Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:46, 09 paź 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

coś dla miłośników bambusów w przejściach między halami są strefy wodne, które wspaniale orzeźwiają

Tak bambusy mialy wyglądać u mnie w podjeździe ..... Tylko aura im w Polsce nie sprzyja.....
A donice z bukszpanami to moje ulubione

Cześć Marzenko jak zobaczyłam te bambusy to pomyślałam od razu o Tobie, więc dedykuję te zdjęcia właśnie Tobie no niestety nasza strefa klimatyczna nie sprzyja wielu pięknym roślinom wielka szkoda (((......
Donice z bukszpanami cuuudne tylko chwycić i uciekać ))
Pozdrawiam
Ogrodnik mimo woli 21:45, 09 paź 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)

U Ani DS była dyskusja o kocimiętce wiec pokażę swoją z dzisiaj...... . alez mi się jej nasiało....... bedzie do oddawania..... nie jest wysoka..... odpowednio przycinana kwitnie cały czas... jeszcze teraz...z tym, że ja odpowiednio jej nie przycinam.......

RObinia Małgorzaty rośnie jak drzewo.. ale akcje lubią przyciania wiosną, ładniej kwitną.... niestety potrzebują miejsca sporo.... Mądra ksiazka podaje w wieku 10 lat.....7-12m i 5-6m szerokosci......

bardzo podobna do szałwii, mam ją w ogródku, też przycinam i ciągle kwitnie

ale ci się rozrosła, niesamowicie

To fragment kocimietkowa...... pół skalniaka mi zarosło.... wiosną trzeba będzie nieco ostudzić te zaborcze zapędy....

Sorki, że do Was nie zaglądam, ale musze trochę popracować.. a zakupywałam brakujące cebulki.... i zamiast brakujących mam 3 razy tyle.. bo była promocja...... ot rasowa kobieta... promocja, promocja...... 20% mniej a zakupi 3 razy tyle.....
Biały domek pod lasem 21:43, 09 paź 2012

Do góry
Chyba tak
Mój kawałek raju II 21:43, 09 paź 2012

Do góry
Dzisiejszy dżem z pigwy
Pod starą jabłonią 21:38, 09 paź 2012

Do góry
Kiedy udało mi się w końcu przenieść ten nieszczęsny kompostownik, posiać trawę pomiędzy starymi jabłoniami, podwinęłam rękawy i zaczęłam kopać oczko wodne.

Znając cenę kamieni, postanowiłam zadowolić się takim "rosnącymi na polu". Podczas spacerów z psem zbierałam kamienie, zwoziłam pierwsze roślinki, kopałam. A później była zmiana, kopałam, kopałam i jeszcze raz kopałam Aż uszkodziłam kolano

Radość była ogromna podczas puszczania wody. Zrobiłam to. Udało mi się

Nie wyglądało to fajnie

Jednak z dnia na dzień robiło się coraz piękniej

Bardzo lubię tą trawę która rośnie przy oczku.

A to mój widok z niewielkiego tarasu

Założenie było, że stworzę ogród wiejski. Z rosnącymi malwami, maciejką. Skoro wiejski- musiałam stworzyłam stracha na wróble.

Pa paru miesiącach zmienia się moja koncepcja. Podobają mi się wiejskie ogrody ale również japońskie. I jak to pogodzić? Nie mam też pomysłu na kawałek ziemi za oczkiem. Irytuje i przeszkadza widok altanki sąsiadów. Chciałabym tam posadzić coś co by mi ten widok zasłoniło. Poprosiłabym o jakąś wskazówkę, poradę.
Mój mały raj na ziemi :) 21:34, 09 paź 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)

Toć to SZOK!!!!!!!! Nie mogę się napatrzeć na to zdjęcie!!!

P.S. Ja też podczas pełni słabo śpię albo mam 'kolorowe' sny...
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:30, 09 paź 2012

Do góry
Marta napisał(a)

Dawno mnie u Ciebie nie było, wszystko fajnie się rozrosło. Zakątek z hortensjami i Nigrą bajeczny, a ceglany mur też bardzo mi się podoba Pozdrawiam

Witaj Marta miło mi, że się podoba ja tam odpoczywam, chociaż ostatnio ciężko pracujemy i walczymy z chwastami mur faktycznie wyszedł fajnie, obecnie w jednej części jest już drewutnia, chociaż nie skończona jeszcze, ale pomału ogarniamy ) Pozdrawiam!
Grujecznik japoński - Cercidiphyllum japonicum 21:30, 09 paź 2012

Do góry

Grujecznik japoński - Cercidiphyllum japonicum 21:29, 09 paź 2012

Do góry

Grujecznik japoński - Cercidiphyllum japonicum 21:28, 09 paź 2012

Do góry
Warto poświęcić grujecznikowi trochę czasu w naszym Ogrodowisku. To niesamowite drzewo.
Jego wszystkich zalet miałam okazję doświadczyć podczas wizyty jesiennej w Holandii i Niemiec.

To niesamowite. Gdy stanęliśmy pod grujecznikiem, przekonałam się, że prawda jest, że opadłe liście wydzielają zapach... waty cukrowej, jakbym stała gdzieś pod cukiernią

Do tej pory ilość liści była po prostu zbyt mała, bo tego nie czułam. To drzewo sadzę w prawie każdym ogrodzie.

Latem liście są zielone, ale pięknie prześwieca przez nie słońce

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:26, 09 paź 2012

Do góry
Rench napisał(a)

i jeszcze raz bambusy ) fajne miejsce do wypoczynku

a tu .... bukszpanowe bonsai wspaniałe!

A ja sadziłam ,że bukszpanowe sa tylko bryły.
Człowiek się całe życie uczy i głupi umiera

Witaj Renata padłam jak zobaczyłam te bukszpany było ich znacznie więcej w tej hali poza tym widziałam wiele innych bukszpanów rosnących przy drogach, ulicach, domach, hotelach itd. Zachwycające szkoda, że nie mam zdjęć ale to nic, kiedyś nadrobię
Pozdrawiam
Dla odmiany czas na zmiany... 21:18, 09 paź 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
musze teraz leciec, ale daj link do tej rabaty bo przeciez nie znajde teraz. Może mi cos wpadnie do głowy to Ci jeszcze podeslę Ściskam

Agatko o ta rabatę chodzi

Ogród z Czerwonym mostkiem 21:16, 09 paź 2012

Do góry
I jeszcze dwa

Ogród z Czerwonym mostkiem 21:13, 09 paź 2012

Do góry
A teraz jeszcze kilka obrazków, które malowałam na drewnie farbami akrylowymi, taka moja odskocznia...

Mój kawałek raju II 21:12, 09 paź 2012

Do góry
Dzisiaj kilka zdjęć, potem mnie deszcz z małym gradem z ogrodu wygonił,żeby nie ten wiatr, to było dość fajnie na pracę w ogrodzie, nawet słońce świeciło
kukliki powtarzają kwitnienie pięknotka ma owocki jedna z jarzmianek jeszcze ładnie kwitnie klon ginnala w słońcu
róża po deszczu

Ogród z Czerwonym mostkiem 21:06, 09 paź 2012

Do góry
Teraz Wam pokażę to co obiecałam wcześniej, kilka zdjęć z moimi pracami, to tym zajmowałam się wcześniej, zrobiłam Małej całą wyprawkę, ale nie mam wiecej zdjęć.

Przybornik, Domek na pieluchy

Poduszka

Ogród u stóp klasztoru 21:05, 09 paź 2012

Do góry
alinak napisał(a)
jesien kocham głównie za trawy i wrzosy . te pierwsze już poszarzały , ale trawy trzymają fason.

RED BARON

Alinko po lewej od red barona to wros czy wrzosiec? śliczny kontrast daje.

Gratuluję spotkania, fajnie porozmawiać z kimś kto nadaje na takich samych ogrodniczych falach
Ania i róże i cała reszta :) 21:01, 09 paź 2012

Do góry
vita napisał(a)
Karadonna, jak prosiłaś. Reszta na pw.

Cudna ta szałwia
Ogród pełen motyli...... 21:01, 09 paź 2012

Do góry

Czas na jesienne porządki.
Ogródkowy chaos u monitki 20:59, 09 paź 2012

Do góry
Dianko ja się jej wcale nie dziwię ...jak już wejdę przez nieuwagę w pajęczynę to taki taniec odstawiam że szok...no ale same pajeczyny bez lokatorów wygladają malowniczo np. ta którą ostatnio widziałam chociaż zdjęcie nie oddaje jej uroku.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies