ja też ale, że od razu tak tyle stron natrzaskałaś, mniej, ja nie dam radę, historyku sztuki! jaka jest odmiana żeńska.. tego tytułu, zawsze mam z tym problem
Dzisiaj mam piękny słoneczny dzień od rana cieplutko i słonecznie
Byłam dzisiaj w mieście i kupiłam w biedronce trochę cebulek a teraz idę wstawić perliczkę do pieczenia po belwedersku, będzie na obiad, wpadnę wieczorkiem
No miejsca między ogrodzeniem i jałowcami jest jakieś 50-60 cm, więc uważam, że nie tak mało na jakoweś trawy. Raczej wolałabym tutaj wysokie, żeby było je widać zza hortensji.
i jeszcze mam pytanie co do tej trawy, którą dostałam po sąsiedzku czy to nie jest właśnie mozga? niestety ja nie umiem jej zidentyfikować
jeśli mogę tylko o info jak osiągnąć taki efekt co zrobić, dziękuję z góry pozdrawiam
To jest 5 letnia sosna samosiejka, żeby uzyskać taki efekt nie wolno wyrywać Igieł bo właśnie (co doskonale widać na zdjęciu ) w miejscu gdzie jest igła powstaje nowy odrost, jeśli wyrwiesz igłę to nie ma z czego wyrosnąć. poza tym są poodcinane całe końcówki bo były za długie, sam nie sądziłem że tak pięknie odrośnie.Teraz wygląda inaczej to jest ta wygięta duża sosna pokażę foto
Jak zobaczyłam Zbyszka pierogi, to nawet pisać nie mogę, bo mi ślinka leci.
Mam prośbę o nazwę tego kwiatka. Wysiałam z nasion na wiosnę do doniczki, w maju przepikowałam do gruntu Rośnie i kwitnie pięknie, ale nie wiem co to jest, czy jednoroczna , czy bylina. Podobne do rudbekii, ale coś mi nie pasuje. Pomożecie?
A to moja Wiltonii przysposabiana na choinkę... Ciekawe, czy dożyję efektu końcowego ...???
Ten jałowiec ma spore roczne przyrosty, tylko dość wiotkie. Powodzenia życzę
ba, ale tu wyzwanie!! jak uda ci się, zapiszemy cię w księdze Guinnessa!!! toż to wyczyn z tym Witonim, zacz on płożący jest, a ty go w górę!
rabaty piękne, nie wiem, po co wyszukiwać eleganciej, jak jest swojsko, naturalnie i zachęcająco, Ja odbieram twój ogród jako cud natury, wszystko piękne, naturalne i radosne