Karolino,
Tam, gdzie dojrzałaś cisa jest ich więcej, bo cały żywopłot, ......który kiedyś będzie żywopłotem
teraz jest malutki....(wyściółkowany siankiem )
i dale i dalej
nawet pomoc przyszła
każda warstwa obowiązkowo podlana była wodą,
i to koniec, bo juz nie dawałam rady sięgać do góry ani grabiami ani konewkami
teraz poczekam aż siądzie i chyba resztą siana jakie zostało to wydłuże kompostownik bo będzie za wysoki
No i zaczęło sie robienie warstwami
wodorosty prosto z rzeczki:
potem jak w cieście warstwa wodorostów z jabluszkami
i na to trawa i tak w koło
a kupka rosnie (widły jako miarka
A tak oto pojechałam przygotowana
jabłuszka jako papu dla kompostownika
preparato do przyspieszania kompostowania Biopon:
oczywiście widły, grabie ect...
mój kompostownik:
Zwróććie uwagę na widły określają jego wysokość i ogrom mojej pracy zarazem
Nakarmiłam duszę
Przeczytałam co ważne jest Vivo dla ciebie w ogrodzie i zgadzam się z tym co piszesz tylko jak to osiągnąć....?)))))))))
Mówię o doborowym towarzystwie roślin itd...
Ciekawa jestem zapachu tej różyczki co na 10 m daje
Jest do kupienia?Widzisz czasami taką odmianę ?
Marto, jeszcze mam nadzieję, że uda mi się tak dobrać rośliny, a głównie byliny, aby spełniały moje oczekiwania....
Mimo Twojego powątpiewania zapewniam Cię, że Perennial Blue w słoneczny dzień bardzo mocno pachnie ......Swoją kupiłam w szkółce w Końskowoli.....mają swoje róże tez w sklepach w Lublinie, jeśli chcesz podam Ci dane tej szkółki
Chwalą cie tu i chwalą
Takie sobie te buszkpaniki z miskantami
Takie widoczki wszędzie ......... będą za rok!!!! Pokopiujemy Cię starsznie!!!!
Potworze jak możesz ukrywać takie zakątki!!!!! Idę storpedować Twój wątek z prośbą o zdjęcia
Superrrrrr Aniu .... Tak trzymaj .... należał Ci się odpoczynek Fantastyczny basenik ... a mogę zapytać o jego średnicę bo pozbywam się swojego malucha i szukam podobnych rozmiarów ....
Sylwia ja sie tak zmęczyłam, że ledwo z wody wylazłam...... pływam by odbić sobie cały sezon........... z powodu przygotowań do spotkania, gapiłam sie tylko na balię......... i aż mnie denerwowała..... upał , gorąco, a szkoda czasu na przyjemnosci........ tyle było do zrobienia......
Wcześniej też miałąm ale mniejszy... i niezbyt był wygodny.. ot poopalać się..... a w tym można sie zmęczyć.. ja pływam w kółko ... 10 razy w prawo, 10 razy w lewo..... itd
A średnica to chyba 5,5m, a głebokosć ... 1,3m... i koniecznie filtr piaskowy..... na to nie żałuj.... regularne odkurzanie dna załatwia czystość wody.... tak co 2 tygodnie..... jak dzieci naniosą brudu to raz na tydzień wystarczy...
Stwierdziłam że taki basen to mniej niż wczasy dla jednej osoby..... jak dołoże cenę wody i prad do filtra i chemię..to i tak taniej niż bym gdziekolwiek pojechała A już swoje najezdziłam, już mi się nie chce tyłka ruszać nigdzie...
uffff znalazłam swoją odpowiedź wiem ile to kosztuje bo kupiłam 7m na 4m w prostokącie ale ze względu na to iż musiałabym poziomować teren na taką długość pozbyłam się basenu .... Wolę zdecydowanie koło i takie nabędę ..... Bardzo dziękuję za informację
Mam lepsiejsze zdjęcia!
A klona może zrobię w zawijasku ???
No Justyna
Ale mi się podoba!!!!!!!
i żurawki .... cudnie sie zrobiło ten żółty kolorek dodaje takiego swietniego kontrastu
Ale Ci zazdroszczę!!!
a kostrzewę daj pomiędzy bukszpana bo ona jak nie kwitnie to niska jest,
a za bukszpanami cos wyższego, może podziel sobie jednego msikanta morning lighta i tam wsadz małe sadzonki, wg mnie by tam pasowały,
no i tawuły wsadzone!!!! poszalałaś na całego!! za rok będą śliczne żółte kuleczki przed wejściem i piękny wiąz się zażółci, no i klonik zaczerwieni
pod klona daj skarpetkę z hakone!!!!!
Cudnie
Na początek kanna w donicy - przerosła mnie wredniura
Wysiały i się begonie - chyba....Co najlepsze w tym roku mam brązowe, więc coś jest nie tak
No Sebku ale szczęściarz jesteś u mnie bergenia się rozrasta aż w nadmiarze, ale jesz cze nigdy nie wysiała się, za to teraz werbena daje popisy, miałam jedną a teraz 1/3 ogrodu, co mnie bardzo cieszy, czekam teraz na nasionka tej niższej