Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród u stóp klasztoru 21:50, 24 wrz 2012

Do góry
CZY UWIERZYCIE - zakwitł złotokap . na wiosnę nie miał ani jednego kwiatka . teraz bidny sobie przypomniał że ma kwitnąć

nowe rabaty powoli zaczynają się zapełniać , ale drzewa i krzewy ciągle malutkie ....czy ja dożyję żeby zobaczyć tu stare drzewo

a tak w ogóle to muszę w końcu obsadzić ten wgłębnik , bo bardzo źle się kosi przy kamieniach i w oczy mnie kole że nie skończone

Bajkowy ogród Weroniki 21:48, 24 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)
A ja widzę przekopana rabatę... bedą cebulkowe ?????

Aniu asc, masz na myśli rabatę mojego męża (pod lasem)... trochę cebulek tulipanów pod trawami, żurawkami, jakieś krokusy i śnieżniki tam przybyły.
Takiej "Holandii" jak powstaje u Ciebie i Irenki, u mnie nie będzie. Ale na Wasze nasadzenia już czekam, na wiosenne efekty.
W cieniu - zacieniona 21:44, 24 wrz 2012

Do góry
Dobranoc...
Ogródkowy chaos u monitki 21:40, 24 wrz 2012

Do góry
Tak się zastanawiam co wiosną zrobić z tym bukszpanem. Podsadzić od dołu i spróbować formować stożek czy wyciąć dolne gałązki i uformować kulkę na trzech nóżkach (tyle ma najgrubszych pędów). Dostrzegacie w nim jakiś potencjał?

Ogród Magdalenka 21:37, 24 wrz 2012

Do góry
noemi napisał(a)

Zaglądam.....nadrabiam....pozdrawiam...

Aniu ..... też nadrabiam zaległości .... miałam krótki , nieplanowany wyjazd ... trochę padało , ale miałam okazję podziwiać takie klimaty ... zdjęcia z telefonu ...

SPA ... w najpiękniejszej odsłonie natury ... gdzie to jest ... napisz koniecznie ...

pozdrawiam ... świetny nieplan
Ogród Magdalenka 21:36, 24 wrz 2012

Do góry
noemi napisał(a)

Aniu ..... też nadrabiam zaległości .... miałam krótki , nieplanowany wyjazd ... trochę padało , ale miałam okazję podziwiać takie klimaty ... zdjęcia z telefonu ...

Super fotki szczególnie ta z potokiem pozdrawiam
Bajkowy ogród Weroniki 21:34, 24 wrz 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Gdzieś tam wcześniej pytałaś mnie o nasionka -to kleome. Można wysiac w domu ale można i do gruntu w kwietniu.Zdrówka życzę. Widoki z okna masz piękne więc i przyjemniej posiedziec w oknie.

Dziękuję Bogdziu. Nasiona w kopercie, opisane i czekają do wiosny.Też pójdą na męża rabatę. Podobnież od niedawna mają zmienioną nazwę. Pozdrawiam.
Bajkowy ogród Weroniki 21:29, 24 wrz 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Weroniko, przede wszystkim goń to przeziębienie i szybciutko wracaj do zdrowia widoki masz piękne, ale chyba jak podejrzewa Ania, coś z cebulami chcesz poszaleć

co do róży, mam ją od kwietnia tego roku i na plus ma powtarzanie kwitnienia i nie imały sie jej żadne choroby; myślę, że po drugim sezonie, będę mogła coś więcej o niej powiedzieć, ale kolor i kwiat jest interesujący i pachnie

Irenko, mam nadzieję, że przeziębienie przegonione u mnie i u Kajtka.
Dzisiaj całkiem inny pies, wesoły i zaczepniś, towarzyszył mi w ogrodowych drobnych pracach.
Tą różę Błękitną Rapsodię też miałam na swojej liście zakupów, ale miejsca już nie ma. I tak za dużo wszystkiego w jednym miejscu.
Cebulki u mnie wsadzone ale bez szaleństw. Mam je w różnych miejscach, czasem zapominam i nowe rośliny na nich sadzę. Ostatnie zapisałam...

Ogród z lustrem 21:27, 24 wrz 2012

Do góry
5.10.2011

Dołożyłam koloru na wrzosowisku - Berberis "Starburst" i "Admiration"

To był dobry pomysł.

Kolorowy ogród na piasku 21:25, 24 wrz 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Vivo, jaka masz dorodne rozplenice. Moja jedyna zmarzła, ale kupiłam drugą. Też ma już kłosy. Rabata z trawami i rozchodnikami bardzo ładna. Masz też cynie, te to jednoroczne pewniaki. Widziałam w Toruniu w jakimś ogródku cynie o maleńkich kwiatostanach. Było ich dużo, wszystkie kolory. Wyglądało to pięknie.

Tak Bożenko, cynie to prawdziwe pewniaki, mam je w miejscach bardziej suchych i bardziej wilgotnych i wszędzie dają radę, różnią się tylko wysokością. Nie spotkałam jeszcze takich o bardzo drobnych kwiatkach, jak spotkam to kupię.
Moim następnym pewniakiem jednorocznym jest smagliczka, wysiewa sie wprost do gruntu, szybko rośnie, kwitnie całe lato i mocno pachnie... same zalety. W przyszłym roku wysię duży pas pod murkiem oporowym, tam gdzie zawsze usycha nam trawa. Liczę, że smagliczka da radę
Moja tegoroczna z bukiecikiem różyczek

Ogród z lustrem 21:24, 24 wrz 2012

Do góry
berberysy 'Starburst'

Przeszukałam i na 50 stronie znalazłam.

Ogród Magdalenka 21:23, 24 wrz 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)

Mój kawałek raju II 21:14, 24 wrz 2012

Do góry
Moniko cieszę się, że mogłam chociaż troszeczkę przybliżyć leśne zapachy

Irenko no wczoraj się udało niewiele nazbierać, wyszła miseczka na zupkę i smażenie i 3 słoiczki kozaków do octu
Kolorowy ogród na piasku 21:14, 24 wrz 2012

Do góry
akanta napisał(a)

Zachwycający obraz,trudno mi oderwać wzrok -tak piękne zestawienie.Dzisiaj trochę połażę u Ciebie.

Akanto, dziękuję ,.. zestaw na jesienne dni
Bajkowy ogród Weroniki 21:13, 24 wrz 2012

Do góry
elzbieta_b napisał(a)
Weroniko, widzę piękno Twojego ogrodu i czuję jego zapach. Jestem zachwycona ![/quote

Dziękuję elzbieto_b. i załączam dla Ciebie astry moje ulubione.
Nie wpisałaś swojego wątku...

Ogród rozy333 21:11, 24 wrz 2012

Do góry
Witam miłych gości pracy w ogrodzie sporo muszę zdążyć przed szpitalem po operacji to już nic nie zrobię ,a tak mi kwitły w tym roku lilie

Mój mały raj na ziemi :) 21:09, 24 wrz 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)

!

Anula!!! Wow! ale ta rabata wypiękniała, jest baaardzo elegancka....
Mój mały raj na ziemi :) 21:08, 24 wrz 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
Moja nagroda w konkursie!
piękna, elegancka i pasująca do ogrodu nieprawdaż ?

jeszcze nie wiem czy ten rh tam zostanie...czy hosty...a może kula lub horti?

Piekna!!! Idealna do Twojego ogrodu - to fakt
Ogród z lustrem 21:07, 24 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu to zdjęcie będzie dla mnie inspiracją! Zastanawiałam się nad zmianą obsadzeń pod grujecznikiem i już wiem co tam powinno rosnąć.

A cały ogród po prosu ŁAŁ !

Nigdy nie mów nigdy 21:07, 24 wrz 2012

Do góry
i róże

i ten pomylony tojad

w piątek zaczynamy cebulową akcję
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies