Witaj Dzidko

Ogrodowiskowa sąsiadko

byłaś już u mnie w odwiedzinach... A ja taki świeżak , dopiero się uczę i ledwo nadążam

zatem proszę o wybaczenie, że tak póżno z rewizytą... Dziś postanowiłam zajrzeć do Ciebie. Rano - za radą Bei poszłam do lasu szukać mchu, znalazłam.. Ku mojej radości i teraz po powrocie postanowiłam zrobić sobie ciut przyjemności i pozaglądać do Twego królestwa

. Przepiękny , klimatyczny ogród.. Chyba jest olbrzymi ??? Zawsze mi troszkę żal w takich momentach ,ze mam takie maleństwo , ale dość marudzenia... Zawsze chciałam mieć lawendę... Ale u mnie glinaaaaaa jak byk, więc się wstrzymywałam... Aż tu przeczytałam u Ciebie , ze warunki masz podobne , a rośnie... Więc jak mi się uda upchnąć na wiosnę to zasadzę

. Szkoda ,ze nie wiesz co to za odmiana ...uwielbiam też funkie, u Ciebie są takie dorodne ...a u mnie to mają szkołę przetrwania. , bo mam zachód i mega patelnie

a u Danusi z kolei,widziałam w donicach w komplecie z hortensjami... Było super , może uda mi się znaleźć kawałek cienia na takie kompozycje... Ale się rozpisałam .. Wybacz... Ale to dlatego , ze tyle spraw mnie zafascynowało u Ciebie.. Mam hortensję dębolistną - widziałaś już taką ? Ale niestety jeszcze nie kwitła , choć ma już 1.5. m.. Pozdrawiam przedświątecznie

Ogród w sk.mikro cz.II
a obecnie
Mikro ogród-pączkowanie