Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 20:55, 07 paź 2012

Do góry
Słoneczna końcówka września została przeze mnie wykorzystana na uzupełnieniu wrzosowiska
tak było:

przymiarka:

i posadzone

Odiśka pilnowała, żeby nikt mi nie przeszkadzał

Mój ogród 20:54, 07 paź 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)
I pośród tych liści, kwitnie róża, ta miniaturka, która już nie jest miniaturką. Jest po prostu oblepiona kwiatami.

przepiękna róża, nie do wiary, że tak kwitnie w październiku
Ania i róże i cała reszta :) 20:51, 07 paź 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)

Ania, wiem, że zmiany pochłaniają Twoją uwagę, ale jeszcze raz się przypomnę z pytaniem co to za roślina na zdjęciu. Może ktoś z odwiedzających mi odpowie

I jesień widac na każdym kroku

Przepraszam, faktycznie przeoczyłam.
To szkarłatka. Najpierw kwitnie na biało, jej owoce są trujące.

Nic nie szkodzi, tempo przybywania postów masz takie, że łatwo coś przeoczyć
Dziękuję za nazwę. Ja ją znam tą roślinę, bo moja mama ma ją w ogrodzie. Dostała w prezencie z informacją, że to pięknotka, ale mi to jakoś nie pasowało do zdjęć pięknotki w necie.
Wszystko o czym ... Marzysz 20:49, 07 paź 2012

Do góry
Witamy serdecznie z malowniczej miejscowości Marzysz, położonej niedaleko Kielc. Dwa lata temu z prawdziwą przyjemnością wyprowadziliśmy się z blokowiska i zamieszkaliśmy w białym domku pod lasem. Zabawę pt."Ogród" rozpoczęliśmy w lipcu ubiegłego roku i ku naszemu wielkiemu zdziwieniu, wciągnęło nas po uszy. Licząc na Waszą życzliwość, zapraszamy do naszego...MARZENIA

Zobaczyliśmy to miejsce i ...przepadliśmy, musiało być nasze

potem było tak:

a potem zakasaliśmy rękawy i ...końca nie widać

Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 20:47, 07 paź 2012

Do góry
Dzisiejszej nocy grujecznik stracił sporo liści

oj widać, że to już jesień

Kwiatki i rabatki u Elizy 20:45, 07 paź 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)

M nie lubi, bo liście i długie gałązki wpadają do basenu, więc trzeba drastycznie przycinać, syn, bo ma nieładny pokrój, i jak kosi to gałązki przeszkadzają i wplątują się w kosiarkę, więc też trzeba ciąć, mamie gdy przyjeżdża, bo zacienia inne rośliny i słabo rosną... a mnie się podoba, więc przycinam niewiele, a jej dziwny pokrój dla mnie jest piękny...

się uwzięli na taka piękną brzozę, ja za płotem mam kilka brzóz, są bardzo wysokie, tak ze 30 metrów, ale ich uroda jest nie do pobicia, nawet śmiecące listki mi nie przeszkadzają

Oprócz tej mam jeszcze trzy. uwielbiam je, chociaż zabierają wodę moim jodłom. Liście mi nie przeszkadzają, a wiosną ściągam z brzozy wodę do picia. Można się również przytulić, ma dobrą energię...
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 20:44, 07 paź 2012

Do góry
Jak już tak bardzo chcecie te ptaszki, to proszę na końcu pajączki, strasznie ich dużo było, cała masa

Rozelle

Zdjęcia autorstwa szwagra
Mój kawałek raju II 20:42, 07 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Aniu, to jest niesamowite, że twoje róże tak dają czadu, niby aura im już nie służy

Irenko żadnego czadu nie ma bo noce za zimne, no i te 3 ostatnie dni, deszcz i wiatr, gdyby nie to to jeszcze by były piękniejsze, bo maja pełno pąków a jedna bidulka otuliła się liśćmi hortensji

Ania i róże i cała reszta :) 20:41, 07 paź 2012

Do góry
Dasia napisał(a)
Ania, wiem, że zmiany pochłaniają Twoją uwagę, ale jeszcze raz się przypomnę z pytaniem co to za roślina na zdjęciu. Może ktoś z odwiedzających mi odpowie

Przepraszam, faktycznie przeoczyłam.
To szkarłatka. Najpierw kwitnie na biało, jej owoce są trujące.
Mój kawałek raju II 20:38, 07 paź 2012

Do góry
Prezent od Bogdzi jeszcze kwitnie Aster divaricatus klon palmowy Ambrowiec
Kwiatki i rabatki u Elizy 20:36, 07 paź 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)
M nie lubi, bo liście i długie gałązki wpadają do basenu, więc trzeba drastycznie przycinać, syn, bo ma nieładny pokrój, i jak kosi to gałązki przeszkadzają i wplątują się w kosiarkę, więc też trzeba ciąć, mamie gdy przyjeżdża, bo zacienia inne rośliny i słabo rosną... a mnie się podoba, więc przycinam niewiele, a jej dziwny pokrój dla mnie jest piękny...

się uwzięli na taka piękną brzozę, ja za płotem mam kilka brzóz, są bardzo wysokie, tak ze 30 metrów, ale ich uroda jest nie do pobicia, nawet śmiecące listki mi nie przeszkadzają
Ania i róże i cała reszta :) 20:30, 07 paź 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)
Mój ogród 20:26, 07 paź 2012

Do góry
I pośród tych liści, kwitnie róża, ta miniaturka, która już nie jest miniaturką. Jest po prostu oblepiona kwiatami.

I inne kolorowe akcenty, żeby nie było tak smutno.

Jedziemy w sobotę, mam nadzieję że będziemy mogli zostać do soboty. Mam do przesadzenia kilka krzewów.
Zielony ... ogród 20:18, 07 paź 2012

Do góry
Wspomnienie końcówki lata, pioruńsko szybko w tym roku minęło...ale dało też dużo do myślenia na temat nowych koncepcji i zmian....no! domu narazie nie przemaluję...ale jest inna koncepcja, która będzie zrealizowana za kilka dobrych lat...ale ja już się cieszę

Jedyny kwiat jaki mi w tym roku pokazała, ale widać że roślina się zadomowiła, więc może za rok będzie lepiej

Lubię tam siedzieć...zaczynam mieć zaciszne kąciki w ogrodzie

Kwitnie jeszcze Cobea, ma ogromne liście...za rok muszę zdobyć białą

Krówka

Mój ogród 20:18, 07 paź 2012

Do góry
Byłam na swojej działce w sobotę.. Było pochmurno, choć nie było zimno. W ciągu dnia padał kilka razy
deszcz. Musieliśmy jechać, M był przeziębiony. Ale sprzątnęłam warzywa i zgrabiłam liście. Zdjęcia zrobiłam zaraz po przyjeździe, bo było jeszcze dosyć jasno, potem już było coraz gorzej. Grzyby się pokazały w okolicznych lasach, ale niestety nie mogłam iść.
Mój jesienny ogród, widoki ogólne. Potem wygrabiłam liście, ale jak odjeżdżaliśmy już znowu były.

Mój kawałek raju II 20:14, 07 paź 2012

Do góry
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:12, 07 paź 2012

Do góry
Klamber napisał(a)
Irenko, nie byłem kilka dni a tu takie zmiany. Jestem ogromnie spóźniony ale przyjmij moje gratulacje i zadowalenia z nowego wątku, dla Ciebie kochane przez ciebie trawki

Robert, oj umiesz dopieścić moje rosną też, chociaż pieski uwielbiają je podgryzać
cudne to zdjęcie, serdecznie dziękuję
Ogród średniowieczny i nie tylko 20:04, 07 paź 2012

Do góry
Zrobiłem wstępny projekt altanki, oczywiście w detalach trzeba jeszcze nad nią popracować, ale taki styl wydaje mi się odpowiedni. I przed nią byłaby ta nowa niebieska rabata.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:58, 07 paź 2012

Do góry
Irenko, nie byłem kilka dni a tu takie zmiany. Jestem ogromnie spóźniony ale przyjmij moje gratulacje i zadowalenia z nowego wątku, dla Ciebie kochane przez ciebie trawki
Ogród w lesie 19:52, 07 paź 2012

Do góry
Witam wszystkich jesiennie
Nie było mnie tutaj trochę i Aga pisała tylko o strasznie poważnych nasadzeniowych itp. sprawach, to tak żeby rozweselić jesiennie Was wszystkich uruchamiam konkurs "skojarzeniowy"

Poniżej dwa zdjęcia warzyw. Kto najpiękniej opisze z czym mu się kojarzą wygrywa kilo rzepy.
UWAGA! KONKURS DOZWOLONY OD LAT 18!
No to bęc
1.Dzisiejsza zdobycz Agi. Ale radocha była po wykopaniu!

No i do kompletu zdięcie nr.2. Takie jabłka rosną tylko w Kotlinie Kłodzkiej.

Nie wiem jak Wy, ale ja bez cienia wątpliwości widzę tu marchew i jabłko.
Tych, którzy posadzą mnie o publikację zdięć na niewłaśćiwym forum informuję, że autorem jest matka natura, ja zrobiłem tylko zdięcia.
Pozdrawiam wszystkich
Andrzej
P.S.Ciekawe co by wyszło z krzyżówki?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies