Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kwiatki i rabatki u Elizy 16:24, 07 paź 2012

Do góry
M nie lubi, bo liście i długie gałązki wpadają do basenu, więc trzeba drastycznie przycinać, syn, bo ma nieładny pokrój, i jak kosi to gałązki przeszkadzają i wplątują się w kosiarkę, więc też trzeba ciąć, mamie gdy przyjeżdża, bo zacienia inne rośliny i słabo rosną... a mnie się podoba, więc przycinam niewiele, a jej dziwny pokrój dla mnie jest piękny...

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 16:21, 07 paź 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)

Zebrane maślaki przed czyszczeniem

Liczę na to, że skoro pada, to będą kolejne zbiory

....ale ZBIORY !!!
Tydzień Was nie było....a tu taka ilość.....
Co by było jak byście wrócili po miesiącu..?!
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 16:06, 07 paź 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)

Dawno mnie u Ciebie nie było, wszystko fajnie się rozrosło. Zakątek z hortensjami i Nigrą bajeczny, a ceglany mur też bardzo mi się podoba Pozdrawiam
Ania i róże i cała reszta :) 16:06, 07 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Taka roszada to nie takie trudne, a jaka metamorfoza będzie

czyli jak to inaczej połączyc?
Niby wiedziałam i nie wiem, normalnie nie umiem rozrysowywac planu.

jest tak

propozycja Danusi czyli rozciągnięte to półkole

a tu - jeżeli połączę te rabaty, to nie będzie wejścia pod balkon, zaznaczyłam na granatowo nową wytyczną, ale krzywo oczywiście. Można by było ewentualnie zrobic jakies niższe nasadzenie, żeby się do tej ławki (jak tam kiedys stanie dostac)
Kwiatki i rabatki u Elizy 16:01, 07 paź 2012

Do góry
Mokre gałązki

Mokre owocki
Te malutkie dla ptaszków

i te większe dla nas

Kwiatki i rabatki u Elizy 15:51, 07 paź 2012

Do góry
Dzisiaj od rana pada deszcz. Pogoda nie sprzyja spacerom, ale nie mogłam sobie odmówić chociaż krótkiego wyjścia do ogrodu i oczywiście musiałam sprawdzić czy grzybki znowu urosły...
Przez jedną noc...

Kwiatki w deszczu też są piękne

Ania i róże i cała reszta :) 15:44, 07 paź 2012

Do góry
Danusiu, przejrzałam dziś wszystkie artykuły i najbardziej chwytają mnie za serce te nasadzenia i pod względem koloru i rozmieszczenia. Już wiem, że muszę zrobic elementy powtarzające się.

Kwiatki i rabatki u Elizy 15:43, 07 paź 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)
Moja brzoza gubi liście...

Elizo uwielbiam brzozy, twoja jest cudowna, czy to forma płacząca?
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 15:43, 07 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Winobluszcz przybrał u mnie piękne barwy

ależ piękny widok! i jak tu nie kochac barw jesieni, to działa energetycznie, oby pluchy jeszcze nie było
pozdrawiam i życze udanego wypoczynku

Niestety Irenko plucha u nas jest juz od dwóch dni ale deszcz potrzebny ,,,.jakoś tę pluchę przeżyjemy .Pozdrawiam serdecznie .
Ania i róże i cała reszta :) 15:41, 07 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Te dwa zdjęcia to pod mój gust.
Murki oporowe 15:32, 07 paź 2012

Do góry
Moja ścianka oporowa z dziurami na rośliny:

Może kogoś zainspiruje.
Nasz przydomowy ogródek 15:27, 07 paź 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)

Lipstick - kwitnie czerwono , stanowisko słoneczne , polecam.

Podejrzałam twoje poczynania ogrodowe, żurawki pięknie się prezentują i właśnie wypatrzyłam Lipstick!
pasuje do mojego ogrodu, bo jak mówisz lubi wystawę słoneczną, a tam mam właśnie miejsce między kolorowymi, będzie fajnie kontrastować tę starą odmianę też mam
Ania i róże i cała reszta :) 15:26, 07 paź 2012

Do góry
Siedzę sobie i upajam się widokiem róż w tym cudnym ogrodzie, a przy okazji mam pytanie, co to za roślina?:
AniaDS napisał(a)

A co do zmian w ogrodzie, to się za mało znam, żeby podpowiadać, ale mam jedną uwagę - ja bym pod te kolumny wstawiła jakąś ładną ławeczkę, nawet gdyby miała jako ozdoba głównie służyć. Chociaż wiosną i jesienią, taka ławeczka nagrzana zachodzącym słońcem może się przydać na chwilę odpoczynku przy pracach
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:15, 07 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
czy taki dowód miłości ucieszy?...mnie tak, nie będę szukac na tle zieleni i fajnie się zamiata liście, patrzcie.... jest ognista...i w kolorze winobluszczy

Szczotka do ogrodu odlotowa, na pewno się nie zawieruszy, chyba, że w bluszczu?
Irenko to przez ten chodak jesteś uziemiona? może potrzebna konsultacja ortopedy?
Czy zaświeciło słonko na Wrockiem
Zakupy przez internet 15:15, 07 paź 2012

Do góry
Kiedy przyjdą moje bukszpany zamieszczę zdjęcia ,tymczasem przyszły róże z Rosa Ćwik oraz hortensje limelight z florini .Oto one

[img
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:14, 07 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
czy taki dowód miłości ucieszy?...mnie tak, nie będę szukac na tle zieleni i fajnie się zamiata liście, patrzcie.... jest ognista...i w kolorze winobluszczy

Faktycznie nie da się jej zgubić

To taki jesienny kolor, masz rację
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:09, 07 paź 2012

Do góry

zza okna i moskitier, cóż piękne..ale wszystkie liście będa u mnie..i pod murem z białego kamienia też wyrastaja marcinki, lubię je...ale one jakieś blade, a ja lubię je w zdecydowanych kolorach!

tawuły znowu kwitna i dostały tej finezji..lekkości, a dalej but pańcia..jeden...bo drugi w budzie, znowu szelma zakosiłą, jak to znowu szukać!
Ogród Danuszy - odsłona 2 15:05, 07 paź 2012

Do góry
dzieś poranne zbieranie grzybków

klon się przebarwia , on zawsze pierwszy i pierwszy kwitnie

jeszcze są hortensje

Pogaduchy skowronków 15:02, 07 paź 2012

Do góry
witam życze pięknej niedzieli u mnie słonko ale zimno, pozdrawiam

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 15:00, 07 paź 2012

Do góry
Właściwie, czemu nie teraz odważyć się?

Żywopłot z cisa posadziłam kilkanaście lat temu, był jedną z pierwszych przegród mojego długiego i wąskiego ogrodu (po lewej, w głębi widać kolejny żywopłot, z tuj, zamyka inny pokoik).
Początkowo nie miałam sprzętu aby go właściwie ciąć, poszłam na skróty i pozwoliłam mu trochę wybujać. Dlatego na pierwszej fotce jest jeszcze taki 'gruzełkowaty' na powierzchniach cięcia.
Niestety trzy lata temu wpadł mi do głowy kiepski pomysł, którego z nikim nie skonsultowałam...
postanowiłam przesadzić dwa z nich, rosnące za ceglanymi słupkami. Chciałam, aby słupki były widoczne z obu końców ścieżki.
Chlasnęłam je bardzo nisko i...w końcu nie przesadziłam!

Efekt jest teraz taki, no komiczny i zawsze się tego wstydzę, kiedy kogoś do ogródka zapraszam.
Na to, aby odrósł trzeba następnych kilkunastu lat (teraz to przynajmniej pilnuję przyrostów i skracam w poziomie, ładnie się zagęszcza).
Takie właśnie miałam wątpliwości pisząc wstęp, bo kto tak robi własnemu żywopłotowi?
Pomysłu na cd. nie mam.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies