bardzo dobrze pamiętasz.pomyslilas się o 3 ale trochę zmieniłam przebieg ścieżki i mam jeszcze jeden plan który trochę zmniejszy ich ilość jeśli wejdzie w życie.
Na wiosnę to będzie pusto zupełnie.teraz też je mało co widać.czasu im trzeba
Sylwio, to napiszę teraz tutaj Może dziewczyny też podpowiedzą?
A jakby na lewa stronę dać te trzy graby/buki o których myślisz,do tego przed hortensjami jakiś zimozielony carex np. Ice Dance na całej długości rabaty a z tyłu żywopłot z wąskiego cisa-tylko nie wiem ile tam masz miejsca i czy cis się zmiesci?
Do tego hortki, które już masz i pomiędzy nimi czosnki główkowate?
Dziś wreszcie dotarła mączka, od razu po pracy wzięłam się za przekopywanie rabat,które powstaną na wiosnę.1/2 udało się zrobić ale ziemia jest w opłakanym stanie.Sucha jak pieprz,podlewanie nic nie daje a deszczu nie było od 2 miesięcy.Dobrze mi zrobił ten wysiłek,bo w pracy stresująco.Wiecej obowiązków na mnie spada niż jestem w stanie zrobić w 8 godzinach.Doba musiała by się nie kończyć.Gdybym była młodsza to pewnie tak jak Polinka odcięłabym się od Tych którzy wyzyskują i nie szanują ludzi i też zajęłabym się ogrodem zawodowo
Mam nadzieję że mój wysiłek zaprocentuje kiedyś i zdążę się nacieszyć ogrodem,który da satysfakcję i ukojenie