Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Leny.

Ogród Leny.

popcorn 12:29, 14 lis 2012

Lenko cudne kolory u Ciebie!
A co tutaj w obwódce bukszpanowej - powojnik bylinowy?
Martek 12:39, 14 lis 2012

Agacia napisał(a)
Lenko, a ja właśnie zjadłam kotlet ze sklepowego kurczaka i po przeczytaniu ostatnich stron poważnie rozważam powrót do wegetarianizmu!

Pokaż zdjęcia pawi!

Agacia jesteś dorosła jedz co chcesz,ale pamiętam człowiek mięcho musi jeść i dzieci powinny je jadać .
Wystarczy,że nie będzie się go jadło więcej niż to jest konieczne,a przyczyniamy się do tego by bezsensu nie zabijać zwierząt
Martek 12:46, 14 lis 2012

marzena napisał(a)
Lena, bardzo miłe jesienne klimaty u Ciebie w ogrodzie, pieknie prezentuja się Twoje rośliny
nie od razu zorientowałam się z czego ta 'sucha rzeka' haha

no, mięso drobiowe to jedyne jakie jem ...nie wiem, czy na zdrowie wyjdzie mi ten opis ...
chociaż kiedyś oglądnęłam program o 'produkcji kurczaków' w obiegu zamkniętym...szkoda o tym mówić...

no, w każdym razie od sąsiadki mam świeże jaja, bo wlaśnie hoduje kury, ale ostatnio już bardzo rzadko, chyba gorzej niosą...

W tej ubojni co byłam proces zabijania trwa krótko i sprawnie,ale gęś jedzie za gęsią i tu jest problem bo one czują ,że coś złego wisi w powietrzu .Ja dokładnie nie pamiętam,ale ostrze wbijało się w szyje ,ile taki ptak jeszcze czuje i żuje od takiego wkłucia nie wiem,nie patrzyła na to tak dokładnie.
W tv był reportaż jak bydło prądem się traktuje również taśmowo i że nie zawsze taki prąd od razu powali zwierzę i to się powtarza do skutku ,ale to nie było w Polskich ubojniach chociaż można się domyśleć,że stosuje się i u nas te metody .

Ja jako dziecko jeszcze widziałam,a bardziej słyszałam bicie świni na wsi .Okropne dźwięki ,ale świnia wrzeszczy jeszcze przed,ale dźwięk jest bardzo przejmujący i trauma zostaje na długo u podglądacza małego

Kury tak mają raz dają dużo jaj,że wieś by wykarmił ,a innym razem zbiera się je jak złote
Martek 12:49, 14 lis 2012

Leno cześć
Po pierwsze przepraszam,że się rozgadałam po drugie piękne te fotografie twoje jak zawsze.
I jeszcze szałwia widzę ma się nawet dobrze ...
Martek 12:49, 14 lis 2012

Lena napisał(a)

Jeszcze raz bo są piękne
Martek 12:50, 14 lis 2012

Lena jakim cudem mieścisz tyle zdjęć za jednym postem ?Tylko 4 było można zawsze???
Lena 13:16, 14 lis 2012

Jak to? Ja wklejam z programu Kodak Easy Share i to dowolną ilość.Niestety po jednym zdjęciu ,a to trochę trwa.
Miłe co piszesz i cieszę się że Ci się podoba u mnie
Tematy inne tu poruszane ,też są częścią ogrodu ,więc warto wyrażać swe zdanie

Karolina w środku obwódki rośnie Epimedium.
Moniika 15:21, 14 lis 2012

Przepiękne fotki ! Trawy ozdobne cudne pozdrawiam M
gusiarz 18:11, 14 lis 2012

Cudne wszystko...
anula_wn 18:27, 14 lis 2012

przeczytałam widać za mało i zostaję przy jedzeniu mięsa
fotki cudne !