Ale u ciebie śniegu napadało... ten żółty ptaszek to ja się nazywa, bo chyba podobny przylatuje do mnie, jest mniejszy od sikorki
U mnie dopiero wieczorem zaczęło padać, pewnie rano będzie biało. Pozdrawiam.
Te dwa mają żółty kolor więc nie wiem o którego chodzi . Pierwszy to sikorka modraszka a drugi to dzwoniec. Sikorka modraszka jest mniejsza od sikorki bogatki ale dzwoniec jest od niej nieco większy. Pozdrówka Elizko.
Witajcie,kochani! Rano nie było tu Hani...
.zachęcona pogodą i świeżym śniegiem,
puściła się do lasu biegiem.
W lesie kolory się zatarły,
rude, bure się schowały
,tylko siwe pnie zostały.
Śnieg przysypał również śmieci.....
Pięknie było!
Danuś, pytanie.
Jak oddzielić rabatę (po lewej stronie za dereniami), która kończy się równo z linią skarpy, żeby mi kora nie rozsypywała się w dół i była różnica wyraźna do plewienia (rabata) i do obkaszania (skarpa)? Wyższe ekobordy wkopać?
Ekobordy nic nie dadzą, polecam wbić kołki drewniane ale takie surowe, nie malowane, wiklinowe płotki plecione (Jasia Poziomka ma) albo najlepiej cegły, dachówki, rury kamionkowe a w nich cosik. Zajrzyj w ogród Geoffa Hamiltona. Dadzą korze właściwy opór.
Iwonicz zasypany po kolana,a ja dziś nawet leśny spacer zaliczyłam,mimo,że z góry prószyło!
Piękne drzewa o tej porze roku....nawet bez liści wiele w nich uroku!
W sobote przytargałam też ze staroci baze do wianka. Miałam z niej zrobic wianek na drzwi, ale nasza kota uznała, ze jej to lepiej pasuje.
Kotek dostał mleczko i poszedł spać, a ja stworzyłam wianek, który zastąpił kwiaty na kwietniku przed wejsciem. Co tydzień będziemy tam wkładać o jedną świeczkę więcej.
Wczoraj nie miałam wiekszych swieczek, ale chcę ozdobne słoiki zamocowac na wianku i włożyc do nich większe świeczki.