Kółko małe, na razie otoczę je kostką, bo bukszpanu i tak nie mam, to już wydatek na przyszły rok, teraz to jestem już biedna jak mysz kościelna.
Wszystko by się na raz człowiekowi chciało .
I zanim co do czego dojdzie, to jeszcze pomyślimy .
Na szaro obwódka z kostki albo kancik, to mniejsze czerwone koło to planowana rabatka, a większe jak się pewnie domyślasz granica trawnika. Mniejsze zawsze można powiększyć.
Sebciu
bardzo mi pomogło to zdjęcie w podjęciu decyzji
Dzięki, dzięki, dzięki
Bo to jest TO!!!
Aniu, a dla relaksu obejrzyj sarniaka
Na szaro obwódka z kostki albo kancik, to mniejsze czerwone koło to planowana rabatka, a większe jak się pewnie domyślasz granica trawnika. Mniejsze zawsze można powiększyć.
Sebciu
bardzo mi pomogło to zdjęcie w podjęciu decyzji
Dzięki, dzięki, dzięki
Na dzisiaj mam zagadkę. Dostałam takie cuda, kto wie co to jest?
Ogóreczki takie 1 raz widzę, niesamowite Monitko, jako koraliki mogłyby być takie ozdobne... koniecznie pokaż zamknięte już w słoiczkach na pewno będą świetnie wyglądać
A ja myślę, że na tej rabacie wyłączną gwiazdą powinna być brzoza.. resztę na pniu trzeba wysadzić gdzie indziej do ogrodu.
Niebieskie cyprysiki na pewno w innym miejscu zyskają, zwłaszcza jak podsadzisz je żółtymi roślinami (Juniperus Lime Glow, zurawki z grupy żółtej, wrzośce Golden Starlet). Bonsai z cyprysika żółtego można wysoliterować w trawniku w żwirku, pod nim dać trawki kostrzewy sine co masz na rabacie.
A pod brzozą zrobić kosodrzewiny i wrzosową paletę. plus ewentualnie trawy i berberysy np. Red Pillar.
rany ... !!! ... człowiek tylko siem przespał a tu nie dość, że nowy wątek - wiem jak tradycja to tradycja - to jeszcze historia wrzucona z energią ... uśmiechem ... historia ogrodu ale i kawałek życia pary szaleńców z psem ... hmm Maćku ciocia macha dziecko do Ciebie ... ciebie też kochają ))) ...
Aniu to jak powstawał Wasz dom ... jaką role odegrał w nim Everest ... i jak warto mieć pod skórą ducha odważnego i głodnego przygód ... to w tej historii przeczyta każdy z nas ... ja mam wciąż przed oczami dwa obrazy ... tę plantację chwastów i ten OGRÓD MIMO WOLI ... to wielki krok człowieka ... nieważne czy w gumakach czy we szpilkach ...
byłaś pierwszą osobą, którą poznałam w naszym mega fajnym gronie ogrodowiczan ... tojeść i naparstnice będą już zawsze ze mną ... gdziekolwiek będę ... i wyciągną mnie z każdej ... serio
u Ciebie byłam na pierwszym spotkaniu ogrodowiskowym ... nie wiem do dziś co w tym jest ale jedno jest pewne ... moc w tym jest wielka ... niewiarygodne jak wspaniale mogą się rozumieć ludzie gdy łączy ich li tylko pasja ... ogród - kwiat - roślina - piękno ... to wspólny mianownik ... wystarczy aby mieć frajdę z życia ... warto zawalczyć
no i Anka czy to lotem w kapciu na kamieniu ... czy to gdzieś z głową w chmurach bocianie dzieci podglądając nam taką dawkę dostarcza ... za co ani się serdecznie dziękuje i prosi o regularne dostarczanie endorfin i piękna zaprawionych szczyptą szaleństwa i zabawy ...
TAK TRZYMAĆ )))
Iza TAK TRZYMAC...... jesteś mistrzynią super słowa.... pocieszycielką najgorszego nastroju...
Endorfinki to ja mam od Ciebie ..zawsze
Pomysł godny uwagi! Podoba mi się
Aniu, pewnie wiesz, jakie korzenie ma bukszpan. Dlatego pomyśl, czy warto robić z niego obwódkę wokół róż. Pięknie by to wyglądało ale kółko jest dość małe...
Słowami nie opiszesz i ludziom nie opowiesz
jak robi torty Gosia w tym swoim Kubusiowie.
Bo cuda to prawdziwe zrobione jej rękami
ochłonąc nie możemy i wciąż sie zachwycamy.
Tort piesek ten łaciaty, tort fiolet z perełkami,
dla babci tort kapelusz z cudnymi kwiatuszkami.
Dzieki babijce Gosia talenta te posiada
więc niech babijka dzisiaj przy torcie cudnym siada.
A wszystkie inne babcie zajmijcie sie wnuczkami
to może one kiedyś odwdzieczą sie tortami.
My torty podziwiamy, my tortów takich chcemy
i jak one smakują byc może sie dowiemy.
Więc trenuj Gosiu dalej, do wiosny czas Ci damy
a na pierwsze spotkanie tort cudny zamawiamy.
Gosiu jestem pełna podziwu dla Ciebie a babcia musi byc z Ciebie bardzo dumna.
To Aniu podziwiam, dla mnie storczyki to ciemna magia
Agata - storczyki to jedyne kwiaty w domu których nie zamordowałam w ilości 100%. Czasami jakiś mi padnie.... ale ja nie mogę regularnie dbać o moje chabazie.. dziś wyrzuciłam kilka z reanimacji.... Miltonie za nic w świecie nie chcą mi rosnąć... a piszą że takie łatwe w uprawie... dziś poszły do kosza wszystkie....
Za to felki.... są nie do zdarcia... czyli zwykłe fenelopsisy.... [podlewam co 2 tygodnie... z rozrzutem czasowym -2dni/+7dni... Kwitną praktycznie cały czas... ten kwitnie już ponad 2 lata bez przerwy...