intensywnie różowych kwiatach. Płatków korony nieco mniej niż u 'Mayla' .
Głębokość sadzenia 50 - 80(90) cm - w trakcie testów wymagań uprawnych.
A tak wygląda wszystko od strony bramy. Myślę, że wiśnie na pniu będą pasowały, zgubi się ta przestrzeń. W sumie dopiero na zdjęciach widać, że tu czegoś brakuje, bo wcześniej tego nie widziała. A może ogrodowisko mi otworzyło oczy.
Gorzej z tym pasem pod domem, kompletnie nie mam na niego pomysłu. Posadzone tam są cebule; krokusy, tulipany, hiacynty. Na wiosnę bardzo lubię to miejsce, ale już później to już nie mogę patrzeć. Rosną tam zazwyczaj aksamitki, nieraz petunie. Pas ten ma 50 cm szerokości i długi jest na 10 m.
Bardzo proszę o jakąś podpowiedź, może u kogoś widzieliście fajne nasadzenia w takim pasie. Jak coś zobaczę to mam od razu jakiś punkt zaczepienia i wtedy łatwiej mi już coś pokombinować.
Teraz całość, po płytkach na podłodze widać ż to dość duże krzaki,
martwię się teraz czy będę miała tyle dużych donic żeby zmieścić korzenie bez konieczności skracania korzeni:
Eden Rose:
Cinderella
Pomponella (2 szt.)
First Lady (3 szt)
Prawda że wypasione
Aniu jak to jest, że balanga u ciebie od południa, a mnie tu niema? kochana wszystkiego naj naj naj i życzenia pięknego ogrodu, żebyś nie musiała nic przestawiać przez następnych tysiąc stron
Jestem tak z doskoku, bo mnie chyba w szpitalu złapał jakis wirus, i o ile młody czuje się lepiej to tak jak chyba zdechłam a na balkonie czekają rozplenice od Alinki, hosta od ell, i róże z rosarium w wiadrze z wodą!!!! jutro miałm w planie jechać do babci i sadzić, no zobaczę jak totalnie nie padnę to pojadę.
A teraz póki jeszcze nie usnęłam wstawię zdjęcia róż jakie przyszły - jestem z nich bardzo zadowolona
Pudło:
Zawartość:
Korzenie :
Pędy: