Agacia jesteś dorosła jedz co chcesz,ale pamiętam człowiek mięcho musi jeść i dzieci powinny je jadać .
Wystarczy,że nie będzie się go jadło więcej niż to jest konieczne,a przyczyniamy się do tego by bezsensu nie zabijać zwierząt
W tej ubojni co byłam proces zabijania trwa krótko i sprawnie,ale gęś jedzie za gęsią i tu jest problem bo one czują ,że coś złego wisi w powietrzu .Ja dokładnie nie pamiętam,ale ostrze wbijało się w szyje ,ile taki ptak jeszcze czuje i żuje od takiego wkłucia nie wiem,nie patrzyła na to tak dokładnie.
W tv był reportaż jak bydło prądem się traktuje również taśmowo i że nie zawsze taki prąd od razu powali zwierzę i to się powtarza do skutku ,ale to nie było w Polskich ubojniach chociaż można się domyśleć,że stosuje się i u nas te metody .
Ja jako dziecko jeszcze widziałam,a bardziej słyszałam bicie świni na wsi .Okropne dźwięki ,ale świnia wrzeszczy jeszcze przed,ale dźwięk jest bardzo przejmujący i trauma zostaje na długo u podglądacza małego
Kury tak mają raz dają dużo jaj,że wieś by wykarmił ,a innym razem zbiera się je jak złote
Jak to? Ja wklejam z programu Kodak Easy Share i to dowolną ilość.Niestety po jednym zdjęciu ,a to trochę trwa.
Miłe co piszesz i cieszę się że Ci się podoba u mnie
Tematy inne tu poruszane ,też są częścią ogrodu ,więc warto wyrażać swe zdanie
Karolina w środku obwódki rośnie Epimedium.