Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:58, 08 paź 2012

Do góry
Ja mam tylko dwie kule w ogrodzie, ale bardzo zaniedbane, bo tak naprawdę do tej pory to nie poświęcałam im uwagi, aż wstyd się przyznać

a teraz dopiero widzę, że jedna kula to już spory okaz i wyhodowany przeze mnie z jednej gałązki

sorki za zaśmiecanie wątku, ale muszę zobrazowac moją głupotę, za jałowcem chińskim bidulka, nigdy nie przycięta...
Pszczelarnia 23:52, 08 paź 2012

Do góry
Z tarasu.
Bonica się tak śmiesznie wydłużyła, jest pierwszy rok i nie nabrała jeszcze ogłady ogrodowej

Miskanty mają klasę a wydawały mi się już takie oklepane:

Rozplenice również podobają się (nie wymarzła tej zimy żadna):

I pochwalę seslerie:

zielonastrefa 23:46, 08 paź 2012

Do góry
gusiarz napisał(a)
To chyba gracimillus. Na pewno nie morning light - nigdzie w okolicy nie mogę go upolować. Moje są dużo większe. Są zielone i mają białawy paseczek przez środek liścia. Jeszcze nie kwitły, ale powiem szczerze, że wolę je bez kwiatów, takie zielone jak teraz są. Ja też je kocham. Do szaleństwa
To jeszce Ci Milenko coś wkleję - na dobranoc...

Dla mnie bomba

a mi jednak bardzo wyglądają na Morning Light, są tak piękne, że i ja jednego dzisiaj nabyłam
Kwiatki i rabatki u Elizy 23:43, 08 paź 2012

Do góry
No pierwsza setunia

wielkie gratulacje, oby do tysiąca

i dla ciebie

Kolorowy ogród na piasku 23:42, 08 paź 2012

Do góry
Gabriela napisał(a)
Nie widzę tu żadnej jesieni, uff. Wspaniałe róże i rabaty, cudnie i podoba mi się ciągle tak samo.

Gabrysiu, jesień już jest.....jak podniosę oczy z nad klawiatury (oczywiście nie o tej porze ) to mam taki widok

Dziękuję i zapraszam
Pszczelarnia 23:38, 08 paź 2012

Do góry

AAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaa....

I jeszcze te hortensyje..........

aaaaaaaaaaaAAAAAAAAAAA....

i wyję tak nadal
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 23:35, 08 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ta to jest Carex testacea 'Prairie Fire' mam ją przy buku koło bramy, a obok mam też Anemanthele lessoniana.
Ta druga ma żdźbła bardziej płaskie w przekroju i inaczej się wybarwia.

Tutaj jest Anemanthele (obok oczywiście tataraku)

musze sobie zapisać nazwę, bo jest idealna do mnie, mam tylko nadzieję, ze w miarę dobrze zimuje?
Pszczelarnia 23:35, 08 paź 2012

Do góry
Rudbekie to dla mnie trudne w odbiorze kwiaty. Ale są.

I wolna amerykanka ogrodowa

Kolorowe rabaty 23:35, 08 paź 2012

Do góry
Nie powinnam od tego zaczynać,ale to najmniej istotne zdjęcia.Mam jednak dwa pytania.
Pierwsze pytanie odnośnie grubosza.Czy ktoś słyszał,że to drzewko szczęścia przynosi nieszczęście ???
Drugie pytanie.Może ktoś wie co to za roślina.Taki kaktus co gubi liście,ładnie się nawet wybarwiają .Łatwo się rozmnaża przez nasiona.
To okno kuchenne ,firanki jak wypłowiałe,ale nie dało rady bez lampy.

Ogrodnik mimo woli 23:32, 08 paź 2012

Do góry
.....
Daje muszę pracować.... i to koniecznie .. przejżałąm wszystkie moje foty od teraz do początku czerwca i na jednym foto znalazłam jedno zdjęcie akacji........ na tysiace zdjeć, ani razu nie zawiesiłam na tym miejscu oka........ a to zancczy, że jest do niczego..... Na tym zdjeci ujes ucięta do granic możłwiosci.. bo rośnie jak głupia..... zmniejszyła sie znacznie, ale z tego powodu nie zakwitła....... Za żurawkami po prawej.... gdyby tę wielkość trzymała to nie byłoby problemu..ale ona teraz jest 10 razy większa.. dobra przesadzam... tylko 7 razy..... A mi się tu marzy jakieś drzewko z koroną kulistą... np czerwone....

Aniu, która to akacja ta na pniu w żurawkach?
Pszczelarnia 23:27, 08 paź 2012

Do góry
A "toto" (anthemis?) raz posiałam a teraz mam wszędzie:

Kwiatki i rabatki u Elizy 23:27, 08 paź 2012

Do góry
Gratuluję 100

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 23:23, 08 paź 2012

Do góry
O mam nadzieję, że ze zdrowiem wszystko w porządku?
Trzymam kciuki, żeby zabieg gładko poszedł, a praca, no cóż bywa fajnie i wręcz przeciwnie, oby było lepiej
serdecznie cię pozdrawiam i dla ciebie Anitko coś różowego na poprawę humoru

Ania i róże i cała reszta :) 23:23, 08 paź 2012

Do góry
Ania a nie myślałas, żeby te róże ze żwirowej opaski przesadzic a w ich miejsce wsadzić np.: miskanty Gracillimus lub Morning Lighty? Byłyby takim delikatnym tłem dla róż....
Przywrotniki mozna dać ale jako zielone akcenty.... one rosną duże zobacz: (przy nich kocimiętka....)

zielonastrefa 23:18, 08 paź 2012

Do góry
gusiarz napisał(a)
To chyba gracimillus. Na pewno nie morning light - nigdzie w okolicy nie mogę go upolować. Moje są dużo większe. Są zielone i mają białawy paseczek przez środek liścia. Jeszcze nie kwitły, ale powiem szczerze, że wolę je bez kwiatów, takie zielone jak teraz są. Ja też je kocham. Do szaleństwa
To jeszce Ci Milenko coś wkleję - na dobranoc...

Dla mnie bomba

Cuuuuuuudne mój Gracillimus przemarzł tej zimy w 50% byłam załamana. Tak bardzo o niego dbałam, podlewałam przy każdej okazji, że nadrobił to przemarznięcie i jeszcze przyrósł drugie tyle za każdym razem jak koło niego przechodzę to muszę go smyrnąć ręką
Pszczelarnia 23:17, 08 paź 2012

Do góry
Dzikie wino - bluszcze:

A miało być tak pięknie.... 23:16, 08 paź 2012

Do góry
I Już gotowy

X - Róże,
Xp - Róża pnąca
Rh -Rhododendron
O - Omorika
S - Sosna czarna

Numerki to miejsca rabatowe które muszę zagospodarować..
Kolorowe owoce jesieni 23:14, 08 paź 2012

Do góry
Joanka napisał(a)

Marto, to jest śnieguliczka Symphoricarpos x doorenbosii 'Kordes' o rózowo-purpurowych owocach. Bardzo dekoracyjna i często sadzona na miejskich rabatach

Ogród Ginger 23:13, 08 paź 2012

Do góry
Ginger napisał(a)

Miodzio

Piękne miskanty, jeśli możesz to napisz, gdzie je kupowałaś, może będę miała niedaleko?
pozdrawiam

Kasiu silberfeder-a kupowałam przez internet , ale nie polecam tej formy zakupu bo to co otrzymałam w paczce pozostawiło wiele do życzenia.

wypatrzyłam go dzisiaj u Żurka, chociaż jak zapytałam czy mają Morning Light, to powiedzieli, ze nie, a ja sobie dokładnie przejrzałam wszystkie trawy i miskancik morning się znalazł
Moja największa pasja - ogród 23:09, 08 paź 2012

Do góry
Urszulla napisał(a)

Jeszcze pokaże na dobranoc ogród wrześniowy, zdjęcia zrobiłam ostatnio, jak była cudownie piękna pogoda

Masz rację zlikwiduj to drewniane obrzeże. Masz bardzo dużo lawendy (aż zazdroszczę ) brakuje w tej rabacie żółtych i kolorowych akcentów.
Bo to masz chyba południową rabatę??
To trawy by wytrzymały, hakone by ożywiła. Red baron jesienią by zdobił, bordowe żurawki, żółte żurawki byłyby śliczne ale nie wiem czy miejsce dla nich.
Fajnie masz bo do takiej rabaty zarośniętej niewiele wystarczy żeby ją upiększyć. A i trawy mi się przypomniały te co Danusia ostatnio namiętnie sadzi: Stipa tenuissima.

Nie pogniewasz się że się porządziłam na Twojej rabacie? Chciałabym mieć już tak dużo roślin, a ja dopiero w powijakach. Ostatnio rządziłam się na rabacie u Irenki Miłek. Pomarzyć zawsze można.

Kochana możesz rządzić u mnie, ja się cieszę, bardzo lubię, jak ktoś mi poddaje nowe, fajne pomysły na aranżacje

Ta rabata ostatnio już przeszła lifting, ma nową wiśnię Umbraculifera, dostanie na wiosnę żurawki, wczoraj dosadziłam miskanta stipę na wiosnę, bo boję się, że mi ją zima wykończy
tak, że mamy podobne pomysły super
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies