Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Sylwii od początku :) 16:56, 29 wrz 2012

Do góry
Syla napisał(a)

Przepiękne kompozycje!
Przetacznik kłosowy (Veronica spicata) 14:12, 29 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)
Jest to przetacznik kłosowy - Veronica spicata "Christa". Rośnie dobrze, nie choruje, nie jest ekspansywna, rozrasta się w kępy, zimuje bez okrycia...u mnie dwie zimy przetrwała. I długo kwitnie.....chyba najdłużej z tych przetaczników co mam. Śliczny kolor, z seledynowym, pofalowanym grzebieniem. Dość wysoka... i naprawdę oryginalna. Przesadzałam...i nic jej nie było.

Przesadzałaś całą kępę ,czy ją rozdzielałaś ? Ja swoją wczoraj podzieliłam na mniejsze,a dopiero dzisiaj wyczytałam ,że na wiosnę się dzieli i teraz się martwię,że zniszczyłam sobie go ;(
Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa 13:58, 29 wrz 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)

ranek, fajne światło czasami jest tylko chwilkę

świetne zdj.!!!

Zdjęć robię dużo - wiadomo cyfrówki, a potem ze 100 wybieram kilkanaście
Ciągle warsztatu brak, a może by parę bajerów do aparatu się przydało ?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:52, 29 wrz 2012

Do góry

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:40, 29 wrz 2012

Do góry
Kondziowy Ogród :) 13:35, 29 wrz 2012

Do góry
No i nie zdążyłam na 100-kę, ale już jest 105...życzę zatem duzo optymizmu do pracy w ogrodzie

no i trochę lata jesienią

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:28, 29 wrz 2012

Do góry
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:15, 29 wrz 2012

Do góry
rabata gazonowa...cała i w detalach

I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 13:13, 29 wrz 2012

Do góry
A temu Panu Narcyzowi chyba się pory roku pomyliły... niedawno zasadzone

Karmnik ościsty z meszkiem... lubię to połączenie

Zielony galimatias 13:08, 29 wrz 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

Galimatiasku, skupiasz salon u siebie, miła Gospodyni.

Wszyscy zaprawieni w boju Wąskie grono jakże wytrwałych osób, które wytrzymało zawiłości galimatiasu i cierpliwie czekało do szczęśliwego zakończenia kibicując, strofując, dopingując ...
W podziękowaniu i w dowód na to, że trud nasz wspólny nie poszedł na marne i "ze nie wszystek umrę" zostaną po mnie Serby w koronkowych sukieneczkach....

Niedokończone jeszcze, ale w obawie o nadwyrężenie Neurona Bella Izy Konstancji... ośmielam się przedstawić Madżenkowy zakątek Serbski:)
z bliska na razie... z perspektywy pokażę po ukończeniu prac które w fazie zaawansowanej.. przerwane deszczem....

z bardzo bliska

i się doczekałam, cierpliwośc zostałą nagrodzona!! cudne
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:57, 29 wrz 2012

Do góry
i moja piękna jesień...ale was pokatuję fotami
winobluszcz 5 klapowy i hortensja ogrodowa

i tawuła, na gazonowej rabacie...przebarwia się, a niektóre kwitną
Kolorowe rabaty 12:48, 29 wrz 2012

Do góry
Życzę Wszystkim miłej soboty i niedzieli
Będę jak wrócę )))

Kolorowe rabaty 12:39, 29 wrz 2012

Do góry
ell napisał(a)
Martek doczytałam do końca.
To była jednak lektura na dwa dni

A to mnie urzekło

Te lilie są boskie

Martek napisał(a)

Gość miał wrócić do siebie 15-go na razie poślizg ...Jak obstawiać zjawią się właściciele ...?

a czy w końcu biedaczysko doczekał się na pańcię? - tego nie doczytałam

Martek napisał(a)
Do czego babie motor potrzebny ...

Z tego uśmiałam się do łez wraz z moją Olką - musiałam jej pokazać, bo to hicior Twojego wątku

Martek napisał(a)
Na dobre sny ...

Wiosenny,ale ładny ...

ślicznoty

Martek napisał(a)

Martuś współczuję i nie chcę straszyć - ale to trochę potrwa. Wstaw fotę gdy będzie więcej ludzików zaangażowanych w robotę.

Ale się uśmiałam,gdzie Zbysiu dużo zaangażowanych dobrze,że pojedynczo się pocą w przerwach na pracę ))))))))))))))))

- no to masz problem

Miło było zagościć u Ciebie dłużej

Podziwiam naprawdę Elu
To wielki wysiłek z twojej strony .
No tak motor oczywiście nie mój.Z braku prawka lusterko jest tą częścią tego cudeńka ,które potrafię wykorzystać praktycznie

Piesek doczekał się i nawet mój m stwierdził ,że nie był pogniewany za poślizg i się cieszył na widok właścicieli

Lilie pierwsza miała być zupełnie inna,ale z tej jestem zadowolona ,ucięta wygląda jak ślubny bukiet ponieważ tworzy go kilkanaście drobnych kwiatów
Druga to olbrzymia u mnie po uszkodzeniu pokazały się dopiero w tym roku 4 szt,po drugiej stronie jest ich znacznie więcej
Ona może pierwszej urody nie jest ,ale ja uwielbia łapać ten moment kiedy pręciki nie mają jeszcze pyłku bo zwykle mają zaskakujące kolory
Dziękuję Ell jeszcze raz zrobiłaś mi wielką przyjemność ,że chciałaś przebrnąć przez taką ilość postów
Pozdrawiam i ściskam Córkę też pozdrów i m

Ogród Danuszy - odsłona 2 12:26, 29 wrz 2012

Do góry
dziękuję Wam kochane za wsparcie łzy i tak lecą sciska w dołku , czas leczy rany...ale nie wiem czy to prawda w tym przypadku.
Pogode mam sliczną a ja leżę z anginą i zatokami zawalonymi nawet na taraz nie pozwalaja mi wyjść.Licze że rychło się wyliżę.

mąż wczoraj koło domu zebrał 37 kozaczków wyszły pełne 2 blachy

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:22, 29 wrz 2012

Do góry
i jesień kochani...ale za to jaka!
limki już czerwone, a omszona daje czadu!

klonik i rośnie sobie....

a tu jest ta rabata, na której posadziłam 100 czosnków, od najmniejszych do największych, w kolorach...biały, róż, fiolet

Ogród do kwadratu 12:11, 29 wrz 2012

Do góry
Lena dereń wygląda tak:

A lawenda jeszcze kwitnie. Czy to normalne?

A co do kosodrzewinki na pniu - myślisz Lenko, że dobrze jej tam będzie nie zmarnieje? Już o to pytałam, ale temat utonął pod ciężarem hasłem DEREŃ

I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 11:34, 29 wrz 2012

Do góry
Zdjęcia z ogrodu sprzed dwóch, trzech lat

Wierzba argentyńska

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:32, 29 wrz 2012

Do góry
a to rabata wiązowa, sporo roślin tu jest, jeszcze muszą się rozrosnąć i ten mur...psy skaczą do pieska sąsiadów i wygląda obrzydliwie, ale M. obiecał coś wymyślić, więc pewnie będzie ładniej
posadziłam 10 cisów, 3 wisterie, 12 bluszczy, 12 barwinków, hosty Patriot, 3 żurawki, paprocie i firletki, a w gazonach suchodrzew i tulipany botaniczne Tarda
i oczywiście 4 śliwiowiśnie szczepione na pniu

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:15, 29 wrz 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Irenko, ostatnio podglądam Cię po cichutku, aby nie przeszkadzać w pracy No ale na widok TAKIEJ żurawki wyrwał mi się okrzyk zachwytu Ulala

Jolu, a czemu po cichutku? moje progi dla wszystkich otwarte i im więcej doradzacie, tym lepiej mi idzie

wczorajszy dzień w ogrodzie był udany, praca szła jak po maśle; posadziłam 45 ligustrów, 4 runianki, 18 tawuł Gold, i dosadziłam 6 traw, pomieszałam Evergold z ....zapomniałam nazwę,...Danusia to sadziła, ale etykietka jest w domu ... i teraz wygląda to tak
pomęczę was zdjęciami, ale chcę usłyszeć wasze opinie, a wiadomo że zdjęcia pokazują jakby częściowo dzieło, w każdym bądź razie dołożyłam żółty kolor i jak rozrośnie się hosta Orange Marmelade, też tam trafii...trawa w kolerze czerwieni to ostatnia przetrwała Africa

I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 11:14, 29 wrz 2012

Do góry
Mój dzisiejszy gość, często u mnie bywają Wczoraj pierwszy raz u siebie zobaczyłem piękną bogatkę, szkoda, że nie miałem przy sobie aparatu... może dziś mnie też odwiedzi

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies