Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 12:37, 10 paź 2012

Do góry
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 12:21, 10 paź 2012

Do góry
i letnie akcenty w niemal połowie października - moje róże nadal obsypane kwiatami, teraz bez oporów scinam e do wazonów i flakonów, które rozstawiam po całym domu zatrzymujac lato...do tego pachnąca lawenda...

[
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 12:18, 10 paź 2012

Do góry
Jesienne kolory w przedogródku, żurawka marmelade idealnie wkomponowała się ze swoimi kolorami...w tle przebarwiające się hosty patriot...

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 12:17, 10 paź 2012

Do góry
skarpy nie pokarze, bo obecnie straszy, ale pokażę moje cacuszko, ktore kupiłam i które pokochałam - czarny bez Black Lace...uwielbiam za kolor, ażurowe liście i za to, że wyglada jak japoński klon, a zimuje jak bez

Trawki i kwitnąca po raz drugi lawenda

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 12:13, 10 paź 2012

Do góry
Wrzosowisko wypiękniało, jesień to jego czas - nadal nie sypnęłam na podwyższona rabatę żwirku, bo czeka na obsadzenie krokusami i tulipanami...

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 12:10, 10 paź 2012

Do góry
Trawy szaleją...nie zrobiłam zdjęć wszystkim, miskanty na hortensjowej są mojego wzrostu prawie i zaczynają puszczać miotełki (Variegatusy już mają, gracillimus chyba zamierza)!!!

Rozplenice - podobnie jak u Diany - zrobiły się gigantyczne, jedna już cała w kocich ogonkach - druga jest mniejsza i sadzona później i jeszcze nie wypuściła kitek

I moja ulubiona ostatnio hortensja Unique - kupiona przypadkiem w zastępstwie Limki, ale tak pokochalam kolor jej kwiatow, że dokupiłam drugą na skarpę, ta z hortensjowej tez wiosną powędruje na skarpę, a w jej miejsce wsadzę limkę

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 12:05, 10 paź 2012

Do góry
Dzięki Dianka i dziękuję wszystkim za kciuki i pytania i troskę

Szybciutko wrzucę - ku pamięci - zdjęcia jesiennego ogrodu...

Rabatka przy tarasie od dawna ze żwirkiem i trawami....ale juz niestety brak zaslon na tarasie - wiatry dają nam w kość....

Aspirin Rose cała w pąkach - posadziłam ją w sierpniu, a ona kwitnie po raz trzeci od tej pory
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:38, 10 paź 2012

Do góry
Karolino dziękuję, ale aż mi głupio, przecież nawet zdjęcie nie jest fajne! chyba tylko hortensje i róże

a to zdjęcie porównawcze, sorki, że modelki tez są; rabata gazonowa i okolice;
nr 1. kwiecień/12 i nr 2 wrzesień/12

Wichrowe wzgórze 11:31, 10 paź 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

Jesień na całego...
Róże coraz wolniej rozwijają kwiaty, liście krzewów, miłorzębów, piwonii i bodziszków mają pięknie przebarwione liście. Poranne mgły w połączeniu ze słonkiem wyglądają ślicznie. Nadchodzi czas jesiennych prac związanych z przesadzaniem roślin i sadzeniem nowych. Szkoda, że dzień taki krótki...

Róże ukojenie dla oczu..
"czas jesiennych prac związanych z przesadzeniem roślin" - i ukojenie dla duszy

Cóż to za piękne róże?...
Świat róż nieznany.. odkrywam i oczy przecieram ze zdumienia, że tyle odmian.. i co jedna to piękniejsza...

To róża Pirouette - bardzo ładna róża, obficie kwitnąca.
Cztery łapki - zwierzęta domowe 11:28, 10 paź 2012

Do góry
Pomocy!.Kto przygarnie Elę?.Oto jej historia:urodziła się na ogródkach w Bytomiu.Głodna i wycieńczona przyszła i prosiła o życie. Mama ją porzuciła...Wszyscy radzili,żeby ją zostawić to natura rozwiąże problem,ale ja nie mogłam. Ona by tam umarła. Na tej mokrej zimnej ziemi. Zabrałam ją do domu mimo ostrego sprzeciwu męża (on jest alergikiem i teraz cały czas kaszle i się męczy). Koteczka jest super inteligentna. Jedną dobę uczyła się korzystać z kuwety. Teraz już sama chodzi i załatwia swoje potrzeby.Śpi całą noc zamknięta w transporterze. Otwieram jej drzwiczki, idzie siusiać, potem pije mleczko, bawi się, zaczepia nas, w ogóle się nie boi, biega między nogami domowników. Nie narzeka, nie płacze...kochana...ale słodycz.Mój mąż planuje odwieźć ją do schroniska.Co robić?
Ogród Sylwii od początku :) 11:28, 10 paź 2012

Do góry
Syla napisał(a)

Sylwia Ty masz cudowny ogród!
Jesienią też pięknie, uwielbiam kolorowe liście na ziemii. To jest cały urok jesieni, wcale bym ich tak szybko nie zamiatała. Jak idziesz w góry złotą jesienią to to jest to co najpiękniejsze.
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 11:19, 10 paź 2012

Do góry
Chociaż już wiem że na poniższej rabacie przed rozplenicami będą tulipany botaniczne. Wymyśliłam sobie tulipany tarda.

I jeszcze za tym dużym kamieniem doszłam do wniosku żeby posadzić jakieś mini drzewko...
Klona japońskiego jakiegoś o czerwonych liściach.
Nie za dużo grzybów w barszczu?
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:02, 10 paź 2012

Do góry
Ostatnie chyba zbiory - wczorajsze, poziomki już zjedzone Ale krzaczki wciąż kwitną i mają trochę zawiązanych owoców - więc jeszcze troszkę się nimi pocieszymy
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:00, 10 paź 2012

Do góry
Urszulla napisał(a)

a tu wysokośc moich róż Chopin

Witaj Irenko, nareszcie nowe zdjecia w nowym wątku To wspaniałe do awatarka!!!!!

Ja też tak uważam
Wersja na zimniejsze dni Irenka w cętkach
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 10:56, 10 paź 2012

Do góry
Lawenda wciąż kwitnie (drugie kwitnienie nie jest już tak obfite, ale cieszy i pachnie )

Różyczkinie miałam pojęcia, że tak długo kwitną - uwielbiam je za to

krzewuszka przebarwia się w bardzo ciekawy sposób

MIŁEGO DNIA
W cieniu - zacieniona 10:43, 10 paź 2012

Do góry
Haemanthus{Krasnokwiat Katarzyny}-zgodnie z wcześniejszymi sugestiami Sebka wysiałam nasionka bezpośrednio po zerwaniu,w ubiegłym roku przesuszyłam i nic nie wykiełkowało.Może teraz się uda.
Ogrodnik mimo woli 10:41, 10 paź 2012

Do góry
Anko-szklanko, jak mawia Marta ja nie jestem tu aby konkurować...tylko dla przyjemności ..jak inni, do konkurencji mam inne obszary; ale jak ginie ta przyjemność u innych i może w pewnym momencie u mnie, to może warto się zastanowić, czy nie pora zapaść w sen zimowy!

coby nie tłuc stronek u siebie, wstawiam kwiat u ciebie. polecam tę żurawkę, Lime Marmelade, przynajmniej tak jest na etykietce
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 10:36, 10 paź 2012

Do góry
Ewa napisał(a)

Systematycznie mój M. przenosi drewno na nowe miejsce pod murem - oto początki drewutni jest na platformie z cegieł, kiedyś będzie zadaszona

dzięki temu uzyskaliśmy trochę miejsca na sadzonki cisów, powędrowały do ziemi

Ale mi sie ta plantacja cisów podoba

Witaj Ewa! cisy kupione okazyjnie i przyszłościowo myślę, że ta ilość wystarczy na planowane nasadzenia
Pozdrawiam
Haemanthus 10:35, 10 paź 2012

Do góry
Zgodnie z zaleceniami Sebka dwa dojrzałe nasionka wysadzam od razu do gruntu.W ubiegłym roku przesuszyłam i nic nie wyszło.Może teraz się uda.

Ania i róże i cała reszta :) 10:21, 10 paź 2012

Do góry
Aniu narysowałam ( w Paincie- jak zwykle wyszło paskudnie) linie rabaty wokół balkonu, ale z troszkę przesuniętym środkiem ciężkości. Może źle to widzę na zdjęciach, ale myślę że może tak zmieści się starej rabaty z prawej strony.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies