Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rozpoznawanie traw 10:38, 09 paź 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Druga jest delikatniejsza i mniejsza.

Tak w tej chwili kwitnie

A ja myślę , że to może być miscant silberfeder.
Ania i róże i cała reszta :) 10:38, 09 paź 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Ania a nie myślałas, żeby te róże ze żwirowej opaski przesadzic a w ich miejsce wsadzić np.: miskanty Gracillimus lub Morning Lighty? Byłyby takim delikatnym tłem dla róż....
Przywrotniki mozna dać ale jako zielone akcenty.... one rosną duże zobacz: (przy nich kocimiętka....)

W opasce nie może zbytnio nic rosnąc, bo mam tam okna od piwnicy, nie mogę ich zasłonic.
Te róże, co tam są mają niewielkie rozmiary, dlatego je tam posadziłam.
A traw właśnie się z tej rabaty pozbyłam, tyle, że nie miskantów .

Przywrotnika mam, faktycznie jest ciut wyższy jak kwitnie niż kocimiętka .
Walczę z ogrodem :) 10:38, 09 paź 2012

Do góry
mirela napisał(a)
Piątkowy kwadrans pod moimi wejmutkami tak się zakończył:

Ludu złoty, jakie piękonściowe !!!! To co? Zupka?
Nigdy nie mów nigdy 10:36, 09 paź 2012

Do góry
mirela napisał(a)
Jak ja wam zazdroszczę tych wiekowych ogrodów .... takie wielkie okazy jejku ... kiedy u mnie takie będą ? Nie lubię świeżych, młodych ogrodów chyba podobnie jak nie przepadam za szczeniaczkami (wolę starsze osobniki) .

Cha, cha,cha...Mirelciu...mój ogród zaczął powstawać w ubiegłym roku. Duża część z tego co tu widać jest posadzona tej wiosny i latem
Jak mi poprawiłaś humor, nawet nie wiesz

U Bogdzi to rh są słusznego wzrostu, u mnie mikruski.
Ania i róże i cała reszta :) 10:33, 09 paź 2012

Do góry
betysia napisał(a)

czyklli różowe róże w kupkach, na przykład te mniejsze odmiany po 3 szt koło siebie?

Mi tez sie wydaje że pięknie skomponowane jest to zestawienie.
Do tego byliny w mocniejszej barwie i wystarczy.
Tylko nie jestem pewna czy kocimiętkę właśnie, czy nie za blada jednak, bo szarawa. Chyba żeby koci i tę szałwię w sporej ilości, żeby barwy dodała i kocimiętce też 'podbiła' kolor.
I oczywiscie posadziłabym 'kupkę' którejś z tych bylin jako nawiązanie w rabatę naprzeciwko- np kocimietkę- wtedy takie przejście otulone poduchami się robi
Kolorowe rabaty 10:27, 09 paź 2012

Do góry
Martek napisał(a)

Twoje cynie....to "mistrzostwo świata",jedyne w swoim rodzaju...ale ja tradycjonalistka i nie zmieniam upodobań ,podoba mi się to zestawienie.Pozdrawiam.

Bogusiu witaj
Żeniszki wyrzuciłam dawno szt chyba 3-y ,a klęłam bo płaciłam 6 zł za sadzonkę .Teraz widzę jak źle zrobiłam kiedy widzę je zregenerowane i w pełni "lata". Do białego żeniszka przytuliła się hortensja "Bobo"
Żeniszki nigdy nie gościły na zacienionej.myślę,że za mało słońca...ale Bobo warta grzechu...rośnie nisko?
Ania i róże i cała reszta :) 10:24, 09 paź 2012

Do góry
a to łobuz z tego bodziszka. Ciekawe co mu nie pasuje. Ja sadze czasem go nawet w terenach publicznych i daje radę. Tu przy szkole, na glinie i to takiej aż rudej.:

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:23, 09 paź 2012

Do góry
Może ja to odcięcie zrobię tak, że otoczę półokręgiem tą kępę zawilców (wkopię coś giętkiego, np. gumoleum często tak wykorzystuję)? Sama się boję swoich pomysłów Zawilców może być tu spora kępa prawda?

To bluszcz ze swojej sadzonki po tej właśnie stronie domu. Trochę potargany, bo równaliśmy teren co nieco. Na dom się pcha. Widać, że mu się tu podoba.

Kilka migawek z równania ziemi. Jeszcze nie wszystko zrobione, w sobotę przepędził nas deszcz i zmrok. Trzeba to jakoś złagodzić w stronę trawnika. Może się uda.

Ogródek Hanusi po zimie 10:22, 09 paź 2012

Do góry
Hanus...witaj kochana....na lepszy humor zostawiam slodkie figusie...specjalnie dla Ciebie!!!!!
milego dnia zycze i ....dobrego humoru

Co wykopaliśmy w ogrodzie 10:17, 09 paź 2012

Do góry
Taką fajną łyżeczkę- wygrawerowane napisy w języku rosyjskim, nie bardzo mogę rozszyfrować, wykopaliśmy porządkując frontową część działki

Kopiąc fundamenty pod płot odkryśmy kawałek płyty nagrobnej z fragmentem napisu "Spoczywaj w po..."
Brrrr
Ania i róże i cała reszta :) 10:17, 09 paź 2012

Do góry

czyklli różowe róże w kupkach, na przykład te mniejsze odmiany po 3 szt koło siebie?

Anulka....matuniu ilez stron i ilez pracy wykonalas od wczoraj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
na poczatek BRAWO!!!!!!!!!!!!!!!!!!
....no ja to malo obiektywna bede bo jak moze pamietasz to maniaczka bialych roz i bladzioszkow jestem ....dokladnie takie rabaty chce stworzyc u siebie jak ty zaprezentowalas tutaj....u mnie beda w otoczeniu perovskiej i moze dodam po 1-nej ciemnej do kontrastu : reine des violette....
matuniu jak cudnie bedzie....juz sie nie moge doczekac jak to skaponujesz i byle do czerwca.....
...podczytuj nasze sugestie ale i tak kieruj sie wlasnym wyczuciem i smakiem....
trzymam mocno kciuki za "nieziemskie i oszalamiajace" kompozycie....bo jestem przekonana,ze takie wlasnie beda!!!!!!!!!
cmokam, buziam i sciskam...na "zas" ......
Kubusiowo 10:16, 09 paź 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

Dziękuję jeszcze raz głosującym i zaglądającym

Wściekła jestem...... tort nie wyszedł.... Masa nieładnie się układa, pikowanie o kant tyłka potłuc No nic... jest jak jest i nic nie zrobię....

Nieee...no Gosia.. nie wyszedł!... Ten drugi z góry koralik o 0,0000000005555 mm za daleko jest!.. popsiuło cały efekt!..

aaaa... no i te kwiatki... prosto z bukietu

Nic tylko wziąć i na kolano!....

Jak ja bardzo chciałabym taki nieładny tort zrobić...

Ja bym go chciała zjeść
Ania i róże i cała reszta :) 10:06, 09 paź 2012

Do góry
magnolia napisał(a)
ja dorzucę jeszcze do połączeń z różami bodziszek czerwony- ma mocny bardzo róż, tworzy cudne poduchy jest 'żelazny' i kwitnie długo bardzo- całe lato aż do połowy września. Podbiłby blady róż Twoich róż swoim mocnym różem ( ale literat ze mnie)
Tu jest odmiana Compactum, ale zwykła tez śliczna, z 5 cm wyższa

http://www.dobrepole.pl/Geranium%20sanguineum%20%22Compact%22_-_bodziszek%20czerwony_npol_860.html

Bodziszka czerwonego też mam, ale coś umnie nie kwitnie jak powinien, w tym roku miał raptem kilka kwiatów i to już nie pamiętam kiedy

Ten mi kwitnie najlepiej, jest niski i zwarty

Grembosiowo 10:04, 09 paź 2012

Do góry
Coś tam zaczynamy działać na froncie

Bajkowy ogród Weroniki 10:02, 09 paź 2012

Do góry
Weroniko kolejnych 100tek!!
Bajkowy ogród Weroniki 09:59, 09 paź 2012

Do góry
Weroniczko gratuluje 100-teczki i ...merci

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 09:58, 09 paź 2012

Do góry
Witajcie kochani....
....mnie wczoraj po pracy zmogla grypa brrrrr.... leki juz zazyte i mam nadzieje,ze niebawem bede juz w pelni sil witalnych ....

Dziekuje jak zawsze za wasz mile slowa....i buziaki....

....dzisiaj niebo przykryte chmurami i mgla ale za to cieplutko , nadal ok 20C...
....a wiec na lepszy nastroj zdjecia sprzed 2 dni....

Kolorowe rabaty 09:53, 09 paź 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Twoje cynie....to "mistrzostwo świata",jedyne w swoim rodzaju...ale ja tradycjonalistka i nie zmieniam upodobań ,podoba mi się to zestawienie.Pozdrawiam.

Bogusiu witaj
Żeniszki wyrzuciłam dawno szt chyba 3-y ,a klęłam bo płaciłam 6 zł za sadzonkę .Teraz widzę jak źle zrobiłam kiedy widzę je zregenerowane i w pełni "lata". Do białego żeniszka przytuliła się hortensja "Bobo"
Ogródek Hanusi po zimie 09:50, 09 paź 2012

Do góry
Miłego słonecznego!
Kolorowe rabaty 09:45, 09 paź 2012

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies