Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje zmagania ogrodowe

Moje zmagania ogrodowe

Milka 10:32, 01 gru 2012

Proszę, proszę i tu anioły się zadomowiły! zapowiadają się świetnie i jaka frajda dla dzieci
pozdrawiam Ewelinko
Welka 10:41, 02 gru 2012

eliza3 napisał(a)

Dziurki są za główką, Kinia wbijała słomkę i mamy równiutkie i eleganckie. Lakieru bezbarwnego i z takimi gwiazdkami używałam tez w zeszłym roku - faktycznie ładnie wyglądało tylko plakatówki wszystko popsuły.
Wiesz, ja widzę te nierówości, ale my całą choinkę mamy bez bombek (znaczy bombki robię sama z włóczek i balona, ale nie mamy takich tradycyjnych) i większośc ozdób przygotowujemy same, gwiazdkę tylko mamy na czubek kupioną, więc te nasze dzisiejsze ozdoby wpasują się w całość

Ja też lubię takie choinki. Kiedy dzieci były małe to choinkę też zdobiły przede wszystkim ozdoby robione ręcznie, teraz idę na łatwiznę i wieszam to co nazbierało się przez lata, kombinuję tylko z kolorami.

U mnie ze wzgledu na dzieci nie ma normalnych bombek, wiem że są do kupienia takie z jakiegoś plastiku, ale tak nam się spodobała nasza wersja, że nawet nie myślimy o zmianie koncepcji - mamy szyszki pomalowane na złoto, laski cynamonu, suszone cytrusy, gwiazdki z masy solnej i bombki z włóczki oraz co uda się akurat zrobić przez Kinię
Pozdrawiam
Welka 10:44, 02 gru 2012

EPODLAS napisał(a)
Ewelino, pokaż koniecznie anioły jak będą już gotowe. Ogrodnicy to jednak zdolni ludzie. Matko, a mi się nie chcę robić takich rzeczy, wolę czytać. Leń chyba ze mnie. Ale stroik na święta zrobię.

Bożenko, musze kupić farby zeby je podkolorować, ale będzie to mieszanina z 4-5 kolorów (złoty, beże, brązy i może pomarańczowy), choć Kinia mówi, że narysować im buźki i już można wieszać. Stroik na stół mam z zeszłego roku, na drzwi musze zrobić, ale nie wiem czy dam radę. Czytać uwielbiam, mam dość duze zaległości w moich ukochanych seriach, ale najpierw czytam bajeczki na dobranoc, potem ustawy na egzamin i nie mam już sił na inne, ale w ferie nadrobię
Welka 10:47, 02 gru 2012

irena_milek napisał(a)
Proszę, proszę i tu anioły się zadomowiły! zapowiadają się świetnie i jaka frajda dla dzieci
pozdrawiam Ewelinko

Irenko, moja mama kupiła Kini jakąś gazetę z brokatem do ozdabiania - frajda ogromna, ale jakbym nie odkurzała i nie myła podłóg to na święta mielibyśmy śliczny brokatowy dywan, a na obrazkach i aniołkach tego brokatu było najmniej
Pozdrawiam
Kondzio 10:50, 02 gru 2012

super teraz się nie robi samemu ozdób choinkowych samemu tylko kupuje w sklepie gratulacje i powodzenia oby tak dalej
Welka 12:38, 02 gru 2012

Kondzio, przed chwilą byłam na wątku z robienia dekoracji u Danusi, część rzeczy potrzebnych kupiłam już na all, po resztę może skoczę jutro i od środy zacznę działać, bo tak mi się spodobały
monteverde 12:40, 02 gru 2012

Myśmy z rodzicami też robili ozdoby na choinkę, chociaż były i kupione, ale to przecież takie wychowawcze i okazja do kontaktu z dzieckiem, rób Ewelinko i pokazuj
Welka 17:30, 02 gru 2012

Aniu, po południu Kingusia stwierdziła, ze porobimy bałwanki -takie to było wychowawcze, że po jednym stwierdziła, ze już jej wystarczy a ja masy zrobiłam z 3 szklanek, więc poszukałam w necie wzorów i mamy jeszcze reniferki. Oczywiście jeszcze kolorki dojdą

i aniołek z włosami z włóczki

monteverde 18:13, 02 gru 2012

No śliczne
eliza3 22:24, 02 gru 2012

Widzę, że akcja aniołkowa w pełni, nie mogę się doczekać finału, będę zaglądać. Pozdrawiam.