Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:32, 29 sie 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

uwielbiam !

I ja też! Będę kopiować, bezczelnie
Miłkowo - sezon 2016-2022 19:30, 29 sie 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)

to tez smieszna roslinka, sebek pisal tu wczesniej jak sie nazywa ale zapomnialam

swiecznica vel pluskwica..
Kondziowy ogrod cz II 19:26, 29 sie 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Wow! Piękne
Beskidzkie marzenie 19:24, 29 sie 2016

Do góry
U mnie lekko pokropilo, latalem z wiadrami jeszcze...
Super donice
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:22, 29 sie 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
widziałes Twój ubiegłoroczny kosmos się rozsiał i kwitnie

A u mnie wyginely, jeden mam I jeszcze nie kwitnie
Masz racje, dziwny ten rok...
Coś jeszcze, coś więcej... 19:18, 29 sie 2016

Do góry
Jola - dorwalem się i od razu ruszyłem na niego ze szpadlem Chwastów nawet nie ma tak dużo Byleby na zdjęciach nie było widać

Monia - no musisz się poprawić Choć jak popatrzyłem potem na kartkę to odstepstw od projektu jakichś dużych nie mam

Madzen - ciesze się

Olka - we wrześniu będzie ciąg dalszy. Tylko nie wiem czy kupić te molinie w Wojslawicach czy u siebie?
Lawendowy zawrót głowy 19:05, 29 sie 2016

Do góry
Jola - sprawdź osutkę sosny w necie... Tak mi się wydaje, że to to
Coś jeszcze, coś więcej... 18:42, 29 sie 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Kasia - teraz, a kiedy? Duże są, za duże w tamtym miejscu Zobaczymy jak to zniosa, może przeżyją

Justyna - Jezowek teraz będzie mniej. A może i więcej? Dokupilbym jakieś odmianowe, miejsce nawet miałbym na nie
Jak mogłaś się zgubić? Mus na żywo zobaczyć, choć... teraz nie ma czego oglądać, bo pochlastalem rośliny mocno. Niech idą w korzeń

Ziemia z Tesco - z 12 zł na 2.99 zrobili przecene - to wziąłem wszystkie worki jakie były

Iza - zapitalem jak mały samochodzik Ale zdążyłem przed deszczem wszystko pochować Na szczęście
Na wiosnę powinien być już widoczny efekt działań Zobaczymy co padło, a co urośnie

Powinnam czesciej zagladac do tesco, nie dosyc ze ziemia tania to mialabym juz dekoracje swiateczne

Lawendowy zawrót głowy 18:40, 29 sie 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
wszystko miałam zdrowe dopóki nie przyjechał Sebek i nie zdiagnozował ))

jak wiecie co jej zrobic to prosze piszcie ) Topsin moze byc?

A co za chorobsko? Ja myslalsm ze to siuski mojej psiny tak dzialaja
Lawendowy zawrót głowy 18:26, 29 sie 2016

Do góry
wszystko miałam zdrowe dopóki nie przyjechał Sebek i nie zdiagnozował ))

jak wiecie co jej zrobic to prosze piszcie ) Topsin moze byc?
Lawendowy zawrót głowy 18:02, 29 sie 2016

Do góry
Karolinka zawsze to troche odmiany bo same juz nudy i durs tak samo.

Nawigatorka ja Tys na bryle przyszła bos Ty bryki nie widziała hahaha na Sebka zas chciałaś looknac /)))

Sebek hahaha nie wiem czy dasz rade patrzec hahah ))) albo Ty w krzakach albo ja z wypiętym tyłkiem ech ten paparracji sensacji szukał )))))
Lawendowy zawrót głowy 17:59, 29 sie 2016

Do góry
Kasiu moj pies to anioł hihi zeby jeszcze z toalety umiał czasami korzystać to by juz było idealnie )))) Fotkie Sebkowe tez mi sie podobaja Sebek po pracy a my od teściowej z Tarnowa i z drżącym sercem jechaliśmy co by chociaz pol godziny przed nim w domu byc )))

Kawa daj spokoj z tymi cenami katastrofa. Czasami w moim CO da sie cos taniej wyhaczyc rozplenice i jezowki no i zolte liscie drzew i taka pikna ta jesien bedzie ))) jak modrzew sie okurczaczy i mu liscie nie spadną za wczesnie to bedzie to moj ulubiony czas.

Chojna ciesze sie ze Ci sie podoba zwłaszcza oczami Sebka foty uroku dodają )))

Ryska Tobie rowniez miłego tygodnia zycze ))

Amelko no Tys przeciez chodzący dobry nastroj )) uwielbiam te Twoje telefony ))) zawsze sie człek odstresuje )))

Jazzy takie słowa w Twoich ustach to juz wygrałam ! /))))) buziol. Musze do Ciebie na składanie pergoli przyjechać nauki by mi sie przydały ))))

Justys szerokie kadry mowisz hihi u mnie to tylko dwa kawałki n i moniec w zasadzie ale postaram sie . No nikt u mnie od tygodni nie plewil zapytaj Sebka jak sie musiał męczyć zeby na fotach chwastów nie było ))))
Lawendowy zawrót głowy 17:56, 29 sie 2016

Do góry
Do albumu rodzinnego powiadasz?

Na Pw mi chociaż prześlij
Coś jeszcze, coś więcej... 17:55, 29 sie 2016

Do góry
Kasia - teraz, a kiedy? Duże są, za duże w tamtym miejscu Zobaczymy jak to zniosa, może przeżyją

Justyna - Jezowek teraz będzie mniej. A może i więcej? Dokupilbym jakieś odmianowe, miejsce nawet miałbym na nie
Jak mogłaś się zgubić? Mus na żywo zobaczyć, choć... teraz nie ma czego oglądać, bo pochlastalem rośliny mocno. Niech idą w korzeń

Ziemia z Tesco - z 12 zł na 2.99 zrobili przecene - to wziąłem wszystkie worki jakie były

Iza - zapitalem jak mały samochodzik Ale zdążyłem przed deszczem wszystko pochować Na szczęście
Na wiosnę powinien być już widoczny efekt działań Zobaczymy co padło, a co urośnie
Lawendowy zawrót głowy 17:36, 29 sie 2016

Do góry
Sebek on zdążył na wszystko ale te foty musza w archiwum domowym zostac

Agatko macham rowniez /))) Sebek to zdolniacha sliczne fotki robi , miejsca nieciekawe stają sie intrygujące ))

Reniu nie wiem co to moje maja na tych żółtych igiełkami prążki ciemniejsze musze poczytac zrobie fotke tylko nie wiem czy zdążę bo sie niezła burze u mnie zapowiada .

Aniu Tys kochana dziewczyna ))ale wiem jile chwasciorow mam na tyłach a surfinie na balkonie o zgrozo uśmiercone . Troche mi ich szkoda bo takie sliczne były.

Amelka no dyc szkoda ze cała w nich nie mogłam wystąpić )))
Coś jeszcze, coś więcej... 17:27, 29 sie 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Druga strona jeszcze nie tknięta... Tam tylko przesadziłem 6 róż i jakieś 15 przywrotników I wyciepałem parę jeżówek

no to rzeczywiscie nie tknieta. Pojecie nie tkniecia jest wzgledne jak widze tak samo jak pojecie czasu

Ciekawa jestem fotek po rewolucji czyli tak za rok jakos. Ach ten czas
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 17:05, 29 sie 2016

Do góry
elzbieta_g napisał(a)
przybiegłam z FB rany ale miałas cudownych gosci ja bym chyba padła z wrażenia
stworzyłas cudowny zakątek

Katkak napisał(a)
Wspaniała wizyta i tyle ciepłych słów. No dla takich chwil się żyje . A, że mój Kasiulek jest the best - to wiem od dawna .

sylwia_slomczewska napisał(a)
O matko energia wprost kipi po tym spotkaniu tak z Ciebie jak i z Danusi
Wyróżnienie nie lada, I Szefowa u Kondzia też była
Też niezapomniany ogród mają

chojna napisał(a)
Pięknie , po prostu pięknie i jeszcze raz pięknie !

Agania napisał(a)
Po tylu wrażeniach, jak ja sobie włosy uczeszę do pracy
Agania napisał(a)

Przepiękne ujęcia, mistrzowskie zdjęcie Danusiu...Kasiu masz cudowną pamiątkę i chwile nie do zapomnienia

eee_taam napisał(a)

mnie nawet brwi stanęły ...bo skoro Kasia pisze ze skonczyła ogród ..a tu znowu robota w planie ..to ja mam przed soba 10 latkę ..nie b ede sie nudzic

mira napisał(a)
Zaglądam co tu takie porządki no i już wiem. Kasia miałaś super spotkania, ogród pięknie wyglądał po tylu pracach, ach te kanciki. A najlepiej wyglądałaś Ty - szczęście sie super ogląda.

pozdrawiam

MiloslawaIwaniecPlizga napisał(a)
Podzielam zdanie Danusi,że Kasia jest nie tylko utalentowaną i pracowitą ogrodniczką,lecz także piekną i fotogeniczną kobietką

Ile tu fajnych nowych zakątków ,kącik słoneczny -fajowy

Ogród morski w domu...myślałam,że to fotki z wakacji z jakiejś rafy koralowej

Sebek napisał(a)
Cudne ujęcia Ci Danusia zostawiła Sam jestem posiadaczem paru i wiem jaki to zaszczyt i zaskoczenie oglądać potem te zdjęcia

abiko napisał(a)
Kasia, wspaniała spotkanie. Faktycznie zupełnie inny ogród okiem Danusi Chyba obie naładowałyście akumulatory, jakby Ci zostało energii przelej ją na mnie Buziol

Rany - bardzo dziękuje za takie miłe wpisy, gdybym miała kompleksy to właśnie czułabym się wyleczona Na szczęście powtarzam sobie że skupiać się trzeba na pozytywach i nie zważać na niedociągnięcia - bo one zawsze gdzieś będę i mają za zadanie ucierać nam nosa gdy się zadziera...

W życiu stosuję zasadę równowagi i nie pozwalam sobie na zbytnią pychę, praca nad sobą sprawia mi ogromną radość i satysfakcje, a jak do tego czytam Wasze wpisy to wiem że mi się to serce mi rośnie

Ogród w tym kształcie to zasługa bycia tutaj, niemal każda rabata została uszlachetniona dzięki podpatrywaniu pomysłów innych. Ma jednak swój charakter, indywidualizm, pełno wim ciekawostek ale i niemało niedociągnięć - i to jest piękne bo jest taki ludzki, nieidealny i za to jest ciekawy

Sebuś - to właśnie dzięki wizycie Danusi u Ciebie, odważyłam się Ją zaprosić do siebie - to u Ciebie pisała że do 300 km przyjeżdża

Tak jak powiedziała Katka - dla takich chwil się żyje

Coś jeszcze, coś więcej... 17:01, 29 sie 2016

Do góry
Dalie leżą, znowu... Przynajmniej ładnie zakwitły

Wykopywane rośliny przenosiłem do garażu

I wiecie co? Tyle mam zdjęć...

Podsumowując co się dziś działo Wg kolejności na rabacie

Zmniejszyła się ilość przywrotników - na ich miejsce trafiły ostróżki i 3 przesadzone róże.
Dwie Anabelle trafily pod płot, przed nie białoobrzeżone hosty.
Buk przed Anabelle nie wyleciał - będzie ekran. Z grabem czekam na jesień, przyszła lokalizacja jednak nieznana
Rozplenica nie tknięta (brawo ja )
Następnie rosły sobie w spokoju trawki, szałwie, rozchodniki, perovskie, werbeny, jeżówki, firletki - już nie ma Są trawy wymieszane z szałwią Sensation Deep blue (buziak Jola), do tego moje nieogarnięte w tym roku rozchodniki. Jak szałwie przestaną na jesień sedum będzie jak znalazł Między hortki a ten zestaw wcisnąłem mikołajka Na koncu rabaty zamiast perzu rośnie teraz szałwia, również od Joli Reszta - jeszcze bez zmian Jedynie jak grab wyleci (za jakiś miesiąc) wcisnę na jego miejsce przegorzan w większej ilości, a na miejsce przegorzanów dam molinie Karl Forster w ilości sztuk trzy

Druga strona...

Bez rewelacji Róże The Fairy zamieniły się miejscem z przywrotnikiem, który poszedł na tył. Będzie się opierać o murek. Fairy na brzegu jednak nie są same Dostały w nogi żurawki Georgia Peach oraz carexa Bronze Form. W plecach rośnie teraz szałwia Caradonna Dolożyłem też parę gałązek szałwi do jarzmianki, będę sprawdzać czy uda się ten duet

Aaaaaa! Wspomniałem, że zrobiłem w międzyczasie przedpłocie?
Rośnie tam teraz odętka, werbena, jeżówki, perovskia i przywrotniki. Parodia słynnej pinterestowej rabaty Jeszcze coś ma tam być, mam zapisane na kartce Chyba carexy o ile dobrze pamiętam
Lecę coś tam dosadzić, bo przestalo padać

Jak ktoś dotrwał do końca posta to... macham

Coś jeszcze, coś więcej... 16:48, 29 sie 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Ano Mega spóźnione...

nie tak mega...u mnie przebarwione od 2 tyg moze albo mniej
ale bardzo je lubie
u ciebie tez wypasione

identycznie jak te hortki przebarwia sie roza acropolis
Coś jeszcze, coś więcej... 16:45, 29 sie 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
te hortki to silver dollar ?

Ano Mega spóźnione...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies