Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zimozielony ogród przy białym domu 00:38, 23 sie 2012

Do góry

Zimozielony ogród przy białym domu 00:33, 23 sie 2012

Do góry
Rozpoczynamy montowanie instalacji nawadniającej i oświetleniowej, bo w ogrodzie urodę roślin wydobędziemy i podkreślimy przy pomocy odpowiednich lampek, a rośliny profesjonalnie podlejemy.

Są skarpy przy tarasie

Zimozielony ogród przy białym domu 00:31, 23 sie 2012

Do góry
Teren z grubsza oczyszczony z chaszczy i kamieni. Rozwiezione zostało kilka wywrotek ziemi na uzupełnienie terenu..przemieszane z gruntem rodzimym.

Zimozielony ogród przy białym domu 00:29, 23 sie 2012

Do góry
A teraz trochę przedogrodowego chaosu, każdy miał taki bałagan, ktokolwiek zakładał ogród. śmieci po budowie, karpy drzew, krzewy w nadmiernej ilości, Ciekawe jak sobie z nim radziliście?

Masa chwastów

Mój kawałek raju II 00:26, 23 sie 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
kwitnie ciemiernik biały

Szczęściara, moje wszystkie wymarzły
Mój ogródek pod Gdańskiem 00:22, 23 sie 2012

Do góry
Diana to mi padła na drugi rok od zakupu, a JP II teraz regeneruje mi się po za przemarznięciu w czasie wiosennych przymrozków, po resztą nie tylko on ale i kilka innych i moja ukochana róża Nostalgia,
w tamtym roku wyglądała tak

a dzisiaj tak

Pozdrawiam
Zimozielony ogród przy białym domu 00:21, 23 sie 2012

Do góry
Za zgodą Mamy Mateusza ,zamieszczam też jego fotografię, czuję, że będzie się opiekował swoim ogrodem.
Ma zamiłowanie do tej pracy

Zimozielony ogród przy białym domu 00:21, 23 sie 2012

Do góry
Tak jak wcześniej już zamieściłam w swoim wątku - wita jak zwykle machający naczelny ogrodnik Zdzisław

Oto komentarze
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1528-ogrod-nie-tylko-bukszpanowy-czesc-ii?page=638

I piękne rośliny, a będzie się działo

W cieniu - zacieniona 00:12, 23 sie 2012

Do góry
Bogusiu siedzisz na Zacienionej? pozdrawiam
Zimozielony ogród przy białym domu 00:06, 23 sie 2012

Do góry
Witam Was w nowym wątku o białym domu i jego ogrodzie założonym przez Gardenarium.

http://www.gardenarium.pl/realizacje

[projekt z powodu kopiowania - usunięty]

Młoda, fajna rodzina tu mieszka z 12 -to letnim synem (Mateusz), który bardzo lubi pracę w ogrodzie.

Widzę jak się interesuje i jak lubi kwiaty Chociaż nigdy nie wiadomo kim zostanie, to przecież młody człowiek Może będzie to jego hobby?

Wszyscy w tym domu kochają ładne ogrody i dopracowane detale. Mam nadzieję, że ogród się spodoba. Projekt został zrobiony zimą, realizacja już w toku, jedyną przeszkodą są braki roślin w szkółkach, bo na kopane rośliny jeszcze za wcześnie, a z pojemnikowanymi trochę się trzeba najeździć i wyszukać.

Ten ogród ma bogatą historię, bowiem kiedyś gdy mieszkał tutaj poprzedni właściciel - podobno był wspaniały, jednak kiedy obecni właściciele postawili dom, okazało się że wszystkie owocowe drzewa i krzewy są mocno podniszczone i zaniedbane, a co najgorsze rosną chaotycznie porozrzucane po całym przyszłym trawniku i wyglądają nieciekawie. Postaraliśmy się zachować co było tylko można. To nasza rola, aby stworzyć piękny ogród.

Panuje mały chaosik Czas ogarnąć go i uporządkować przestrzeń, wprowadzić wodę, kąciki do siedzenia. Zadbać o ładne widoki z okna i tarasu. No i front domu jest nie mniej ważny.

Mój 4 arowy azyl... 00:00, 23 sie 2012

Do góry

Pajęczyca zachowywala się tak, jakby na coś czekała!
No i w komputerze dojrzałam na co, a raczej na kogo Ten malutki, ledwo widoczny /na dole - brzeg liścia/ pajączek, to jej partner czatujący na właściwą chwilę. Jeśli mu sie uda, to życia niewiele mu pozostało, bo zostanie pożarty... chyba, że mu się uda uciec, co na ogół rzadko się zdarza))

Samiec pajęczycy ma tylko 7 mm, ona 25 mm! Goliatka przy nim!
Ogród nad Rozlewiskiem 23:59, 22 sie 2012

Do góry
A potem, nie wiadomo skąd, przyfrunęły inne. Wiele innych
Świergotały, ćwierkały, i to tu, to fru podfruwały

Letnie skrzynki balkonowe i donice 23:57, 22 sie 2012

Do góry
Piękne!
Pochwalę się moją minimalistyczną, którą właśnie obsadziłam na nowo tuż po skończeniu tarasu.
Bardzo ogrodowiskowa

Kulki bukszpanowe (chyba nie powinnam ich teraz już ciąć?), turzyce i miskant "mała zebra"
Zielony galimatias 23:55, 22 sie 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
A może po prostu takie coś? Tylko przyznam się, że nie czytalam co i jak, no i wymiarów to nie ma... po prostu tak narysowałam....

Ewa dAl mnie bomba!!!
Ogród nad Rozlewiskiem 23:53, 22 sie 2012

Do góry
Wiele osób ostatnio donosiło na forum o masowych wylotach młodych wróbli.
Podczas ostatniego pobytu przekonałam się o niezwykłym uroku tego zdarzenia na własne oczy i uszy

Najpierw pojawił się jeden.

Niebawem były już dwa

Ledwie okiem mrugnęłam na trawniku świergotały i śmiesznie podskakiwały już cztery.

Mój 4 arowy azyl... 23:52, 22 sie 2012

Do góry
Dziś miałam wyjątkowe szczęście. Czyścilam irysy /chorują jak diabli/ i natknęłam się na TYGRZYKA!
I do tego na panią tygrzykową! Pozowała mi pięknie i stąd ta sesja zdjęciowa

Żywopłot strzyżony z cisa 23:45, 22 sie 2012

Do góry
Cisowy żywopłot super elegancki. Wyrysowałam projekt swojego przyszłego ogrodu z cisami w roli głownej, właściwie ma być z każdej strony działki. To czego się obawiam - bo zamysł piekny - to czas jaki musi upłynać abym mogła się takim żywopłotem odsłonić od sąsiadów czy drogi. Niestety nie stać mnie na kilkaset dużych cisów. Chyba będę musiała wkomponowac coś wyższego. Co radzicie? widok z tarasu

Obwódki wokół rabat oczywiście bukszpanowe
Dla mnie to wielkość na jaką mnie aktualnie stać.
Te wojtki jak posadzić dość gęsto daja chyba zwarty żywopłot?

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 23:44, 22 sie 2012

Do góry
Ana napisał(a)
No i narysowała i nawet ja jestem w szoku!!!

Patrzyła sobie na jeden z ptasich obrazków w holu

I powstał taki rysunek

Sliczna i bystra dziewczynka,doskonale narysowała te ptaszki - proporcje, układ - świetnie. Bardzo dobre są takie ćwiczenia nie- rysowanienie z głowy tylko przenoszenie na kartkę tego co sie widzi. Wtedy dopiero dziecko spostrzega, że np/ śnieg, który zwykle uważamy za biały w rzeczywistości mieni się niebiesko/ fioletowo. Pogratuluj Księżniczce,niech wie, że ludzie z wielu miejsc Polski patrzą na jej rysunek
Szkoda, że mieszkamy daleko od siebie córki miałyby może wspólne zainteresowania : )
MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 23:40, 22 sie 2012

Do góry
Na dobranoc - Szalone Goździki, co to kwitną nieprzerwanie od kwietnia (marca?)

A w takiej ,,skarpecie" trzymam w szafie lawendę własnego ,,wyrobu" (żeby nie było - to recykling ze starej podkoszulki ) może jeszcze to kiedyś ładniej udekoruję, bo wersja dość robocza...
Tam gdzie ELFy zimują 23:39, 22 sie 2012

Do góry
a to moja wizja

przepraszam że taki niedbały rysunek ale robilam go dla mamy - żeby jej pokazać jaka praca nas czeka

do dnia dzisiejszego ogrodzenie było na równi z domem, a teraz przesuniemy się 10 metrów w prawo i będę mogła zagospodarować teren z drugiej strony domu gdzie obecnie nie ma nic
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies