Ev, zimują, są bardzo wdzięczne, bezproblemowe i w całej masie kolorów; możesz sobie je posadzić, w takim miejscu, żeby o tej porze roku ładowały ci energię swoimi kolorami; mam takie wysokie i odmiany niziutkie, białe, błękitne, fioletowe i różowe
Irenko byłam przeczytałam , zazdroszcze spotkań i tej wspaniałej przynaleznosci do klubu. Pozdrawiam.
Bożenka, ty jesteś też w naszym klubie, tylko jeszcze nie dojechałaś mam taką nadzieję, że jeśli zrobię spotkanie u siebie, to się wybierzesz
a ja podziwiałam wiersz o nowo powstałym ogrodzie, wielki szacunek i uznanie, twój talent nie ma granic
też pozdrawiam i zaraz odwiedzę wszystkich
i obiecane zdjęcie z sikorką; miałyście z Anią rację, cała karma wysypana i ptaki tylko słonecznik jedzą; muszę wywalić, posprzątać i kupić słonecznik, nawet już wiem gdzie
Agniecha, Madżenka, Bociek, Julita, Gosia(malwes), Anita, Syla, Noemi dzięki kochane za wszyyystkie pochwały - jesteście stanowczo zbyt wyrozumiałe - to demotywujące
Dla Was taka szybka poranna fotka komórką:
Bardzo mi się również podoba - i wcale nie dlatego że jestem wyrozumiała
wspaniała praca, a brzozy rewelacyjne; czytałam co chcesz posadzić, pamiętam mniej więcej nawet z ostatniej wizyty, bo trochę o tym planie wtedy już mówiłaś; będzie bardzo fajnie, bo u ciebie w przeciwieństwie do mnie, jest konsekwencja
Dziękuję Bożenko
Tak, masz rację - Magji rady czytałam.
a czym wobec tego dokarmiasz rh? Bo sam torf to głodne podłoże...
Moje rh dostają specjalistyczny nawóz i to wystarcza. Nie wszystkie rosliny są żarłokami , są przecież i takie które rosną na piasku i to im najbardziej odpowiada. ja zaczynając z rh dużo czytałam. Nie spotkałam literatury w któej by kazano dawac obornik , wiec nie dawałam. Nie zawsze i z ksiazek dowiadywałam się prawdy np kiedys juz pisałam wyczytałam żeby rh ściółkowac torfem i to zrobiłam. Rh chorowały i na szczęście jakoś sama doszukałam się przyczyny . W tej chwili najbardziej ufam p Ciepłucha który w swoim folderze pisze tak
czyli tylko torf i ziemia, nic więcej i ja tak robie. Poniewaz rosną dobrze i niektóre są bardzo wysokie co sprawdziło mnóstwo osób na spotkaniu u mnie nie mam powodu do zmiany sposobu uprawiania tych roślin.
Przepraszam za podwójne litery, to efekt długiego czasu w jakim to zdjęcie robiłam i drżących najwyraźniej moich rąk.
Irenka u mnie była dzielić potowra Pogoda była piękna. A zobaczcie jaki dres miała Irenka!!!
Dziewczyny, Wy nawet przy pracach polowych wyglądacie stylowo i elegancko
Irenko, dresik pierwsza klasa Ty w każdej sytuacji jesteś odpowiednio ubrana.
Buziaki i miłego tygodnia
a nam najbardziej żal, że ciebie zabrakło, okrojony skład, ale nadrobimy
a dresik wiekowy, ale jakoś nie do zdarcia pozdrawiam Aguś!
Chciałabym także pochwalić się moimi kancikami angielskimi, wykonanymi (w pocie czoła) ekskluzywnym sprzętem bentlejowskim
Mam nieśmiałą nadzieję, że Danusia będzie choć trochę dumna ze swojej uczennicy
Aha i jeszcze popełniłam kolejny tort właśnie dla Teściowej bo Ona też Jadwiga Jutro dostawa... mam nadzieję, że się spodoba Te jest zdecydowanie lepszy niż pierwowzór
Mina Tesciowej po otrzymaniu takiego torta - BEZCENNA.
Hatifnaty, właśnie! Nie mogłam sobie przypomnieć tej nazwy ostatnio (czy to już skleroza?), chociaż to a propos czego innego było, nie kobei.
Agapanty w takiej dużej masie chyba tylko tam widziałam i rzeczywiście są bardzo ładne. I takie "na miejscu", pasujące. Bo w takiej donicowej wersji to mnie tak nie zachwycają.
Nie są takie ogromne, to tylko złudzenie, tam są różnice poziomów i schodki. Chociaż może są większe niż u nas w donicach, tego już dokładnie nie pamiętam. Tu trochę widać jakiej są wielkości:
Uśmiechy od ucha do ucha, więc spotkanko udane, pracowite, a potwór dla mnie niezidentyfikowany, ale dobrze, że dałyście radę go okiełznać, bo z potworami bywa różnie
Tak naprawdę przy tej trawie VERTIGO napracował się M. Marzenki i ona sama, my tylko frajdę miałyśmy
a tu dowód, że nasi M. pracowali i Tytus płci męskiej też asystował
i dziewczyny...bojowe postawy...no co by tu jeszcze?
a to trafiło do mojej piwnicy, dla nas na następny rok