Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:55, 25 wrz 2012

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:54, 25 wrz 2012

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:54, 25 wrz 2012

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:53, 25 wrz 2012

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:52, 25 wrz 2012

Do góry
Uczyłam się dziś użycia statywu, bo jutro robimy zdjęcia do Magnolii, ogród preriowy i chochoł na zimę - ale nie bójcie się, zima jeszcze daleko, to tylko sesja zdjęciowa

Mam nadzieję, że zdjęcia będą ostrzejsze...hehe ale kto to wie?

Pszczelarnia 17:24, 25 wrz 2012

Do góry
Kiedyś będzie tu pięknie ... 17:18, 25 wrz 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Tulipany sadzone za rodgersją

Za carexami

Mam nadzieję, ze Irenkowa trawka też zasłoni schnące liście

To tulipany???? Ale chyba te botaniczne bo albo małę cebulki, albo porównianie do innych roślin myli...... ależ gęsto to posadziłaś... efekt wiosną powai na kolana...... strasznie gęsto....

Czosnki widzę, że nie lubia gliny..... tam gdzie na górce lub skalniaku czyli dużo piachu...to łądnie rosną, a na zwykłych grządkach byle jakie i chorują... liście majądużę, jak zaczynająkwitnać to liście szybciutko zółkną wiec można je urwać... Plus dal czosnkó taki, że którko straszą żółtymi liscmi w odrózneiniu do pozostałych cebulowych ...... teraz było wiecej niż uśmiech.....
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 16:50, 25 wrz 2012

Do góry
i tak jak obiecalam pokazuje zakupione i posadzone lawendy wokol fontnny, tz tylko po 2 bokach w ksztalcie polkoli aby nie zaslaniac rabaty za fontanna...bo tam beda krolowaly biale roze w towarzystwie kolejnych lawendek ....
...a i moja psotna czarna maniaczka i wielbicielka lawendy........

Moje zmagania ogrodowe 16:12, 25 wrz 2012

Do góry
hosta nn

rh, mam gdzieś zapisaną nazwę

juka

Pozdrawiam

Moje zmagania ogrodowe 16:09, 25 wrz 2012

Do góry
Berberys nn

kolejna kalina

horti Magical candle
Moje zmagania ogrodowe 16:07, 25 wrz 2012

Do góry
Hosta od Roberta wypuściła nowe listki

krzewuszka

jakiś cis (chyba)

kalina (po zimie odbiła od zera)

Moje zmagania ogrodowe 16:04, 25 wrz 2012

Do góry
Witam!
Aniu, Megi dokupiłam Midas touch, wzięłam też żurawke krwistą Coral forest, Burnished Bronze, Kassandrę i Apple Crisp.

Zdjęcia roślinek rzadziej fotografowanych

Ogród nad Rozlewiskiem 15:41, 25 wrz 2012

Do góry
Pszczółka dziękuje .
Ogród Sylwii od początku :) 15:26, 25 wrz 2012

Do góry

Ogród Sylwii od początku :) 15:24, 25 wrz 2012

Do góry

przesadzone cisy ze skalniaka przy tarasie .....

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 15:22, 25 wrz 2012

Do góry
Grandiflora ma rzeczywiście wielkie kwiatostany

Jesienny winobluszcz przy tarasie- tę tujkę muszę stąd usunąć chyba, bo włazi w cisowy żywopłocik...
:

Resztki zimowitów przy runiance variegata, pod Rh- sporo zginęło mi gdzieś

Cukinia nadal walczy dawno nie było lecza

Bukszpanowe maleństwa ukorzeniam od niedawna- ciekawe czy przetrwają zimę?

Warzywnik nadal pełny i kolorowy, od zachodu okolony nowymi cisami (za płotem)

Rudbekie nadal kwitną przed domem

Jeżówka - pudelek (pink poodle)
Ogród Sylwii od początku :) 15:15, 25 wrz 2012

Do góry
jesień w ogrodzie ....
żurawki pozbawione kwiecia ....

Ogródek na trzy lata 14:43, 25 wrz 2012

Do góry
ewalm napisał(a)

U nas dzisiaj tez wichura i deszcz - prawdziwy listopad. A w weekend było bardzo ładnie - i całe szczęście, bo płot stawialismy
A kiedy juz będzie ten nowy ogród w Polsce? Jak wynika z podpisu w Warszawie? Czyli moim rodzinnym mieście, do którego za nieco więcej niz dwa tygodnie jadę w odwiedziny
pozdrawiam

Ten nowy ogród będzie nieprędko jeszcze. Tak, w Warszawie, ale to będzie leśny ogród, nie taki śródmiejski. Na razie po powrocie czeka nas budowa domu, a zanim go zbudujemy to jeszcze czeka mnie dużo pracy w ogródku ROD mojej Mamy, którym się zajmuję. Teraz jest pod opieką naszych przyjaciół, a ja tam zaglądam przy okazji wizyt w Polsce i dokonuję masowych akcji pielęgnacyjnych .

Ja w Wa-wie będę dopiero w święta...

Dobrze Ci się mieszka w Holandii? Nie tęsknisz?

pozdrawiam i na dobranoc roślinka, która mnie ostatnio zachwyca - czyli ... koperek

O Matko! a gdzie ty las w Warszawie znalazłaś?
W Holandii mieszka sie bezproblemowo - to perfekcyjnie zorganizowany kraj. Pewnym problemem jest okropna kuchnia. ale idealnie to nie ma nigdzie. A czy tęsknię? Tęsknię za pewnymi rzeczami, za ludźmi, za starymi dobrymi czasami, ale tego wszystkiego juz i tak nie ma, bo czasy inne, ludzie się pozmieniali albo też wyjechali, miejsca się zmieniają. No i niestety kazdorazowy pobyt w Polsce leczy mnie z tego tęsknienia. Tak prawdę mówiąc, to chyba bym juz z wielkim trudem się na nowo przyzwyczajała. Wole nie ryzykowac Tylko błagam nie myl tego co pisze z brakiem patriotyzmu. To zupełnie coś innego. Własnie dlatego tak źle znosze to wszystko co w Polsce złe, bo mi na niej zalezy, nie jest mi obojetna i tak bardzo bym chciała to wszystko złe zmienić. A że nie w mojej to mocy więc się tylko irytuje i stresuję i z ulgą wracam do kraju, który nie przyprawia mnie o drżenie serca, ale który polubiłam i zawdzięczam mu juz całkiem sporo
A koperek na wiosnę posieję i będę robić tradycyjne, polskie kwaszone ogórki
pozdrawiam
Brzoza - Betula 14:43, 25 wrz 2012

Do góry
agam napisał(a)
Dostałam od dzieci brzozę pożyteczną "Long Trunk". Czytam wszędzie że ostateczna wysokość zależy od miejsca szczepienia, jak i od sposobu prowadzenia młodej rośliny czyli konsekwentnego podwiązywania przewodnika do podpory. Jak to się robi? Tak po chłopsku?

bardzo po chłopsku -brzoza Youngii doprowadziłem ją do 7m najpierw był palik i przedłużka (tak jak pisała Danusia), później już tylko kolejne przedłużki przywiązywane do pnia - to grubsze na czubku to właśnie przedłużka -już chyba ostatnia -teraz juz może opadać

Ogród nad Rozlewiskiem 14:33, 25 wrz 2012

Do góry
[

To nie wiem, nie wyszła fotka z etykietką:

to chyba żeleźniak, ale po przekwitnięciu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies