Magdziu, a ja też mogę popatrzeć?...
No..... to mnie urzekłaś tym wiankiem .. I to nie li tylko przez hortensje, ale przez kształt, a nade wszystko - przez umiejętności
Będę się uśmiechać przed Bożym Narodzeniem o wianuszek z .. jemioły?...
Mogę?... Albo chociaż instrukcję...
Hortensję Rosita czeka eksmisja Od 4 lat zakwita tylko jednym kwiatem... Jest pięknym krzakiem, ślicznie się przebarwia, nigdy nie omdlewa - - - no i co z tego?????
witam Bogusławie z niecierpliwością czekam na wiadomość, trochę sosnę dziś wygięłam mocnej i takie ma miejsce nie wiem czy nie za ciasne ale będę ją formować na małą
tutaj widok z przodu trochę nieciekawy tutaj z boku chyba lepszy ale już jej nie przesadzę bo i tak pierwsza mi się nie przyjęła, aha zapomniałam to jest ta sosna co ma pokrój taki szeroki ku górze a nie taki tradycyjny jak choinka(stożkowy) nie wiem czy to ma jakieś znaczenie
a tutaj widać jak lekko jest przechylona od wyginania, mam ją wyprostować czy już wyginać , i w którą stronę bo własnie myślę i nie wiem czy jeszcze na to za wcześnie, bo konar ma bardzo gruby, twardy czy jak to tam się mówi.
ma nadzieję że się nie gniewasz że zasypałam cię pytaniami jeśli możesz udziel info chociaż na temat sosny bo to dla mnie najważniejsze
Kory po prostu możesz nasypać grubszą warstwę, chwasty na pewno się pojawią, ale w mniejszej ilości
Coś chabrowego....
Może ostróżki?
Albo trzykrotki - kwitną od wiosny przez całe lato
Jedne i drugie piękne Ostrózki są wysokie prawda? ale pomiędzy roże i hortensje mogłabym ..Fajnie mi doradzasz ,ciesze się bo nie znam zbyt wielu roślin .Wielkie dzięki
Kochani a teraz dzisiejsze szybciutko , w locie robione zdjęcie mojej pomponelli która szaleje z ilością kwiatów - uwielbiam ją
Ok. 17 musiałam podjąć decyzję w dosłownie pół godzinki...................czy jadę, a dosłownie - dojadę z dziećmi do Hiszpani
Tylko nie myślcie, że jestem szalona czy coś
Hmmm co tu mówić .......................
Buty na nogi, torebka na ramie, dzieci do auta i lecę do banku bo zamykają o 18
Koszenie trawy, doniczki z okien, sprzed domu i z tarasu powynoszone do warzywnika - tam działa nawadnianie, które je "obejmie", pakowanie, tankowanie, kwiatki w domku też chcą pić
Ciuchy do walizek, dzieci piszczące i szalejące z radości pogoniłam na podwórko, żeby mi tu nie przeszkadzały........Oj w expresowym pakowaniu to ja jestem bardzo wprawiona.............w zeszłym roku również miałam takie "akcje"
Ja jestem taka troszkę szalona.......ale w końcu to koniec wakacji - trzeba korzystać
I tak teraz chciałam wyłączyć komputer, ale musiałam wam odpisać
Kochani dosłownie za 30 minut wyjeżdżam więc buziaki
Zdjęcia będę pstrykać i oczywiście pokazywać Laptop jest? tak, tak jest spakowany.
Dzieci śpią, więc pozostaje mi je tylko zanieść do auta i w drogę - zaznaczam, że uwielbiam jeżdzić samochodem
BUZIAKI
ale Ty szalona kobitka jesteś,
ale to dobrze że umiesz z życia korzystać, pozdrawiam i szczęśliwej podróży życzę
Róże się zaaklimatyzują i będą dobrze rosnąć. Możesz je podsadzić np. taką niską kocimiętką??Ona na pewno zniesie upał - i szybko rośnie
Dziękuję Sebek ,myślałam o kocimiętce tylko czy wszystkie koty z okolicy nie będą mi miauczały pod oknem?hi.Jeden mnie odwiedza ,przychodzi wieczorem na michę .A czy szałwia omszona rośnie w pełnym słońcu ?.twoja rabata wygląda ślicznie a róże maja sie dobrze Pocieszyłes mnie bo juz się martwiłam .Dosadzę więc jeszcze róz kilka
Druga rabata jest dla mnie trudna ,niestety to południe ,,słońce grzeje przez cały dzień .Jakie rośliny przetrwają w pełnym słońcu? Przed tą rabatą będzie chodniczek z kamienia ,a przed chodniczkiem po prawej stronie tarasu fontanna Ogromne ciurkadełko .Przy samym tarasie tez będa rośliny .jeszcze nie wiem jakie z uwagi na upalne słońce Czy ktoś mi pomoże je wybrać .To ma być romantyczne miejsce pełne pachnących kwiatów .Róże mają tu zbyt gorąco Co prawda dwie mi rosną ale jakoś marnie