Rysowanie z natury, to obecnie jak dla mnie czarna magia... może dlatego, że jeszcze nie próbowałem?
Więc odpowiedź na Twoje pytanie brzmi - nie...ale postaram się to zmienić Lubię się rozwijać, nabywać nowych doświadczeń, umiejętności, więc na pewno spróbuję Pozdrawiam
Dajano,
Dziś mam zamiar zrobić pierogi z kaszą gryczaną.
Nadzienie do pierogów: kasza ugotowana na sypko, okraszona podsmażoną cebulką z grzybkami,do kaszy dodajemy tarty oscypek, ser wędzony albo żółtym ,topliwym serem.Ser może być i zwykły twaróg ,jak innego w lodówce nie ma.Do tego wbijamy jeszcze jajko,solimy,pieprzymy i nadziewamy pierożki.
Całość przed podaniem okraszamy skwareczkami z cebulką,i serwujemy z kapustą kiszoną lub ogórkiem kwaszonym,albo inną surówką
Trochę roboty z lepieniem,ale zawsze robię na 2 razy ,żeby starczyło.
Smacznego.Zdjęć nie ma ,bo nadzienie nie fotogeniczne.
Wchodzę i widzę, że niezła konwersacja na moim wątku...ale po kolei
Przygotowywanie oczka na zimę, zostawiłem sobie prawie na sam koniec, bo nie jest to przyjemna praca... ręce z zimna mi opadają i nie wiem jak daję radę pisać Na wiosnę muszę znów zakupić nowe wkłady do filtra, gdyż te już się nie spisują jak powinny...
Aniu jakie to fajne co piszesz - piękny sen
Być może czujesz ,że ja planuję moje trzy sprzed domu przesadzić...a w ich miejsce będą wiśnie " ogrodowiskowe" Umbraculifera.
Tak jak napisała Madzia - jesteś niesamowita Masz zdjęcie na każdą "okazję"
Utknęłam na pintereście - równie niesamowity czasopochłaniacz jak gap i houzz
te szczeliny już nie są takie duże ja na zdjęciu, ten kompostownik składa się jak klocki i po przestawieniu go na docelowe miejsce podociskałam, bo też mi się wydawało że są za duże
Mój mąż będzie zadowolony, jak dam mu na wiosnę taki wzór Pięknie!
A tak w ogóle, coraz piękniej się u Ciebie robi, jesiennie i oszroniono również.
Pozdrawiam cieplutko
Jeżeli mogę się wtrącić...
Też zrobiliśmy taki błąd...za duże przerwy między deskami w kompostowniku. Teraz się wysypuje i kombinujemy, żeby jakąś siatkę plastikową o małych oczkach tam wsadzić, od wewnątrz ją przymocować. I zrobimy to na wiosnę, jak będziemy przerzucać kompost z jednej komory do drugiej.