Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Ginger

Ogród Ginger

aga_k 22:51, 11 lis 2012

Ginger napisał(a)

poznały się jak miał rok i przez dwa lata było ok, na zewnątrz wychodzą osobno w domu są w różnych pokojach lub w transporterach musiałam zakupić dwa wielkie ale one bardzo chętnie w nich przebywają, same się do nich ładują, lubią tam spać. Muszę zaznaczyć że nie zamierzałam posiadać dwóch ast-ów, jeden był z wyboru a drugi z przypadku (odebrany komuś kto się zle nim zajmował) i jeszcze ten trzeci znajda, wariactwo

Fakt Aga wariactwo ale dobrze , że znalazłaś rozwiązanie . Myślałam ,że jak właściwie od małego razem to powinno być ok. Czyli tylko jeden amstaff może być w domu szkoda bo myślałam , że może jest szansa na życie w zgodzie.

szansa jest zawsze ale to wymaga ciągłej kontroli, znam parę osób które mają ast-a z innym psem ale ten drugi musi być niestety uległy, innej płci i ast powinien być drugim psem w stadzie, choć to nie reguła. Jak dobrze doczytałam to masz sukę to też jest na plus młodego psa powinna zaakceptować. Ile lat ma Ginger?
Ginger 23:01, 11 lis 2012

aga_k napisał(a)

poznały się jak miał rok i przez dwa lata było ok, na zewnątrz wychodzą osobno w domu są w różnych pokojach lub w transporterach musiałam zakupić dwa wielkie ale one bardzo chętnie w nich przebywają, same się do nich ładują, lubią tam spać. Muszę zaznaczyć że nie zamierzałam posiadać dwóch ast-ów, jeden był z wyboru a drugi z przypadku (odebrany komuś kto się zle nim zajmował) i jeszcze ten trzeci znajda, wariactwo

Fakt Aga wariactwo ale dobrze , że znalazłaś rozwiązanie . Myślałam ,że jak właściwie od małego razem to powinno być ok. Czyli tylko jeden amstaff może być w domu szkoda bo myślałam , że może jest szansa na życie w zgodzie.

szansa jest zawsze ale to wymaga ciągłej kontroli, znam parę osób które mają ast-a z innym psem ale ten drugi musi być niestety uległy, innej płci i ast powinien być drugim psem w stadzie, choć to nie reguła. Jak dobrze doczytałam to masz sukę to też jest na plus młodego psa powinna zaakceptować. Ile lat ma Ginger?

Ginger ma 9 lat , ale widząc jak reaguje na inne psy to raczej nie ma szans ona inne psy poza swoim terenem mówiąc , krótko olewa póki ten inny pies nie próbuje podejść do jej właściciela . Natomiast jak jest już na swoim terenie to przybysz ma kłopoty . Sąsiad ma bokserkę która już dwa razy przeskoczyła przez płot i wylądowała u nas i było ciężko musiała się szybko ewakuować uderzając w płot z taką się że zrobiła dziurę .
Ginger 14:21, 14 lis 2012

[img
i prezent , który dzisiaj dostałam moja Betula Pendula Yungii na razie jej nóżka :
aga_k 18:10, 15 lis 2012

pytałaś u Domi o brzozy, musisz dać jakiś palik, bo one maja bardzo płytki system korzeniowy i przy dużym wietrze nawet duże, młode jeszcze dodrze nie "zakotwiczone" w ziemi mogą się wykopyrtnąć
baraga1904 18:12, 15 lis 2012

...witaj Ginger...
...pokaż całe dzrzewko...korę ma piekną...ja też mam i bardzo ją lubię......brzozę oczywiście...
Ginger 19:15, 15 lis 2012

Dzięki Aga za odpowiedź czyli trzeba kupić palik .
Baraga drzewko obiecuję pokazać jak trafi do ziemi w weekend jest za ciężki i zbyt duże żebym sama sobie dała z nim rade i musi czekać na wolne w weekend .
Kindzia 20:05, 15 lis 2012

To znaczy, że nie tylko ja będę przez weekend z ziemią walczyć
Takie wielkie drzewo masz? Pokaż koniecznie
Ginger 20:12, 15 lis 2012

Pokarzę , pokarzę ale jak trafi do ziemi Dla mnie wielkie bo ja nie wiedziałam , że w ogóle chcę liściaste teraz chcę i mam coraz więcej . Ta brzózka jest największa z moich wszystkich liściastych drzewek ma jakieś 3m może trochę więcej i ładną koronę już dosyć rozrośniętą . Bardzo się cieszę ,że ją mam
alinak 20:13, 15 lis 2012

czyli Ginger sezon jeszcze nie zakończony . sadzenie przed tobą .
widzę postępy w ciągu tego roku w ogrodzie . trawy dodały dużo uroku .
pozdrawiam
Ginger 20:20, 15 lis 2012

Masz rację sezon nie zakończony tylko muszę się wyręczyć drugą połówką w sadzeniu bo niestety mój kręgosłup odmówił posłuszeństwa . Masz rację w ciągu tego roku widać znaczne postępy . A na wiosnę przesadzanie bo za gęsto i za ciasno się zrobiło