Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie

MirellaB 11:40, 09 lut 2016

Aniu zdjęcia chętnie kolejne bym obejrzała Twoich cudnych kwiatków
Marga 14:43, 09 lut 2016

Hej Aniu! Wpadłam zobaczyć co tam słychać u Ciebie. Widzę, że temat nasionek "na tapecie".
anabuko1 napisał(a)

U mojej babci i cioci takie właśnie rosły w ogródku Tylko one nazywały je lilie-smoluchy. Potem juz takich nie widziałam.
Macham wiosennie
gobasia 15:40, 09 lut 2016

Marga napisał(a)

Hej Aniu! Wpadłam zobaczyć co tam słychać u Ciebie. Widzę, że temat nasionek "na tapecie".

U mojej babci i cioci takie właśnie rosły w ogródku Tylko one nazywały je lilie-smoluchy. Potem juz takich nie widziałam.
Macham wiosennie

A u mojej babci nazywały się smolinosy.U mnie po kilku latach wyrosły w irysach ,a w tamtym roku zakwitły
sylwia_slomc... 17:06, 09 lut 2016

One sie świetnie mnożą z cebulek przybyszowych za listkami - takie małe czarne koraliki wystarczy rozsypać na ziemi i lekko ją wzruszyć i po trzech latach już kwitną pięknie ,a można uzyskać dużo roślin
anabuko1 19:13, 09 lut 2016

rozark napisał(a)
Lato u ciebie w pełni, miło się patrzy na słoneczko w kwiatkach, szkoda że pełne jeżówki nie powtarzają cech rośliny matecznej

agnieszka_malysa napisał(a)
A tak miałam się zapytać Aniu próbowałaś zebrać nasionka ze swoich pełnych jeżówek i posiać??? bo gdzieś wyczytałam że niby ich z nasion nie można rozmnożyć???? a i nasion nigdzie niemożna kupić

Słoneczko, to ostatnio też jest piękne. Wiosennie, ładnie..ale to nie lato, szare jeszcze ogrody i trawniki
Jeżówki z nasion, ponoć nie powtarzają cech matecznych.Jak czytałam zazwyczaj wychodzą zwykłe rózwowe.Ale czasami zdążają się te inne.
Dlatego nie ma ich w sprzedaży, bo tak nie rozmnaża się ich.Łatwo byłoby mieć jezówkę, nawet na 2, czy 3 zl nasionka i jeżówkę.A tak trzeba zapłacić za sadzonkę od 12 do dwudziestu złotych, zalezy gdzie kupujemy
Zebrałam nasionka ze swoich jeżówek, bo miałam prośbę o nie dla jednej forumnkii.Przy okazji sprawdzę naocznie, posiję i ja i zobaczymy , co mi sie uda.
To tak na dwoje babka wróżyła
anabuko1 19:16, 09 lut 2016

gobasia napisał(a)

ale kolekcja..-piękna
a ta jeżówka jest cudna

Anusia napisał(a)

Piękna, koniecznie w tym roku będę chciała dokupić przynajmniej dwa kolorki.

Flower1 napisał(a)
Piekne te Twoje jezówki.

Dzięki,To jeszcze jedna grupa roślin, które bardzo, a bardzo mi się podobają
Ja jak trafie na taka co nie mam, to oczywiście ,że ja kupię jeszcze
Jana 19:18, 09 lut 2016

już coś wysiałaś Aniu?
anabuko1 19:18, 09 lut 2016

Ewa777 napisał(a)
Sianie mam w planach dopiero za tydzień. Teraz nie czasowa jestem. Ale u mnie mało tego będzie w porównaniu z tym, co Ty planujesz

Moje pokrzywki już wychodzą i ostnica!!!!
Reszta jeszcze nie wychodzi z ziemi
Pod koniec tygodnia pójdzie następna partia sianych roślinek
anabuko1 19:26, 09 lut 2016

Napia napisał(a)
Jeszcze nic nie siałam do skrzynek. Jakaś opóźniona jestem w tym roku, zupełnie nie mogę się pozbierać A jeżówki piękne. Mam na szczęście sprawdzoną szkółkę w pobliżu i raczej nie powinnam obawiać się pomyłek. Do tej pory nie było

Ja na razie kilka doniczek z trawkami mam posiane, kilka szczepek pelargonek pokrzywki wysiane.Na koniec tygodnia jeszcze trochę posieję.
Bo na tygodniu mało czasu
O,, a jaka ty masz szkółkę kolo siebie z jeżowkami ???
chętnie zobaczę co tam mają ???
Tylko sprzedaż na miejscu ???
anabuko1 19:30, 09 lut 2016

Marga napisał(a)

A u mojej babci nazywały się smolinosy.U mnie po kilku latach wyrosły w irysach ,a w tamtym roku zakwitły

Macham wiosennie

A wiecie co u mnie też te lilie nazywali smoli-nosami.To takie potoczne nazwy.
Ale to fachowo tygrysie.
Teraz to z każdej grupy jest duuuużyyy wybór