Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Do raju daleko - u Ewy 14:52, 29 sty 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Przyleciałam zobaczyć jakie lilie zamówiłaś, a tu nic...Dawaj nazwy!!! Pamiętaj dołek wykop 3x głębszy niż ma cebula, do dołka na dno trochę piachu, żeby drenaż miały i trochę granulowanego obornika. Na to warstwa Twojej ziemi, pomieszaj, cebulę wsadź, zakop i po 6 tygodniach...cudnym kwiatem się cieszyć będziesz

Awatarek masz śliczny

Kasiu, dziękuję Ci bardzo za te wszystkie informacje Kupowałam lilie tak, żeby sadzić po 3 obok siebie jednego rodzaju, żeby utworzyć takie większe krzaczki. Jaką odległość byś proponowała?
Moje zamówienie:
Lilia Spring Pink - 6 cebul
Lilia Lollypop - 9 cebul
Lilia Lavon - 9 cebul

Proponują je sadzić między marcem a majem, a Ty uważasz, że jaki termin najlepszy?
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 13:12, 29 sty 2016

Do góry
Pokochałam lilie
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 09:48, 29 sty 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Lilie masz zaklepane Małgosiu, napisałam u siebie.

Moje róże plewię siedząc na tyłku...nawet taką podkładkę sobie kupiłam Tylko tam mogę plewić w ten sposób, mam je wzdłuż dojazdu do garażu, a tam wybrukowane, to w dupsko nie ciągnie wilgoć

Kasiu ja gdybym tak siadła na tyłku to ta wystająca część ciała z przodu by mi przeszkadzała w plewieniu niestety- szkoda że nie można tego brzucha tak odciosać. Ja jak plewię czy coś innego robię w ogrodzie to się schylam i to w dodatku na prostych nogach co jest zabójcze dla kręgosłupa ale tak się nauczyłam . Na kolanach też nie mogę bo one też powinny być do wymiany. No cóż radzę sobie jak mogę- poboli to postękam i do przodu.
Do raju daleko - u Ewy 09:14, 29 sty 2016

Do góry
Przyleciałam zobaczyć jakie lilie zamówiłaś, a tu nic...Dawaj nazwy!!! Pamiętaj dołek wykop 3x głębszy niż ma cebula, do dołka na dno trochę piachu, żeby drenaż miały i trochę granulowanego obornika. Na to warstwa Twojej ziemi, pomieszaj, cebulę wsadź, zakop i po 6 tygodniach...cudnym kwiatem się cieszyć będziesz

Awatarek masz śliczny
Moja działka na Dębowym Lesie 09:05, 29 sty 2016

Do góry
Matko i córko!!! Kobieto!!! Ale mnie kusisz liliami!!! I ten nowy sklep, którego nie znam zupełnie...Nie mogę teraz kupować lilii, dopiero w przyszłym roku. Jak będę widziała gdzie sadzić mogę. Bo "liliowe" rabaty mam przerabiane...

Masz przecudnej urody lilie!!!!!!

Pozdrówka
Ogród z łezką II 08:59, 29 sty 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Kasiu, wczoraj zamówiłam lilie Chciałabym, aby tak pięknie rosły jak u Ciebie

I prawidłowo zrobiłaś Będą rosły, nie martw się. Tylko pamiętaj, że w pierwszym roku jeszcze nie są takie okazałe! Żebyś się nie zniechęciła przypadkiem...
Ogród z łezką II 08:58, 29 sty 2016

Do góry
Kasik napisał(a)

Toż ja wiem, że Ty w pracy się nie lenisz, ale ogród za chwilkę się zbudzi i musisz być gotowa.

Lilie zasadzę dla Ciebie, cobyś nie mówiła, że nie jestem reformowalna. Ostróżki też posadzę

Do rozpoczęcia sezonu jeszcze nie dojrzałam...
Każdy powód jest dobry żeby sadzić piękne kwiatki

Ostróżki tyż?????????
Ogród z łezką II 08:55, 29 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Też uwielbiam lilie, w poprzednim ogrodzie miałam jakieś giganty 1,5m. ale niestety bez zapachu. Teraz kupuję cięte do wazonu aby choć trochę poczuć tą urzekającą woń.

Pozdrawiam Kasiu

Bo już starsze były, to sobie rosły do nieba. Mam jedną taką gigantyczną. na ponad 2 metry rośnie. Muszą ją palikować, bo wiatr...
Swoje tnę do wazonu. Dwa tygodnie taka świeża w domu cieszy
Ogród z łezką II 08:52, 29 sty 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Ja uważam,że każdy ogród z liliami jest dużo piękniejszy.
Ja mam ich juz sporo.a i tak co roku kilka dokupię
pozdrowionka

Pewnie, że tak Bardzo lubię lilie. Chociaż nie wszystkie jednakowo Tygrysie do mnie nie przemawiają, martagony też nie. I nie przepadam za pomarańczowymi...
Moja działka na Dębowym Lesie 08:37, 29 sty 2016

Do góry
Aniu,kupiłam lilie i mam zamiar posadzić w doniczkach ,ale gdzieś u Ciebie chyba wyczytałam że nie jest to za dobrze .w zaszłym roki zzarły mi cebule nornice a były takie piękne ???????I drugoe pytanie czy masz jakieś niskie hosty do cienia ????
Moja działka na Dębowym Lesie 07:54, 29 sty 2016

Do góry
Lilie cudne Czy jak tak wszystkie zakwitną unosi się ich zapach w powietrzu?
Ogród z łezką II 06:39, 29 sty 2016

Do góry
Kasiu, wczoraj zamówiłam lilie Chciałabym, aby tak pięknie rosły jak u Ciebie
Moja działka na Dębowym Lesie 01:16, 29 sty 2016

Do góry
Aniu, obejrzałam hosty i lilie i wogóle cały ogród, jestem zachwycona na pewno powiększę kolekcję host, mam tylko 23 odmiany, oczywiście lilie już mam na liście zakupowej,bo mam tylko kilka u siebie w tym dwie białe drzewiaste, które są u mnie pierwszy rok,pięknie kwitły,ale jedną niestety złamał mi wiatr
PS. ładnego koteczka wypatrzyłam w Twoim ogrodzie a ja kociara jestem
Ogród z łezką II 23:01, 28 sty 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)

Koniec świata!!!!! Lile będziesz sadzić Nie mam pytań Jak będą kwitły, to wtedy się z tymi różowymi przypomnij, to oznaczę. Z tymi białymi nie będzie kłopotu, bo je w jednym miejscu w kupie mam.

Leniuchowania???Jak pracuś teraz jestem najintesywniejszy w roku!
Impreza za tydzień dopiero I to Madzia będzie grała główne skrzypce. Ostatecznie moich jest tylko dwóch solenizantów, jej trzech

Toż ja wiem, że Ty w pracy się nie lenisz, ale ogród za chwilkę się zbudzi i musisz być gotowa.

Lilie zasadzę dla Ciebie, cobyś nie mówiła, że nie jestem reformowalna. Ostróżki też posadzę
Ogród Cioci cz. 3 21:53, 28 sty 2016

Do góry
Urszulla napisał(a)
Wpadam na słowo cudowny letni widok Twojej rabaty lilia bordowa mi wpadła w oko

Ula lilie kupowała już jako porośnięte sadzonki w kwiaciarni po 3 zł.
Blaski i cienie nowego życia 21:44, 28 sty 2016

Do góry
Pachnie wiosna U mnie niestety powietrze masakra codziennie normy przekroczone ale jutro jade podycham lepszym powietrzem A pachnącą lilie Ula dostaniesz ode mnie Pozdrawiam
Do raju daleko - u Ewy 21:24, 28 sty 2016

Do góry
Chodziłam do Ani i Kasi, czytałam, oglądałam i dziś zamówiłam lilie!
Ogród z łezką II 21:17, 28 sty 2016

Do góry
Też uwielbiam lilie, w poprzednim ogrodzie miałam jakieś giganty 1,5m. ale niestety bez zapachu. Teraz kupuję cięte do wazonu aby choć trochę poczuć tą urzekającą woń.

Pozdrawiam Kasiu
Moja działka na Dębowym Lesie 20:56, 28 sty 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)

O, to połączenie bardzo mi się podoba Chyba dosadzę lilie do hortensji
Moja działka na Dębowym Lesie 20:13, 28 sty 2016

Do góry
Piękne masz Aniu lilie i jak dużo gatunków. U mnie orientalne natychmiast by wymarzły wiec ich nie kupuję.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies