Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik mimo woli 22:15, 27 sie 2012

Do góry
Aniu, bogdziu..wcześniej pokazywałam fotki roślinek, rabatek .. i była cisza... a tu Hawajaje i od razu ruch na forum

Wiec na dobranoc powtórzę jakąś fotkę.....

Nigdy nie mów nigdy 22:14, 27 sie 2012

Do góry
Witam po przerwie. Ale się stęskniłam za Wami
Najpierw dla Julitki limki

Są jeszcze malutkie, ale bardzo się starają

Puste pole z wysepką kwiatową 22:12, 27 sie 2012

Do góry
Elfik napisał(a)

Wiadomość dla Eni !!!!!!
Te liliowce są takie:

Dziękuję Elu, już znalazłam dla nich miejsce
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:12, 27 sie 2012

Do góry
Danusiu ja nie mam pojęcia jak ty to robisz, że ta twoja hortensja jest taka piekna. Wyjątkowy okaz.
Pięknie też trawiasto się u Ciebie zrobiło. Ja dopiero teraz dokupiłam sporo traw i nawet jeszcze nie rosną (toć już rok minął!) a tymczasem twój ogód faluje
Czy wsadzałaś niedawno Frosted Curls? Nie wiem czy ja coś robię nie tak, czy to urok tej trawy, ale strasznie jej końcówki obsychają.

I bezczelnie chcę Cię na coś namówić. Zawsze ten zakątek mi się wydawał (piękny owszem), ale również ciemny. Jakby tam czegoś brakowało. Potem zobaczyłam zdjęcie złotego buka. Cuuudooooo
Czy jest szansa na drugiego lub inne podobne drzewko?
Puste pole z wysepką kwiatową 22:11, 27 sie 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
superaśne ropuchy

Cześć Ania
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 22:10, 27 sie 2012

Do góry

Kubusiowo 21:51, 27 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Pełne szaleństwo przy kopaniu

Widać, że się świetnie bawiłyście. Przyjemne z pożytecznym Gosiu Kubusiowo wygląda niesamowicie.
Rododendronowy ogród II. 21:45, 27 sie 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Bogdziu ten rh przesadzaliście bo listki mu zżółkły czy po przesadzeniu mu pożółkły?

Przed przesadzeniem mu zżółkły ale to nie ma nic do rzeczy bo to normalne o tej porze roku i nie przez to był przesadzany. Rósł wciśnięty w inne krzaki bo to wrażliwy na mróz rh ale ze go lubie to wyciągnęłam trochę z tych krzaków a liscie opadają teraz to normalne.
Rododendronowy ogród II. 21:37, 27 sie 2012

Do góry
Bogdziu ten rh przesadzaliście bo listki mu zżółkły czy po przesadzeniu mu pożółkły?
Rododendronowy ogród II. 21:29, 27 sie 2012

Do góry

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 21:28, 27 sie 2012

Do góry
Witam się ze wszystkimi zaglądającymi

Następna odsłona ogródka za kilka lat

a obecnie wygląda to tak
Rododendronowy ogród II. 21:28, 27 sie 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Bogdziu, czy to prawda, że aż takie egzemplarze przesadzacie!!!??? Jestem zaskoczona, może też się odważę.

Rh dobrze sie przesadzają ale ich bryły korzeniowe bywaja wielkie i bardzo ciężkie. Tu masz przykłady jakiej wielkości rh były przesadzane w ubiegłym tygodniu.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:25, 27 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu, ale cudnie te trawki wyglądają. Cieszę się, że w sobotę będę mogła po raz kolejny obejrzeć Twój ogród.
Początki w Kruklandii 21:22, 27 sie 2012

Do góry
Joaska napisał(a)

Ładnie to wygląda, a żurawkom daj czas podrosna to będą bajeczne

...tak sobie siedzę i paczę, i sobie myślę, że zółtego tu brakuje... ciemno jakoś...
Dwa światy 21:20, 27 sie 2012

Do góry
Dzięki za odwiedzinki ,....byłam u Ciebie Marto i masz niezgorszy porządeczek,pozdrawiam

.....u mnie trochę tłoczno się zrobiło na rabatach

ogrodoweimpresjejolki 21:13, 27 sie 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Miłego dnia ,Jolu! U mnie wietrznie i pochmurno......

Pogoda to nawet zgodnie z zapowiedzią, ale jak to w życiu - musiałam zmienić plany i prace działkowe przesunięte - może na jutro ???

Irenko, faktycznie fajny miałyśmy wczoraj wieczór: I to nawet niekoniecznie z powodu łasuchowania, ale bardzo miłego towarzystwa. Mam nadzieję, że następnym razem do nas dołączysz

Mój kawałek raju II 21:11, 27 sie 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Dzisiaj po południu przed deszczem zebrane , dobre ponad 2kg, jutro dżemy i w syropie do deserów robię
trochę zjedliśmy z borówką, pychotka

o matuniu ...Aniu!!!!!!
oj nie pamietam kiedy jadlam swierze maliny...w sklepie jakos zawsze szybko szybko i nawet nie zauwazylam ale pewnie sa!!!!!
jutro musze kupic i zjem chyba cale pudelko!!!!!!!!
oj jakaz lapczywosc przeze mnie przemawia brrr strach sie bac!!!!

p.s
dziekuje za odwiedzinki...rozyczki wszystkie w pakach...wiec cierpliwie czekam na kolejny festiwal zapachow...
spokojnej nocki!!!!!!
W cieniu - zacieniona 21:06, 27 sie 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)

Fajnie Bogusiu. Ja chcę z Limek szpalerek, tak mi pięknie jedna podrosła w tym roku, że muszę ich namnożyć więcej.
Szpalerek z ukorzenionych Limek wsadziłam w ubiegłym roku jesienią...już kwitną. Prowadzę je na płasko przy palikach...ale wiosną zrobię porządne rusztowanie.Posadziłam 6 po 3 w jednej.

Bogumiło! Wspaniały ten szpalerek! Pozdrawiam m
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:03, 27 sie 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Żurawki bordowe dają sobie radę, lime marmelade mimo przesadzenia i rozluźnienia ziemi dalej bidują Co z nimi robić?
Tak wygląda najładniejsza z nich:

Gorsza:

i najgorsza

Chciałabym pomóc ale nie bardzo wiem jak ja mam posadzone lime marmalade na palącym słońcu i nie tylko te , ale w miejcu gdzie jest pochyłość terenu i woda nie zalega .... może w tym tkwi przyczyna ??? Teraz wszystkie rabaty pomimo rozluźnienia gleby piaskiem podnoszę podsypując dodatkowo ziemią i rośliny zdecydowanie lepiej wyglądają .... pozdrawiam Aguś
Ogród Leny. 20:57, 27 sie 2012

Do góry
Syla napisał(a)
halo , halo .... dziękuję za miły dzionek i mam nadzieję , że dziewczynki pomogły posprzątać piaskownicę w domu .... ??? Młody mi burczał przez drogę , że to wszystko za krótko .... Normalnie młodzieży nie dogodzi ..... 100m od Twojego domu wracając od Ciebie spadło mi przed maską ogromniaste drzewo .... normalnie znieruchomiałam .... a Kuba hura ... wracamy do pani Leny Trasę powrotu zmieniłam i nawet szybciej byłam w domu buziole , pozdrowienia i przeprosiny za bałagan przesyłam

A takie oczy miałem jak przeczytałem o tym drzewie . Dobrze, że nic Ci nie jest

Aaaaa..........masz jakieś zdjęcia?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies